• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız evinden çeyiz nasıl gider ?

elaasuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
139
0
46
İstanbul
Kızlarrr
2 ay sonra düğünüm var çeyizlerimi nsl hazırlasak göndersek muallaktayımm..
şu hurçlar var onlaramı koysakkk acaba..
mutfak eşyaların çoğu ztn kendi kutularında, parça parça olanlarıda kutulara koyarız diyorumm..
kendi kişisel eşyalarımıda valiz yaparım diye düşündümmm

Bu işlerden pek anlamam nsl edeyim bi fikir verinn..

tatlım bence hepsini beyaz hurç lara koyup üzerlerine pembe kurdela ve nazar boncuklarıyla süsle ayrıcada beyaz gülller le sıklık katabilirsin eşyaların üzerine beyaz ve pembe gülleri çift taraflı bantlarla tututurabilirsin böyle şeyler önemlidir şıklık katar

Tatlım benımde eylulde dugunum var dedıgın gıbı benımde mutfak esyalarımın cogu kendı kutuların da ama ıster ıstemez ıvır zıvırlerde oluyor onlar ıcın bır kac kolı ayarladım toplasın dıye kolılerı kırmızı rafya ıle bağlayacağız tekstıl olanlarıda beyaz hurclara koyup kırmızı kurdela bağlıcaz tabıkı yorganları vs fermuarlı cantalarından cıkarmayı dusunmuyorum uzun yola gıdecek cunku ama mutlaka hepsıne kurdela baglanır bızde adettır hatta tencerelerın bıle kulplarına kucuk kucuk fıyonklar yapılır bence duzenlı olsun onemlı bısey sonucta

Canım benim çeyizim özel hurçlar diktirmiştim m işte mutfak eşyaları dışında aklına gelen havlular yastıklar yorganlar nevresim takımları vs bunları onların içerisine yerletirmiştik mutfak gereclerını kutu olmayanlarıda kutular ayarlayıp buyuk kolilere doldurmustuk.arkadasların dediiği gibi kurdale vs ıle süsleyebilirsin ben bi iki hurcuu sadece kırmızı kurdaleyle bağlamıştım.

bende çeyizlerimi şöyle düşünüyorum...
bütn ıvır zıvırları beyaz kolilere topladım şu an 8 koli hepsi yanı boyutta..onlara kırmızı kurdela sarmayı düşünüyorum.
battanıye uykus eti pike ayatk örtüsü zaten şeffaf çantalı oluyor onlarada krudela sararız.
diğer yorgan yastık tarzı şeyleri de hurçlara koyup onları da kurdelaya sarıcaz.öyle ufak tefek kutucuklarla kolilerle gitmez ya ..derli toplu gider..

bende çeyizlerimi şöyle düşünüyorum...
bütn ıvır zıvırları beyaz kolilere topladım şu an 8 koli hepsi yanı boyutta..onlara kırmızı kurdela sarmayı düşünüyorum.
battanıye uykus eti pike ayatk örtüsü zaten şeffaf çantalı oluyor onlarada krudela sararız.
diğer yorgan yastık tarzı şeyleri de hurçlara koyup onları da kurdelaya sarıcaz.öyle ufak tefek kutucuklarla kolilerle gitmez ya ..derli toplu gider..

beyaz koli fikri güzelmiş. nerden buldun acaba :26:

Bizde yorgan,battaniye gibi hurca konabilecek şeyleri hurca koyup üzerine kurdela bağlamıştık...Hatta boy boy hurçlarım vardı dantel,yemeni ve havlular için daha küçük hurçlar almıştım...Diğer mutfak eşyalarını da kutusu olanı kendi kutusuyla olmayanlar için de aynı boyda kutu alıp kolilemiştik...Onlarda da kurdela vardı sanırım...Ama öncesinde güzelce koli bantlarıyla bantlaki taşırken açılmasınlar...

valla koli sayısı ne kadar az olursa o kadar rahat edersiniz. benim eşyaların çeyiz olan (henüz kullanılmamış olan) kısmının büyük çoğunluğu gitti. otobüsle gönderdik. parça sayısı çok olunca maliyet artıyor + kolilerin kaybolma riski de koli sayısı ile doğru orantılı bence.

bi de doblo tipi bi araç lazım normal arabaya sığmadı benimkiler. şimdi de yaşadığım evdeki eşyalar gidecek onun telaşındayım 1 aya kadar da onu halletmemiz lazım. hatta bunlar sadece kendi evime değil yarısı annemlerin evine yarısı benim eve gidecek kazasız belasız götürebiliriz inşallah :/

beyaz koli fikri güzelmiş. nerden buldun acaba :26:

şu meşhur bir türk malı ayakkabı markamız var ya ha...ar..isim vermeyeyimm :)

bir mağazası vr bizm burada mal gelmiş es kaza boşaltırlarken gördüm istedim hepsini verdiler...

eve getirdim bütn çeyizlerimi bazanın altından çıkardım; porselen cam ve plastik olarak ayırdım koliledim üzerlerinede porselen eşya cam eşya diye yazdım ....çok güzel oldu kırmızı kurdelayla sarınca dha güzel görüneceğinden eminim.

kızlar bu arada gelenekleri unutmayalım.Bazı kimseler aldıklarını tek tek evlerine gönderiyorlar(şehir veya ülke dışında uzağa gidecek çeyizleri hariç tutuyorum.) çeyiz çıkarmanın ayrı bir güzelliği var insan gelin olduğunu gerçkten bir çeyiz çıkarken anlıyor iki baba evinden çıkarken...çeyiz almaya geldiklerinde bir kapı tutulur bir de varsa sandığın üzerine oturulur...çok eğlenceli oluyor...

biz kuzeniminkinde kapıyı tutmuştuk bir de sandığı vrdı onn üzerine oturduk sandık olmasaydı bn bulaşık makinesınn üstüne oturcktmm da nyseee.... enişteyi terletmek çk zevkliydii.... :27: :27:

şu meşhur bir türk malı ayakkabı markamız var ya ha...ar..isim vermeyeyimm :)

bir mağazası vr bizm burada mal gelmiş es kaza boşaltırlarken gördüm istedim hepsini verdiler...

eve getirdim bütn çeyizlerimi bazanın altından çıkardım; porselen cam ve plastik olarak ayırdım koliledim üzerlerinede porselen eşya cam eşya diye yazdım ....çok güzel oldu kırmızı kurdelayla sarınca dha güzel görüneceğinden eminim.

mail atsamı mı acaba kolilerinizi nerden alıyorsunuz diye:9: ben hiç denk gelmedim beyaz koliye. burda bir sürü market var kutu bulabilirim ama üzerinde deterjan markası yazılan kutulara koymak istemiyorum:51:

mail atsamı mı acaba kolilerinizi nerden alıyorsunuz diye:9: ben hiç denk gelmedim beyaz koliye. burda bir sürü market var kutu bulabilirim ama üzerinde deterjan markası yazılan kutulara koymak istemiyorum:51:

bnm kolilerin üzerinde ingilizce birşy yazıyor ama ayakkabı resmi fln yk çk şükür birşy anlaşılmıyorr :) bnce sn h...gar mağazası bul en iyisi zorlanmassın eminmm...adım attığın yrde mağazaları vr çnkü..

bizde kardeşiminkinde yapmıştık en son...
alınana çeyizlikler zaten kutularında onlarada kırmızı kurdela bağladık,
diğerleri beyaz hurçlarda yine kurdelalı,
eşyaları valizlerde yada sığmayanlarda yine hurçlara olur.
çok duygusal oluyor hepsi kırmızı kırmızı<<<

Back
X