kız anneleri nasıl eğitim veriyorsunuz nerden başlayalım paylaşalım

yanlış anlamayın ama o daha bebek cinsellik eğitimi falan tuhaf geldi bana 3 yaşında başlıyor ayrıca o kendi cinselliğini tanımaya o zaman dikkat edersiniz ayrıca babasının yıkanırken yanında olması nasıl bi etkileşim yapar anlayamadım yani anne değilim ama anne olanlar daha iyi yönlendirir herhalde sizi...

benim kızımda 1 yaşına girdi
ama ben öyle cinsel eğitim felan vermiyorum henüz
çok erken
bunlar ancak 2-3 yaşından sonra başlar
şuan o hiç bişeyin farkında değil
tabiki bazı dikkat ettiğimız noktalar var
ama doğdundan beri babası ile birlikte yıkıyoruz banyo sonrası masaj tamamen babasına ait örneğin
bunda bir sakınca görmüyorum dediğim gibi daha çok küçük

öncelikle arkadaşım kimse lafını cımbızlamamış.
sen cinsel açıdan diye örnek verince herkes o örnekten gitmiş. aynı şimdi benim yapacağım gibi.
1 yaşındaki bebeğin babasıyla yıkanırken çamaşırını çıkarmaması ne için gereklidir anlayamadım açıkçası.
cinsel eğitimin 3 yaşından sonra başlayacağını düşünüyorum.

diğer konularda ise mesela yemek yeme konusunda;
mama sandalyesinnin altna ya da yediği yerin altına bir örtü serip, döküp saçmasını göze alarak, kendi kendine yemek yemesini sağlamaya çalışın.
görgü kuralları içinde çok erken diye düşünüyorum.
anck konuşmayı tam becerdiğinde teşekkür ederim, özür dilerim, iyi geceler gibi rutin sözcükleri ne zaman kullanması gerektiğini öğretebilirsiniz.

düzenleme yaparken sildim yazdıklarımla belkide ifade edemedim sil baştan sölemeye çalıştığım şuydu örnek verdiğim şeyden yola çıkıldı ama.kızımın ilerdeki eğitimi için şimdiden okuyorum anne çocuk sitelerni hergün hangi eğitimin kaç yaşında yapılacağını biliyorum zaten yada nasıl yapılacağını okumaya çalışıyoram her anne gibi.ben sizlerden de yararlanmak istedim ama 1 yaşındaki hali için değil.yada dikkat ettiğimiz şeyler neler şu anda birşeyler öğretiyoruzdur oyundan hareketleni düzeltmesine kadar.mesela yapma deyince öğreneceğini düşünüyodum düne kadar ama okuduktan sonra tam tersi yapma dedikçe yaptığını ve çok fazla yapma dememek gerektiğini uzmanlar söledi ve ona göre hareket etmeye çalışıyorum ben başta belki yanlış örnek verdim kusura bakmayn yanlış anlaşıldıysam ama o kadar okumaya çalışıyorum bişeyler paylaşmak istiyorum sizlerden almak istiyorum ama nerdeyse geri kalmş gibi lanse edildim gibi hissettimçok üzüldüm.banyo olayına gelince tüm banyosunu çamaşırıyla yaptırmıyorum tabiiki de ama annelerimizin sölediği şeydi babası olabildiğince az görsün diye doğru yanlış o herkese kalmış ben illede doğru demiyorum yaptığım şeyi söledim sadece ona bakarsanız babası altını değişirkende görüyo işte bunların doğruluğu hakkında hep beraber konuşalım yanlışlarımızı doğrularımızı aldığımız karşılıkları yazalım istedim daha büyük kızı olan annelerde yazsın istedim.herkesin eğitimi kendine ama her fikri okumakta yarar var.ama ben yanlış bişey yazsamda aaa çok yanlışten ziyade(nasıl anne gibi) daha ılımlı yazmanızı beklerdim

burada size nasıl anne diyen kimse olmadı, niye bu kadar alıngan davranıyorsunuz
zaten bende başka sadece 2 kişi yazmış onlarda gayet normal yazmışlar, nedir bu kadar rahatsız olduğunuz şey anlayamadım.
ayrıca konu silmek yasaktır ve ceza alırsınız.

