Kiz istemede babamın gafı😔

Berrfeelinda

Popüler Üye
Pro Üye
Anneler Kulübü
18 Aralık 2018
2.529
8.777
158
Merhabalar
Gecenin bu saati oldu içimin sıkıntısından uyuyamadım. Kardesim iki yıl önce nisanlisindan ayrıldı. O süre boyunca da ne bir görüşme konuşma vs hiç bisey olmadi. Biz kendi aramızda da hiç eski nisanlidan söz etmezdik.
Bir yıl öncede kardeşimin hayatına yeni biri girdi birbirlerini sevdiler anlaştılar velhasıl bu akşam kızı istemeye gittik.
Kahveler içildi babam Allahın emriyle kızı isterken eski nisanlinin ismini söyledi 40 kişinin içinde herkes pür dikkat babamı dinliyor video cekiliyor vs. Bir düzeltme yapamadık o anda babam farkında değil hiç zaten heyecan mı yaptı noldu bilmiyorum. Neyse kimse bozuntuya vermedi o an kalktilar el öpme faslı falan oldu. Tabi kardeşim ve kızın yüzü çok düştü doğal olarak. Benim beynim uyuştu midem bulandı bir tuhaf oldum. Zaten hep korkardik bir pot kırılırsa kızın yanında diye ama bu kadar büyük bir pot hiçbirimizin aklına gelmezdi. Tabi kız baya üzülmüş kardesime söylemiş cok hakliNeyse vedalastik çıktık evden babama söyledik biz söyleyene kadar daha haberi bile yokmuş oda kötü oldu. Eve geldik babama kızı arattık. Dedik samimi bir şekilde konuş üzgün olduğunu kalbimde hiç virsey yoktu vs. Konuştu. Kız tamam olabilir insanlık hali minvalinde bir karşılık vermiş. Bence Zaten kız gerçekten olgunluk gösterdi o anda bile morali her ne kadar bozulsada insanlara belli etmedi. Belki yerinde ben olsam bu kadar olgunluk gosteremezdim. Bilmiyorum çok üzgünüm gerçekten. Kardeşim çok üzgün kız için de çok üzüldüm. Ailem herkes çok üzgün. Çok mu abartiyoruz telafi edilebilir mi bundan sonra ki ilişkileri umarım etkilenmez. İçimi dökmek istedim okuyan herkese teşekkür ederim
Bu arada kiz nisanlisindan ayrıldığını ve kızın ismini biliyordu

Baban belli ki heyecan yapmış. Olabilir bence. Bilerek yapılan bir şey değil. Abin gene anlatsın gelin hanıma babam heyecanlanmış çok üzüldü sonradan. Ki aramış da. Bu kadar abartmayın siz de ortada abartılacak bir şey yok. Muhtemelen tekrar nişan atar mı korkusu var ama gelin hanım da belli ki abini seviyor için rahat olsun :) İnsanlar neler yapıyor onlar bile sorun olmazken bu hiç bir şey :)))

Evet biz biraz hassas davraniyoruz galiba çok teşekkür ederim yorumunuz için içim bir nebze ferahladi

Yani kötü olmuş ama bu saatten sonra da yapacak bir şey yok bence bir daha konusunu açmayın uzattıkça çirkinleşir kıza da biraz şirinlik yapın ne diyeyim
Bende böyle düşünüyorum. Konuyu açmadan kıza mesaj attım ailemize hosgeldin bu akşam çok güzeldin vs. Ben hee türlü sirinlige açığım yeter ki mutlu olsunlar böylesi saçma bisey aralarında problem olmasin

Heycandan olmuş olabilir. Baban özrünü dilemis. Bile isteye yapmamis , Ama biri de çıkıp ismi duzeltseymis keşke. Yengemi istemeye gittiğimizde dedem de salliyorum sena yerine suna dedi teyzem sena diye düzeltti ,dedem;" kusura bakmayın heycanliyim" diyip başa sardı konuşmayı.

