- 14 Ağustos 2024
- 1.161
- 2.135
Bu sizin aileniz de geçerli olan bir şey. Benim abim gelecek sevgililerini anlatacakta benim annem dinleyecek heee. Onu parça pincik eder. Abim bekarken. " Oğlum herkesin anası, bacısı var ona göre davran" derdi. Biz de kız neyse oğlan çocuğu da o.Yani ben telefonda bir erkekle konuşsam, dışardan bir erkek arkadaşım olsa bilmem bir erkekle bakışsam ailemin bana hayatı zindan etmelerine sebep olacak şeyler. Bu tarz şeyler hep yasaklidir evlenene kadar da olmamalıdır.
Onların seçtiği kişiyle onların istedigi kurallar çerçevesinde görüşebilir evlenebilir iletişim kurabilirim. Ama erkek kardeşim öyle değil, şimdiye kadar 100 tane kıza aşık olmuş hepsini eve gelip ballandıra ballandıra aileme anlatmistir ve ailem bunun sohbetiyle bile eğlenir. Sanki o konuştuğu kişiler kızlar değilmiş, onların aileleri yokmuş gibi. Ben bu anlayışı sevmiyorum ve kız çocuğumla da arkadaşça bir iliski kurmak istiyorum. Ama ailemle yaşarken onların baskılarına da katlanamiyorum. Ve biriyle evlenene kadar da bu baskılarını surdureceklerdir ama ben kendi basima bağımsız bir şekilde yaşamak istiyorum, bu zamana kadar hep gucleri bana yetti bundan sonrasinda da yetirmeye calisacaklardir. Bir noktada kestirip kotu olmam gerekecek, ama haksız mıyım?
Bölümün çok güzel. Ya bir kurumda çalışıp deneyim kazan ya da atanmaya bak. Bu ikisi de olmazsa özel ders verme konusunda kendini geliştir. Çünkü Matematik en çok özel ders alınan bir branş. Bunun için sosyal medya hesaplarından duyuru yap, tanıdıklarına söyle. Özel ders sitelerine kayıt ol, online ve yüz yüze ders vermeye başla.Haklısınız çoğu zaman bunu söylüyorum kendime ama bazen de saatlerce kafama takmaktan baska bir sey yapmıyorum. Tesekkur ederim onları degistiremeyecegimin ama kendi hayatımı insaa edebilecegimin surekli farkında olmalıyım. matematik ogretmenligi bitirdim
Kestirip atabilmen için güçlü olman lazım. Her konuda. Para, zeka, duygu...Yani ben telefonda bir erkekle konuşsam, dışardan bir erkek arkadaşım olsa bilmem bir erkekle bakışsam ailemin bana hayatı zindan etmelerine sebep olacak şeyler. Bu tarz şeyler hep yasaklidir evlenene kadar da olmamalıdır.
Onların seçtiği kişiyle onların istedigi kurallar çerçevesinde görüşebilir evlenebilir iletişim kurabilirim. Ama erkek kardeşim öyle değil, şimdiye kadar 100 tane kıza aşık olmuş hepsini eve gelip ballandıra ballandıra aileme anlatmistir ve ailem bunun sohbetiyle bile eğlenir. Sanki o konuştuğu kişiler kızlar değilmiş, onların aileleri yokmuş gibi. Ben bu anlayışı sevmiyorum ve kız çocuğumla da arkadaşça bir iliski kurmak istiyorum. Ama ailemle yaşarken onların baskılarına da katlanamiyorum. Ve biriyle evlenene kadar da bu baskılarını surdureceklerdir ama ben kendi basima bağımsız bir şekilde yaşamak istiyorum, bu zamana kadar hep gucleri bana yetti bundan sonrasinda da yetirmeye calisacaklardir. Bir noktada kestirip kotu olmam gerekecek, ama haksız mıyım?
Cok haklisin. Ben boyle bir ailede buyumedim. Erkek arkadasim oldugunda ozellikle eve davet ederlerdi kizimizin yaninda kim var kimle geziyo bilelim diye. Hatta imkan varsa annem annesiyle tanisirdi. Ben annemden de babamdan da pek bisey saklamadim bu yasima kadar. Cunku onlar bana o imkani verdi. Hep guvenle buyudum. Basima kotu bisey gelse, hatta ben cok kotu bisey dahi yapsam ilk olarak tepki verseler dahi yabimda olurlar yanlisimi duzeltmeye calisirlar diye dusunurdum. Suan evliyim ve hala anne baba olarak arkamdalar. Siz zor bir ailede yetisiyorsunuz ama dusunceleriniz cok guzel. Onlarin size yaptigini siz yarin oburgun evladiniza yapmayin. Yapmayin ki hayati boyunca hep dogru insanlara yonelsin ve dogru kararlar verebilsin..Yani ben telefonda bir erkekle konuşsam, dışardan bir erkek arkadaşım olsa bilmem bir erkekle bakışsam ailemin bana hayatı zindan etmelerine sebep olacak şeyler. Bu tarz şeyler hep yasaklidir evlenene kadar da olmamalıdır.