Cinsel eğitim diye birşey yoktur.
Ahlak eğitimi,görgü eğitimi diye bişiy de yoktur.
Çocuk aileden ne gördüyse onu yapar. Eğitim budur küçük bebekler ve çocuklar için.
Cinsel eğitim olsun diye değil ama vücudunun kendisine özel olduğunu öğretmek amaçlı biçok şey yaptım bende. Hala yapıyorum. Bebekliğinden beri kimsenin yanında altını değiştirmedim, altını ne zaman açsam izin aldım kızımdan, haber verdim. Annesi de olsam vücuduna dokunurken özen gösterilmesi gerektiğini, ondan izinsiz kimsenin ona dokunmaması gerektiğini öğretmiş oldum.
Babası da çok altını değiştirdi engellemedim özellikle ama ben varsam ben yaptım.
Hiçbir zaman babasıyla banyo yapmadı. Ama babası kızımı yıkarken yanımızda olduğu oldu. 1.5-2 yaşından sonra hiç olmadı. 1.5 yaş civarı wc eğitimi aldı kızım. Bezi bıraktı. Wc deyken babası, dayısı, dedesi, kuzenleri vs kim gelse sen beni dışarda bekle ayıp bakılmaz dedi kendiliğinden. Kimsenin izinsiz onu öpmesine izin vermemeye başladı.
Size göre cinsel eğitimse bu öyle diyelim bana göre istismara karşı şimdiden kendini korumayı öğrenmektir. Size göre sorunlu bir çocuk olacak demektir belki de bunları bilmesi bana göre asla öyle değil. Çünkü herşeyin farkında.

Sofra adabı konusunda 1 yaş sonrası aile sofrasında yemek yedi hep. Mama sandalyesinde masadaki yerini aldı. Öğün dışı asla beslemedim. Eline bişiy verip ayakta gezmesine izin vermedim.
eller önce ve sonra mutlaka yıkandı. Ama dediğim gibi öğreterek yapmadım. Rol model olduk kızıma.

Wc eğitimi 1.5 yaş ta aldı. Pişik olmuştu annem açık bırakmış altını ve o günden sonra hiç bezlenmedi. Kendi wc ihtiyacını söyler ve gideriz. Ama 1 yaş sonra ben girdiğimde girmek istediğinde izin verdim. Sifonu çekerken sanki gayet normal ve hep yapıyormuş gibi klozete by by yaptım.
Böylelikle vücudumuzdan bazı parçaların çıkmasının normal olduğunu anladı. Hiç korkmadı büyük yada küçük tuvaletinden.
biliyorsunuz bebekler wc eğitimine bu sebeple direnir. Sanki vücutlarından bişilerin çıkması ve gitmesi kötü bişiy sanırlar. Tırnak kesilirken yada saç kesilirken tepki vermeleri de bu sebepledir.

ışte böyle. Uzun oldu baya ama bunlar tecrübeyle sabit ve işe yarayan yöntemler.

Son düzenleme:

teşekkür ederim uzun ama çok keyifle okudum çünkü istediğim şey buydu sizlerin yaptıkları örnekler sizin cevabınız belkide ifade edemediğim cümlelerime tercüme oldu.yaşadıklarınız doğal süreçleriniz benim için önemliydi .teşekkürler irem&özge hanım

Rica ederim ne demek her zaman.
Anne olarak çeşitli endişelerle doluyuz.
Hatta zaman zaman paranoyak oluyoruz istemeden.
Sakin ve sabırla herşeyin üstesinden gelebiliriz sadece.
Sevgiler.
Bebeğinizi sağlıkla büyütmek nasip olsun işallah.

Babası altını açınca görmesin mi?
Babası kızını görmesin?
Sapık mı babalar?
Ben buna takıldım da?
Babası onun ya babası? Potansiyel sapık muamelesi mi yapalım kocalarımıza?
Anlayamadım, biraz daha yazarsam tamamen yanlış anlayıp sinirlenicem sanırım.

Sinirlenecek bişiy yok hanfendi. Biraz sakinlik iyi gelecek size.
Lafınız banaysa tamamen yanlış anlamışsınız.
Babası altını açarken görmesin demedim. Altını kimsenin yanında açmadım dedim. Bu ailemdeki herkese sapık muamelesi yapmak istediğimdenmidir sizce.
Böyle düşünüyorsanız cidden sizde bir sorun olduğunu düşünmeye başlarım.
Banyo yaparken babası da yanımızda oldu yazdım ayrıca. Ama kızım kendiliğinden istemedi bir süre sonra kimseyi. Bakın kimseyi diyorum sadece baba değil.
Şimdi varın siz düşünün kocanıza ne muamelesi yapacağınızı zira ben lafını ettiğiniz tarzda bir muameleyi hiçbir babaya yakıştıramıyorum.

Tamamen siz yanlış anlamışsınız. Tabi ki ben de kızımın altını kimsenin yanında açmıyorum.Yoksa sizin tutumunuz hepimizin tarzı olmalı, doğrusu da bu. Vücutlarının özel olduğunu öğrenmeleri en isabetli yaklaşım. Fikirlerinize ve güzel kızınızı yetiştirme tarzınıza diğer topiklerde de rastladım ve hep saygı duydum bu güne kadar.

Tepkim konu sahibi arkadaşa idi. Sanırım arkadaşın annesi, babanın altını açarken fazla görmesinin iyi olmadığını söylemiş arkadaşımıza. Bu durum bana çok ama çok saçma ve sinir bozucu geldi. Çünkü kasti olarak yapılan bir davranış. Baba görmesin iyi değil yaklaşımı. Benim bakış açımı kaldırmadı bu durum. Ve evet gerçekten sinirlendim. Sebebini gerçekten merak etmekteyim şu an. Çünkü çok yanlış anladım bu söylemi.

