Kız İsteme kız isteme ve söz ayni anda olursa nasil olur ?

_blueberry_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2014
31
10
Kizlar herkese selam acil bilgi verirseniz cok mutlu olurum. Benim haziranda isteme toreni ve soz ayni anda olucak agustosun ilk haftasida nisan dusunuyoruz allahin izniyle. Fakat isteme ve soz ayni anda olucagi icin yuzuk takilip kesilicek mi ? Eger sozde yuzuk kesilirse nisanda tekrar mi yuzuk kesicez ? ve sozlendikten sonra erkek tarafina ne veriliyor? Hic bir bilgim yok lutfen yardimci olun. simdiden hersey icin cok sagolun kizlar :)

Hayırlı olsun öncelikle. sözde yüzük takabilirsiniz o zamanda kurdela kesersiniz nişanda da farketmez ama söz nişan arası yakınmış madem sözde yüzük takmayın nişanda takarsınız :) sözlendikten sonra söz bohçası verilir erkek tarafına havlu gömlek iç çamaşırı olur içinde. biz söz mendilide koyarız tabi sizin adetleriniz nasıl bilmiyorum söz mendili adeti her yerde yok çünkü :) şimdiden mutluluklar dilerim

Cok tesekkur ederim insallah hayirlisi ile olsun bitsin sozde evlenme teklifi edilirken taktigi tektasi tekrar takanlar varmis acaba oyle olur mu bu tur konularda hic bir bilgim yok caresizlik almis basini gidiyo bende :) Bursa adetlerinde mendil olayi var ve erkek tarafi sozde bi bohca falan yapiyolr mi tek biz kiz tarafinami var boyle adet? Cok sagol yardimlarin icin

Henüz bende yaşamadım bu heyecanları ama çevremden abimden ablamlardan gördüklerimi paylaşıyorum , tabi evlenme teklfinde takılan tektaşı takıyorlar artık daha mantıklı bencede 2 kere kurdela kesmek mantıklı değil gibi :)) kız tarafı veriyor erkek tarafı giderken bohçayı bizim ege de 2 hafta kadar sonra kız tarafı erkek tarafına misafirliğe gidiyor erkek tarafıda o zaman bi bohça hazırlayıp veriyor kız tarafına :)

Ne zor seylermis cok zorlaniyorum daha 2ay var ama hic bisey bilmedigim icin simdiden ne yapmam gerek arastiriyorum bilgi aliyorum :) Bursada da adetler sizin oralar gibi canim :) bakalim bilmedigim daha neler var suan saskin saskin dolasiyorum.

İnsan herşey mükemmel olsun istiyo haklısın daha varmış zamanın , ben bile tarih belli değil ama kafamda tasarlıyorum şimdiden :)) inşallah herşey gönlünce güzel olsun :)

canım merhaba, evlenme teklifi ederken taktığı tektaşı tekrar tak istersen ona da ince bir gümüş yüzük düşünebilirsiniz zaten nişanla söz arası kısa bir zaman olduğu için alyans almaya gerek yok bence bu benim fikrim tabiki :)) söz bohçası yaparız o adettir :)) şimdiden hayırlı olsun Rabbim mutluluk huzur sağlık versin yuvanıza

Merhaba canim, cok tesekkur ederim iyi dileklerin icin :) bizde oyle yapicaz artik karar verdik o konuda :) soz bohcasi konuaunda hala bi bilgimiz yok herkes baska seyler siralamis internette birde bilgin varmi canim taki olarak biseyler takiliyor mu cok Sagol :)

Sözde bi şey vermenize gerek yok sonrasında nişan bohçası goturursunuz sözde ince bi söz yüzüğü ya da tektaş takılır size nişanda alyanslar takılır nişanda saat hediye edebilirsiniz müstakbel nisanliniza

Bizim söz nişan bi arada oldu yani tekrar bi nişan olmadı Evlenme teklifi sirasinda takılan tek taş vardi parmagmda ve alyanslarimiz takildi sonrasinda bohça getirdiler o zaman takı taktilar ve akrabaları da küçük altın taktılar biz bohçayı düğüne yakın götürdük eşim saat vs istemedi ama onun yerine bohçayı hediyeleri çok aldık bide kayin valide görümce görümcemin eşi çocuğu onlarada kıyafet hediye almıştık ayrica bohça götürdük dayısının eşine vs. Bunlar küçük ayrıntılar mutluluklar dilerim :)

söz bohçası dediğimiz çok detaya girmeden yapılır canım örnekk,, birkaç tane alt üst iç çamaşırı havlu terlik pijama ve traş malzemeleri diye biliyorum böyle de yapmayı planlıyorum nasipse :)) sözde kıza bi bilezik veya küpe takılır canım yani bana görümcem öyle söylemişti :)) takıcaklar mı göreceğizzzz nasipse :)) ne demek herşey gönlünce olsun

yardimlarin icin tesekkurler :) soz bohcasi denilen bisey varmis daha onu arastiriyorum erkek arkadasimin ailesi bilezik takicakmis bizim bisey takmamiz gerek mi bilmiyorum. saati bende nisan diye biliyorum yani isler biraz karisik tekrar tesekkur ederim.

Rica ederim ne demek :)Söz bohçası nişan bohçası aynı şey tek bohça var diye biliyorum

Bizimde isteme ve soz ayni anda olucak yani tek tas kalir paramagimda nisanda alyans takariz diyorum erkek arkadasimda yuzuk takalim diyor simdide onu ikna etmeye calisiyorum ikna oldu gibi ama :) sozde mi saat takiliyor ki ?

Amim canimm herkesinki insallah :) ama iste nisan bohcasi diye biliyorum ben bu tras olsun pijama camasir olsun anlamadim yore yore farkediyor mu acaba bizim bursada soz bilezigi var ama bohca degisiyor erkek arkadasima sormak istemiyorum ailen bisey alcak mi diye biz neler yapicaz diye annemlerde hakli olarak kendi bildiklerini uyguluyolar daha once ailemden evlenen olmadigi icinde bilmiyoruz valla hakkimzda hayirlisi olsun :)

Bu Pazar görümcemin isteme ve söz merasimi olacak. Alyansları takıp kurdela kesecekler. 23 mayısta nişanı var tahminen nişandan 1 hafta önce de bohça getirecekler , yani bizim adetlerimizde böyle onlarda ne var bilmiyoruz sözden sonra anneler konuşacak. Bu arada nişanda da usulen kurdela kesilecek

benimde isteme soz haziranin ilk haftasi nisan bayram sonrasi temmuz sonu gibi olur diyoruz soz töreni evde olucak nisan toreni bir mekanda yani evde kendi ailelermizle yuzuk kesip sonra toplum misafirler icinde nisanda yuzuk kessek olir mu? Bizim burda cok gocmen var herkes baska diyor bizim erkek arkadasimla kulturlerimiz ayni ama bana annesinin soz bilezigi takicagini 6 ay kadar kolumdan cikarmami soyledi diyorum acaba bizde erkek arkadisa saatmi alicaz anneerde nisanda takicaz diyor yani kafam allak bullak cok tesekkurler sizede hayirli olsun gorumcenizi tebrik ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…