• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme kız istenirken kahveye neden tuz vs konur?

basakck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
10
0
36
Balıkesir
merak ediyorum bana biraz saçma geliyor insan sevdiğine niye böyle yapar, birde belki ileride yapmak istersem acı biber koyabilir miyim?kötükedihüso

merak ediyorum bana biraz saçma geliyor insan sevdiğine niye böyle yapar, birde belki ileride yapmak istersem acı biber koyabilir miyim?kötükedihüso

kaydirigubbakcemile3Güldürdün beni tatlımkaydirigubbakcemile3
Dene tabi, belki daha iğrenç bir tat ortaya çıkarırsın.:roflol: Bu geleneği abartıp kahvenin içine tuz,karabiber,pul biber ve naneyi boce edenler bile var, seninkisi masum kalır bu arada.

Şaka bir yana geçmişini araştırmak lazım, ben de istememiştim ama benim muzur arkadaşlarım yaptılar o işi.

Son düzenleme:
Bir rivayete göre
Oğuz Türkmenlerinden kalma bir göçebe adetidir.
Damat adayının sabrını ölçmek için değildir.
Kızın gönlünün o erkekte olduğunu göstermek için yaptığı bir gelenektir. Gelenek aslında demirciden alınmış demir soğutma suyundan damada bir miktar ikram edilmesidr. Ancak demircilik azalınca yerine, içine tuz katılmış su verilmeye başlanmış.
Uzun yıllar sonra yemen civarından gelen kahveyle tanışan yerleşik türkler kahveye tuz koymaya başlamışlar.
Yazılı olmayan, sözle aktarılan kültürler için bu tip sürüklenmelere sıkça rastlanır. Genellikle geleneklerin sadece biçimleri yahut benzetmeleri/yakıştırmaları ayakta kalır anlamı yitrilir.

ben bu zevki tadamamıştım annem koyma çocuğu istifra ettiricen utanıcak demişti yoksa koyucaktım tam vazgeçtim..
ama ilginç gerçekten

Bir rivayete göre
Oğuz Türkmenlerinden kalma bir göçebe adetidir.
Damat adayının sabrını ölçmek için değildir.
Kızın gönlünün o erkekte olduğunu göstermek için yaptığı bir gelenektir. Gelenek aslında demirciden alınmış demir soğutma suyundan damada bir miktar ikram edilmesidr. Ancak demircilik azalınca yerine, içine tuz katılmış su verilmeye başlanmış.
Uzun yıllar sonra yemen civarından gelen kahveyle tanışan yerleşik türkler kahveye tuz koymaya başlamışlar.
Yazılı olmayan, sözle aktarılan kültürler için bu tip sürüklenmelere sıkça rastlanır. Genellikle geleneklerin sadece biçimleri yahut benzetmeleri/yakıştırmaları ayakta kalır anlamı yitrilir.
inlginç bi şey, ama hoşuma gitti, şimdiden deneylerime başlayayım malum 5-10 seneye lazım olabilir:kedi:

ben fincanın tam yarısına kadar acımasızca tuz doldurmuştum arkadaşımın da gazıyla:)) zavallı nişanlıma herkesten sonra ayrı fincan götürdüm,herkes güldü anladı tabii...ve garip aşkım da yarısını içti kızarıp bozararak,sonra ben mutfaktayken baktım getirmişler fincanı ona kıyamayıp ama daha yarısı duruyordu,ben de olur mu öyle şey hepsini içecek diyip TEKRAR GÖTÜRDÜM VE DİBİNE KADAR İÇTİ ;) ama şimdi çok gülüyoruz,her anın hem videosu hem resmi var ,bence muhakkak yapın anı kalıyor :):sm_cool:

kaydirigubbakcemile3YAZIK..... BENİM İSTEME DE TUHAF OLDU KAHVE GÖTÜRMEDİM GÖTÜRMEK İSTEMEDİM DAHA DOĞRUSU babamın yanına öyle çıkmaya utandım falan:utangac: NE OLDU NASIL OLDU ANLAMADIM ZATEN HAZIRLIKLI BİR DURUMDA YOKTU ORTADA İSTEME GİBİ BİR HEYECAN YAŞAYAMADIM AMA NİŞANIMDA DİYORUM Kİ BENİ TEKRAR İSTESELER DE BU SEFER TUZLU KAHVE YAPSAM ALLAHIM İNŞALLAH OLUR YAA ÇOK İSTİYOPRUMdelikafadulden

Ay heyecanlandım yaadelikafadulden kesinlikle yapacağım inş. Ve neler olup bitti anlatacağım burdaaaadelikafadulden

sempatiksalakcinnisevgiline olan öfkenin şiddeti belirleyecek galiba tuz veya acı biber olayınıaklinialirimsmile

benim bildiğim erzincan yöresinde ( ya da o civarlarda) kızın eğer oğlanda gönlü yoksa kahvesine tuz koyar. oğlan mesajı alır ve ses etmeden kız evinden uzaklaşır. eğer gönlü varsa tuz koymazkaydirigubbakcemile2

Back