Özür dilerim o halde sizden.
Hakkımda düşündükleriniz içinde teşekkürler. Beni, onure ettiniz. Ama eminim sizde mükemmel bir annesiniz.

Ama konu sahibi bayanda aslında yanlış kelimeler kullanmış sadece. Onu da anlamak lazım.
Hepimiz zaman zaman saçma endişelerle karşı karşıya kalıyoruz.

Minik kızınızı ve sizi öpüyorum. Sevgilerimle.

Bakınız ne güzel söylemiş Mevlana Celaleddin Rumi:"Ne söylersen söyle ;anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır" diye.Elbette bu cümlenin muhattabı ;samimiyetle sorulmuş bir sorunun sahibini, neredeyse "örümcek kafalı "ilan etmeye çalışan arkadaşlar.
Okuluma yalnızca 30km uzakta;10 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi, sınıf arkadaşına tecavüz etti.Çocuk psikyatır uzmanı;tecavüzü gerçekleştiren çocuğun, anne ile babasının cinsel ilişkisine defalarca şahit olduğunu söylediğini anlattı.
Bunu nedenmi aktardım?Yukarıdaki yazıda geçen olay yalnızca 5 gün önce yaşandı.Şimdi bu çocuğun anne babası sapıkmıydı özge hanim?Yada 10 yaşında bir çocuk,arkadaşına tecavüz edecek duruma lanse ettiğiniz şekilde(!)sözde geri kafalılar yüzündenmi gelmişti?
2000'li yılların anneleri çağın kalitesini ,zihniyetini ve hatta hastalıklarını anlamadıkça,nasıl koruyabilir yavrusunu?Öngöü en kritik basamaktır ebeveyn için.
Tecavüzün 10'lu yaşlara düştüğü bir zamanda ,"Cinsel eğitime erken başlanmalı yada bazı noktalara dikkat etmemiz gerektiği"fikrimi nasıl çürüteceksiniz merak ediyorum doğrusu...iREM&ÖZGE hanım hariç diğer tüm eleştirenler

Son düzenleme:
Ben sadace babası fazla görmesine takılmış durumdayım şu anda?

Diğer söyledikleriniz hakkında tamamen hem fikiriz. VAkti gelince gereken eğitim verilecektir.

Ama bu eğitimin babasnın kızını görmesiyle ne ilgisi var?Hala bunu açıklamadınız sanırım.

Evet çocukları belli bi yaşa geldiği halde halen çocuklarının yanında ilişki yaşayan anne babalar sapıktır. Çocuklarının da bu hale gelmesi beklenebilcek sonuçtur.

Benim takıldığım tek konu dediğim gibi neden kızlar babalarından sakınılıyor.Babalar alt değiştirmiyor ve babaların fazla görmesi sakıncalı? Potansiyel sapık muamelesi yapılmış olmuyor mu babalara? Bu davranışın gerekçesi ne?

çevremdede var böyle insanlar 12 yasında üvey kızım 3 yıl babasıyla bırlıkte yasamıs ve annesı varkende zaten sorumsuzmus altını degıstırırmıs kızım dogdu 10 gun snr regl oldu ve ben uyudugum için babasına söylemıs benı uyandırıp çocuga bak dedı bende kalktım besıktekı uyuyor uyuyor nesıne bakayım dedım ötekıne bak dedı uyku sersemı bi ped verdım sabah bana göster dedım sabahta benı uyandırmaya kıyamamıs okula gıtmıs bende yasadıklarımı ruya sanıyorum öglen senı uyandırmadım deyınce aaaaaaaaaa gerçekmiş dedım ve komsum olaya sahıt oldu babaya söylenmez bende bazen onu babasının yıkadıgını söyledım acayip sasırdılar konu sahıbı arkadasın annesıde öyle düşünüyor galıba düşüncesıne saygı duyarım ama uygulamak bana kalmıs bende kızımın altını kımsenın yanında açmıyorum bayan yada erkek fark emez babayadagösterılmıyecegını bılmesı gerekmezmı konu sahıbı arkadasın öncekı yazdıklarını okumadım ama snr kılerden benımde merakla acabanasıl yaparım nasıl ögretırım diye takıldıgım seylerı sordugunu anladım bır baskası konuyu açsaydı emınım çok güzel cevap verırdı ama kendı bıranda bılmez olmus 3 bebegım bugun 45 gunluk oldu ınanın herkese akıl veren ben hıç bırseyı bılmez oldum arkadasınkıde öyle bır durum valla neler yazdıgımı hatırlamıyorum üzerınıze afıyet grıp olmusum okudugumuda anlamıyorum alkisalkisalkisama kımseyı kırmak nıyetınde degılım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…