• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız çeyizi nasıl olmalı

melo34

Duygularıma Esir Oluyorum Seni Görünce
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2013
7.111
6.127
448
merhaba forumda cok dolaştım ama bulamadım yeni bir konu açayım dedim

kız çeyizinde neler olmalı, dantaller kaçar adet yapılmalı, kimlere ne dagıtılmalı bu konular hakkında bilgi arıyorum

ben kendi emeklerim ile havlu kenarları, mutfak takımı, çarşaf kenarları ördüm

sizlerin varsa fikirleri bunu mutlaka örmelisin yada almalısın, olmazsa olmazları sıralarsanız benım gıbı yolun basında olanlara da yardımcı olmuş olursunuz sabırsızlıkla yorumlarınızı beklıyorum

bi kız çeyizinde hrşey olmalı özellikle danteller modası geçti diyolar ama kesinlikle çeyizde dantel bulunmalı hiç ykltan 1er takım olmalı yani.şahsen benim mutfak takımım dantel ve çok da şık duruyo. misafirlere bişey dağıtmaya gelince eşarp dağıtabilirsin ama şart değil tabi size kalmış.

Ben açıkçası dantel kullanmayı yapmayı yaptırmayı düşünmüyorum.
Her bütçeye uygun cok hoş havlular var, şimdide elimin altında mutlaka tutar hediye götürürüm, hazır havlular kullanmayı gerekirse hediye etmeyi düşünüyorum. Ağır misafirler için 2 - 4 tane fransız dantelli havlu alabilirim belki. Günlük kullanım için ise 10 15 adet fazla fazla yeterli. 10 adette küçük havlu alırım mutfakta kullanırım misafirlerime cıkarırım.
Çarşaf nevresim için ise pamuk saten tercih ediyorum, yin hazır model model kalite kalite birsürü çeşit var. Kırık beyaz veya krem rengi fransız dantelli sade bir model dışında ağır bi model düşünmüyorum. Zevkime göre alacağım 4 veya 5 adet işimi görür. Misafirlerim için 2 takım çift 1 takım tek kişilik yazın kullanmak içinse 2 veya 3 takım pike - dört mevsim set fazlasıyla yeterli olacaktır.
Patik için bu işi yapıp satanlardan bana hediye gelenlerden en fazla 10 tane alırım, bi kısmı hediye gelir gider bi kısmını ben kullanırım. Sonrasında isteğime bütçeme göre herşeyi alabilirim.
Ben birazcık fazlalıktan kaçıyorum, özetle kendi begendiğim bütçeme uygun olan benim için yeterlidir.

tesekkur edıyorum kımseye karsı mahcup olmak ıstemıyorum aılemde ılk evlenecek kısı benım ve ınsallah olursa erkek arkadasım ıle evlenme nıyetımız var durum sımdılık karısık olsada onların benım ıle ılgılı bır eksık bulmasını ıstemıyorum

Canım artık eskisi kadar dantel falan olmuyormuş bir takım olabilir şimdi pike takımları, çarşaf takımları, mevlütte kullanılacak eşarplar, yazmalar hediyelik olarak verebilirsin, namaz eteği, kolluk, seccade,seccade hurcu, oda takımı sırma, antep işi, türk işi ,mutfak takımı yapılır ama kullanılmıyor kaputone yapılıyor çekmecelere falan, bohçalar, masa örtüleri,gecelik takımı..not:bunları anneme yazdırdım aklına gelenler bunlar, bana yaptıkları daha doğrusu:1: kullanırmıyım bilmiyorum:)))

numunelik yap sen orgulerden , yokmu$ demesinler ..
bu konuda kar$i tarafda onemli
TR ye izine gidince bi dugun varmi$ bi tanidigin , çeyiz gormeye gittik ( muze gibi açilmi$ gelen giden bakiyor yani adet oyle imi$ :) )
valla o gelindeki e$yalar benim 6 yillik evimde yok :1:
yastiklar yorgan do$ek her$ey ama hersey çok a$iri fazlaydi , o kadarida musriflik , gelmi$ kv evine napacaksa o kadar e$yayi o gelinn :) ama dedigim gibi muze yapmi$lar esmen evi deemekki adet boyle .. bizde bu kadar a$iri olmaz mesela çeyiz i$i