Siz bu ayrımcılığı kendi çocuğunuza yapmazsanız değişir. Önemli olan bu. Mesleginizi elinize alıp para kazanmaya başlayınca hepsi kuzu olur zaten. O yüzden ailenizin ne düşündüğü önemli değil.Bu kökleşmiş davranislar da kolay kolay nasıl degisecek ki
Keşke aksi yönde olarak ayrım yapılmasa.bir de doğru birşeymiş gibi anlatmışsın.bu genişlik niye karısına sorun yarattsın koskoca adam olacak.evliliğin getirilerini de düşünebilmek zeka seviyesi vardır sanırım.bir de senin sandığın gibi aileden korku olmayınca gençler her önüne gelene atlamıyor. Tam tersi korkanlar gizli sanki iş çevireceğim diye saçma sapan kişileri hayatına alıyor, bir daha bulamam yapamam belki diye.gerçekten bu kişiyle birlikte olmak istiyor muyum? Bana zarar verir mi diye düşünebilecek vakti bile olmuyor çünkü.gizli saklı ne yaşayabilirsem kardır diye düşünüyor.ben de aynı bu şekilde bir sürü hata yaptım.ayıptir günahtır diye hiçbir genç kırıp dizini oturmaz yani.Bu sizin aileniz de geçerli olan bir şey. Benim abim gelecek sevgililerini anlatacakta benim annem dinleyecek heee. Onu parça pincik eder. Abim bekarken. " Oğlum herkesin anası, bacısı var ona göre davran" derdi. Biz de kız neyse oğlan çocuğu da o.
Öyle ayrım gayri yok. Aynısını babam da der. Aile yapısı ile alakalı tamamen.
Ailenizin tutumu çok yanlış. Yarın öbür gün evlenecek. Bu genişliği karısına sorun yaratacak. Çünkü diyecek ki benim anam babam bana bir şey dememiş sen kimsin?
Utandıracak birşey yapmadım demekten kastın cinsellik sanırım.ister istemez siz de bu muhafazakar toplumdan etkilenişsiniz.ilk aklınıza gelen cinsellik.oysa ki başka şeyler olmalıydı.o yaşlarda ilişki evet hata olabilir ama onları utandıracak birşey de değil yani.normal bir sey değil. bunun kültürle, toplumla da ilgisi yok. saçma sapan. benim etrafımda ne kadar ailesi tarafından fazla kısıtlanan arkadasim varsa ya yanlış evlilikler yaptı ya da daha olul yıllarında büyük hatalara düstü.
benim babam daha orta okulda sevgilin olacak tabii ki, olmaması sıkıntı demişti. ama o güveni hep hissettirdi bana. he ben çekindiğim için gidip ona anlatamadım ama anneme, ablama, abime anlattım. böylece onun da kulağına gitti. çok sükür hiç de onları utandıracak bir sey yapmadım.
bana çok garip geliyor. bu toplumda kültürle, ahlakla bağdaştıramadığım tek davranış bana kalırsa.
yoo cinsellik yasadım. demek istediğim aileme hiç benimle ilgili yüzlerni kızartacak bir sey yasatmadım. cinsellikle ilgisi yokUtandıracak birşey yapmadım demekten kastın cinsellik sanırım.ister istemez siz de bu muhafazakar toplumdan etkilenişsiniz.ilk aklınıza gelen cinsellik.oysa ki başka şeyler olmalıydı.o yaşlarda ilişki evet hata olabilir ama onları utandıracak birşey de değil yani.
İyi de nerden alıp nereye vurmuşsun konuyu. Bu korku değil nasihat. Ayrıca ailem de ne benim için ne abim için korku unsuru hiç olmadı. Hayatımıza da saçma sapan birilerini almadık. Ailemizin her şeyden haberi vardı. Yanlış anlamissinKeşke aksi yönde olarak ayrım yapılmasa.bir de doğru birşeymiş gibi anlatmışsın.bu genişlik niye karısına sorun yarattsın koskoca adam olacak.evliliğin getirilerini de düşünebilmek zeka seviyesi vardır sanırım.bir de senin sandığın gibi aileden korku olmayınca gençler her önüne gelene atlamıyor. Tam tersi korkanlar gizli sanki iş çevireceğim diye saçma sapan kişileri hayatına alıyor, bir daha bulamam yapamam belki diye.gerçekten bu kişiyle birlikte olmak istiyor muyum? Bana zarar verir mi diye düşünebilecek vakti bile olmuyor çünkü.gizli saklı ne yaşayabilirsem kardır diye düşünüyor.ben de aynı bu şekilde bir sürü hata yaptım.ayıptir günahtır diye hiçbir genç kırıp dizini oturmaz yani.