Bence sevimli bir hareket yapmışsınız boşverin konuyu uzatmayın

Farklı Bi isim söylemiş olsaydı duzeltirdik hatta gülebilirdik de ama eski nisanli ismi olunca herkes dondu kaldı kızın ailesinden biri çıkıp deseydi keşke. babam eve gelince ağlamaklı oldu o kadar habersizdi yaptigindan

Maşallah belli ki iyi kaynana kayınbaba olacaklar. Bizimkiler bizlere neler yaptı gıkımız çıkmadı üstüne kötü olduk

Maşallah belli ki iyi kaynana kayınbaba olacaklar. Bizimkiler bizlere neler yaptı gıkımız çıkmadı üstüne kötü olduk
Biz ailece çok ince düşünceliyiz iyimi kötümü bilmiyorum. Bilmeden istemeden yapılmış birsey o kadar mahcup suçlu hissediyoruz ki..zaten bunu kabul edemiyorum bu kadar ince düşünürken nasıl oldu da babam böyle bir hata yaptı sanki çok umursamaz insanlarmisiz gibi düşündükçe kötü oluyorum yaa zamanı keşke geriye alabilsek ama yapacak birsey yok sağlık olsun herkesin canı sağ olsun. Sizinkileri de Allah ıslah etsin ne diyim

Ay aşırı kötü olmuş yaa. Kızın yerine kendimi koyamadım. Büyük ihtimalle başkasının ismiyle istenmeyi asla kabul edemezdim. Baba istediği kadar özür dilesin ben biraz kinciyim. Kız gerçekten büyüklük yapmış. Umarım bu tavırları hiç değişmez veya değişecek şeyler yaşamaz. Bir ömür mutlu olsunlar inşallah.

Bende bu büyüklüğü gostermezdim Amin inşallah degismez öyle mutlu olurlarki bu tatsız olay unutulur bide sıradan bir gün de yanlışlıkla söylese bu kadar kotu olmazdı kız isterken bide yaaa

Bende bu büyüklüğü gostermezdim Amin inşallah degismez öyle mutlu olurlarki bu tatsız olay unutulur bide sıradan bir gün de yanlışlıkla söylese bu kadar kotu olmazdı kız isterken bide yaaa
Bence babanız bi jest yapsın gelin hanıma. Kötü hatıranın yerini iyi hatırayla doldurmak lazım. Belki seneler sonra gülerek anlatılacak. Kayınpederim böyle böyle yapmıştı ama gönlümü almak için de neler neler yaptı diyebilsin. Şahsen ben kuru özürleri asla kabul edemediğim için somut hareket beklerim.

Evet haklısıniz babamın bunu unutturmasi lazım. Umarım öyle olur seneler sonra gülerek hatırlarız aminn agziniz bal yesin

Hoş olmasa da yaşanabilen şeyler malesef. İnsanlık hali bazen ne dediğimizin farkında olmuyoruz. Neyse ki kız olgunluk göstermiş. Bundan dolayı ilişkilerinin olumsuz yönde etkileneceğini sanmıyorum. Zaten olmamalı da. İçiniz rahat olsun.

Kiz oda birsey mi kayınbabam benim yerime halamin ismini dedi istemede uzun sürede adımı diyemez sürekli fatma ayse falan derdi

Talihsiz bi durum yaşanmış, olmasa iyiymiş. Zaten hep korkardık demişsiniz, asıl problem bu bence. Geçmiș gitmiş bi mevzuyu hâla unutamamıș gibi davranıyorsunuz. Beyninizin uyuşacağı bi olay yaşanmamış. O an kibarca, sessizce babanızı uyarıp, kızdan özür dileyip isteme konuşmasını yeniden yaptırsaydınız, en azından düzgün bi video olurdu sonrası için.

Son düzenleme:
Amaan kuzum millet neler neler yapiyor birbirne kasten bir bilseniz,adamcagiz yanlislikla yapmis insanlik hali ,ah vah yaparsaniz durumu dahada vahimlestirmis olursunuz evet yanlislikla oldu oluyor boyle seyler dersiniz olur biter

Evet, çok hoş olmamis. Ancak babanizin üzüntüsünü ben gerçekten hissettim. Üstelik sonrasında aramış, üstüne düşeni yapmış. Gelin hanım elbet üzülmüştür ancak talihsizlik iste. Zamanla düzelir. Siz de bu kadar üstüne düşüp kendinizi sıkmayın. Gelin hanım bunu hissederse bu sefer acaba abiniz eski nişanlısını unutamadı da o yüzden mi böyle telaş icindeler diye düşunmeye başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…