bende kimseye bi$ey vermedim:)
bi yakin eltime bohça yaptim..
kp kv dugunde yokdu yurt di$indayiz biz gelemdiler , ben gittim iki çocukla 5 sene sonra , ne bohçasi vericem torunlar birer bohça oldu :))))
erkek arkada$iyin aylesinin adeti gelenk gorenegi çok onemli
:34:

Son düzenleme:
cok tesekkur ederım ben ıgne ısı oda takımı yaptırdım onları kullanırım yaptıgım mutfak takımlarınıda kullanırım ama dıger pıke takımı onların dantel olanları bana kullanıssız gıbı gelıyor ama mahcup olmak ıstemıyorum onlara karsı vaktı zamanında karyola etego ordum kv hedıye etmek ıcın annemın zoruyla sımdı degmez ama olsun ıcıme sınmıyor vermemek

Eklentiler

• $221928_220276821318321_2794025_n.webp
    $221928_220276821318321_2794025_n.webp
    36 KB · Görüntüleme: 527
Rica ederim canım yatak örtüleri falan dediğim saydığım şeylerin hiçbiri dantel değil benim söylediklerim keşke resim ekleyebilsem örnek gösterirdim.

erkek arkadasım dogulu ben karadenızlıyım bırde ısın ucunda zorlama var aılesı benı ıstemıyor erkek arkadasım arkamda cok sukur benı yere goge koyamıyor bende bu mucadelede kaybetmek ıstemıyorum en azından ceyızle hıc bırsey yapmamıs bılmıyor demesınler kac havlu kac patık kac yazma oyalamak lazım neler yapılmalı bunları merak edıyorum para ıle gıdıp alıyorum hosuma gıdenlerı ama onlarda hepsı bır ornek :(

Birde canım önemli olan düşünmek,zaman harcamak gördüğüm kadarıylada fazlasıyla yapıyorsun düşünüyorsun ki konu bile açma gereği duydun inşallah mahcup olmayacaksın:))

tesekkur ederım ınsallah mahcup olmam cunkı onların adetlerını hıc bılmıyorum dogu ıle ılgılı arastırma yapsam ıyı olur sanırım :)

canim anladigim kadariyla kendini.mecbur hissediyosun ozaman annemin bilgilerini siraliyorum sana
1 tane kendin icin 1 tane kayincaliden icin pike takimi ve nevresim takimi (bunlari dantel olarak hazirlat saten kumasa diktir)
aile kalabalikmi bilmiyorum ama eskiden bohca cikardi kayinvalide bohcasina seccade patik lif esarp tulbent kiyafet tespih namaz ortusu havlu ve bu dedigim pike (vs bunlar arttirilabilir) bunlar koyuluyor. damat bohcasinada seccade havlu ve bohca takimi yine dantelli olacak sekilde hazirlaniyor ayriyetten yine bunada lif koyuluyor. bunlarin haricind evli abisi kardesi ablasi varsa onlarada bohca seccade normal sadece dantelli olarak hablu kouuluyor. bunlarin haricinde sen sergilemek icin 5 - 10 tane daha havlu ve tulbent oyalat bide patik olsun en az 20 tane sen yeni gelin olcaksin doguda tanistirmaya gotururler her gittigin eve bi patik goturursun tabi yakin akrabalara ve son olarak eger kullancaksan salon takimi yatak odasi ve mutfak yaptir yaoilmasi gerekenler bunlar canim aklima gelirse baska yine soylerim :16: insallah mahcup olmazsin :16:

