bir il ile ilçesi bile farklı adetlerde oluyor farklı kültürlerde oluyor tabiki de bariz bir kültür farkı olacaktır hatta o bölgedeki kürtler ve azeriler pek anlaşamazlar türkler de öyle ama inşallah siz anlaşabilirsiniz hayırlı olsun hakkınızdaMerhaba arkadaşlar burası buyuk bır portal oldugu için sorayım dedim. Hafta sonu ablamı istemeye geliyırlarmıs gelenler Iğdır da yaşayan aslen Azeri türkü olan bir aile. Bizde ankaralıyız Nasıl olurlar yani kultur acısından fark olur mu bilemedim ayrıca ablam cocugu gördü cocukta ablamı yanı fıkır edinmek istedim :))
Tanidigim igdir azeri aileler var , pek fark göremiyorum ben ..
Hemen hemen hersey ayni ..
bir il ile ilçesi bile farklı adetlerde oluyor farklı kültürlerde oluyor tabiki de bariz bir kültür farkı olacaktır hatta o bölgedeki kürtler ve azeriler pek anlaşamazlar türkler de öyle ama inşallah siz anlaşabilirsiniz hayırlı olsun hakkınızda
öncelikle hayırlsı olsun iki gün önce kardeşimi istediler normali çok heycan ve gerilme oldu ama değmedi yani ortam sakindi
Bencede öle ucurum kadar fark yok kendimde igdir azerisiyim disaridanda cok gelin aldik cokda verdik hic sorun yasamadik ayrica biz azeriler cok sicak kanliyizdir misafir perveeligimizede hic solemiyorum allah nasip etsin tanisinca goruceksinz
Bnde buyuk kultur farkı olur diye duşunuyorum, umarım aşkları buyuk olurda bu sorunu yenerler
haklısın canım. amin hayırlısı ise olsunSonuçta aynı kökenli insanlarız..
ablanın isterse olur ..
hayırlısı olsun. .
O yörede 4 yıl görev yaptım Evet kültür olarak farklıyız En önemlisi azerîler Şia Dini hassasiyetlerimiz farklı haliyle Bunun getirdiği gelenekler de var Sonra çok milliyetçi insanlar genelde Bayrak vatan kavramlarına aşık bi izlenimleri var Candan iyi yüreklî insanlar günlük hayatta
Kuzum benimde var tanıdığım aileler illaki fark oluyor, bölge bölge bile farkediyor adetler vs ama tanıdığım ailelerin hepsi gercekten cok iyiler, insallah bunlarda Öyledir. Hayırlısı olsun ablan icin insallah
Alevilik farklı Bişey Şia farklı.. Inşallah en güzeli olur canım Allah iyi insanlar çıkarsın karşınıza Önemli olan o Kültür farkları aşılır da kötülüğün çaresi yokcanım alevi değillermiş onu sorduk zaten ayrım da olmaz da yıne de dikkat ediliyor işte