gercekten bunlara ıhtıyacım destegınız ıcın tesekkur ederım

dantel 2 tane pıke takımı aklımda olsun ben karyola etegı yapmıstım sanırım onlar olur bır tane daha yapmam lazım o zaman :)

havlum cok az basladım bugun yapmaya kısa zamanda bıter ınsallah

salon takımı 2 adet ıstıyorum 1 tanesı ıgne oyası olacak mutlaka dusunenler varsa gercekten cok sık duruyor ıgne oyası

mutfak takımı 2 adet yaptım biri kumasa gecırılecek tulune kadar herseyı hazır

yatak odası ıcın dantel yapsam mı bılmıyorum sanırım onları kullanmam ama dursunlar

dantelden seccade yaptım genclık askı ıste annem baya zorlamıstı benı :)

bende olanlar bunlar bunların dısında neler yapabılırım hıc bılmıyorum ceyız sermesınede hıc gıtmedım bızde oyle adetler cok yoktur
kara kara dusunuyorum yetıstırmek ıcın ve kendı emegımle yapmak ıstıyorum en onemlısı

gercekten bunlara ıhtıyacım destegınız ıcın tesekkur ederım

dantel 2 tane pıke takımı aklımda olsun ben karyola etegı yapmıstım sanırım onlar olur bır tane daha yapmam lazım o zaman :)

havlum cok az basladım bugun yapmaya kısa zamanda bıter ınsallah

salon takımı 2 adet ıstıyorum 1 tanesı ıgne oyası olacak mutlaka dusunenler varsa gercekten cok sık duruyor ıgne oyası

mutfak takımı 2 adet yaptım biri kumasa gecırılecek tulune kadar herseyı hazır

yatak odası ıcın dantel yapsam mı bılmıyorum sanırım onları kullanmam ama dursunlar

dantelden seccade yaptım genclık askı ıste annem baya zorlamıstı benı :)

bende olanlar bunlar bunların dısında neler yapabılırım hıc bılmıyorum ceyız sermesınede hıc gıtmedım bızde oyle adetler cok yoktur
kara kara dusunuyorum yetıstırmek ıcın ve kendı emegımle yapmak ıstıyorum en onemlısı
canim okadara gerek yok bak salon takimin 2 olcakmis birini yatak odasi gibi ortersin ceyiz sermede havlularla ugrasma canim 10 liraya 5 liraya satiyo kadinlar al koy bohcaya sadece damat icin ve kayin validen icin yapcagin bohcalar havlular seccadeler guzel olsa yeter hepsini simli ipten yaptir model kotu olsada guzel gozukuyo :1: benim 15 tane falan var dantelli bitek kayin valiedemle kocisime taptircam guzel bu arada kayin valideye bohca ve seccade takim oluyo damada bohca seccade ve havlu takim oluyo. hazir al liflerini havlularini patikleriji ben teyzeme sotledim dedim bana 10 15 tane patik yapiyosun cok dedi bende zamanin bol teyzecim yavas yavaa ör dedim sende yapistir akrabalarina :52: bumide pike ve nevresimde carsaflara dikme sadece carsafa ve nevresimin ust tarafina pikeyide 3 tarafina modelli tul kupur vs gecio suslet onunda ust tarafina dantel gecirtirsin :1:

Son düzenleme:
bence az ve öz olmalı.
neyi nasıl kullanırım çok yönlü kullanma olasılığım var mı diye düşünüyorum hep.
alıyoruz bir sürü gerekli gereksiz şey ve kendimize eziyet ediyoruz.
belki hiç kullanmayacağın şeyi başkalrının dolduruşuyla alma.
sürekli şunu al bunu al derler ama baktığında onların olmadığı için içlerinde kalmıştır bu yüzden de sen de olsun istiyorlardır.

Bende karadenizliyim ama bu dantel ceyiz isleri bizde vardir onemsenir.Benimde cok eksigim var ben pek anlamiyorum anneme yaptirtmaya calisiyorum simdilik olanlar 50 igne oyasi ve normal oyali tulbent 50 havlu yarisi dantelli islenmis yarisi normal 30 adet sabunluk 10 adet patik 1 igne oyasi yatak odasi takimi 1 igne oyasi salon takimi 1 dantel yatak odasi takimi sarilmasi gerekn dantellerim var pike takimlarim bohca vs hic yok mutfak takimim da yok 2 pike takimi yaptirmayi dusunuyorum bir tane modern etaminli mutfak takimi bir arkadasim cok guzel kurdele isinden seccade yapiyor onada 3 tane seccade yaptiricam 2 si benim 1 kayinvalidem icin

canım doğuya demişsin nereliler sen nerelisin merak ettim benimde birlikte olduğum kişi doğulu bende karadenizliyim ama dantel vs. hiç bişey yaptırmıcam nevresimlere falan yapılıyo ya onlarada öyle şeyler yaptırmıcam annemede karşı tarafada söyledim yengeleri falan bile modası kaçtı diyo boşver öyle şeyleri diyo ki ben oldum olası hiç sevmedim dantel olayını ablam ilk evlendiği için yapıldı ona annemin zorlamalarıyla ama ben hayatta kullanmam boşunada para vermek istemiyorum o yüzden bide bu yönden düşün çeyiz çeyiz diye bir sürü parayıda çöpe atıyoruz ki kimse inkar edemez bu benim düşüncem yinede sen bilirsin :6:

erkek arkadasım dogulu ben karadenızlıyım bırde ısın ucunda zorlama var aılesı benı ıstemıyor erkek arkadasım arkamda cok sukur benı yere goge koyamıyor bende bu mucadelede kaybetmek ıstemıyorum en azından ceyızle hıc bırsey yapmamıs bılmıyor demesınler kac havlu kac patık kac yazma oyalamak lazım neler yapılmalı bunları merak edıyorum para ıle gıdıp alıyorum hosuma gıdenlerı ama onlarda hepsı bır ornek :(

doğulular çeyizi pek severler canım.Bende doğulu olduğumdan bilirim.Ben de 75 kenarı oyalı başörtü, 25 banyo lifi, 35 kenarı yapılmış süslenmiş havlu , 24 tane oyasız kullanımlık havlu, 12 tane mını mutfak havlusu ,2 adet bir yuvarlak bir kare motifli salon takımı 2 takım da yatak odası 6 şar parçadan.aklıma gelenler bunlar hepsinden 20 şer tane olsa güzel olur hem mahcup kalmayayım laf etmesin diyorsan bu şekilde yapabilirsin canım. :)

doğulular çeyizi pek severler canım.Bende doğulu olduğumdan bilirim.Ben de 75 kenarı oyalı başörtü, 25 banyo lifi, 35 kenarı yapılmış süslenmiş havlu , 24 tane oyasız kullanımlık havlu, 12 tane mını mutfak havlusu ,2 adet bir yuvarlak bir kare motifli salon takımı 2 takım da yatak odası 6 şar parçadan.aklıma gelenler bunlar hepsinden 20 şer tane olsa güzel olur hem mahcup kalmayayım laf etmesin diyorsan bu şekilde yapabilirsin canım. :)

havlu eşarp lif falan çok olucak tabi ama salon takımı nevresim takımları yapmam oyalı o güzel sarevler özdilekler english home ler varken onları elime alasım bile gelmez o yüzden söyledim yırttım ben yani:1:

nişanlım karslı ben artvinliyim nişan bohçasında kız kardeşinin çeyizinde olan süslü havlulardan koymuşlar bir tane de hazır seccade takımı almıştım onun içinde havlu da var bohça açılırken kayınvalidem kürtçe söylenmeye başladı sinirli birşeyler söyledi bilmediğimden anlamadım meğer o havlu neden dantelsiz neden hazır seccade alındı diye kızmış görümceme :52:
ben götürdüğüm bohçaya iğne danteli havlu kenarı koydum valla aldı vermedi oğluna çok begenmiş saatlerce inceledi

Back
X