yazdıklarım yanlış anlaşıldı yada ben ifade edemedim.cinsel eğitimin 3 yaşında tuvalet eğitiminin 2 yaşında başladığını biliyorum.sadece bazı dikkat ettiğimiz şeyler yokmu artık yavaş yavaş onu merak ettim.artık çocuk gördüğünü uyguluyor çünkü.ilerisi içinde şimdiden nasıl yaptınız diye merak ettim dönütleri nasıl oldu diye.babası tabiiki görüyo mecburen çünkü tek eşimle yapmak zorundayım ama bunların ne zaman kesileceği nasıl yaptığınızı bilmiyorum anlatabildimmi yoksa yapma dediğimizi bile tam anlamıyoken oturup cinsel eğitimi anlatalım demiyorum.yemek görgü hareket hepsi vardı ama sadece cinsel eğitimi cımbızladınız biraz
Cinsel eğitim diye birşey yoktur.
Ahlak eğitimi,görgü eğitimi diye bişiy de yoktur.
Çocuk aileden ne gördüyse onu yapar. Eğitim budur küçük bebekler ve çocuklar için.
Cinsel eğitim olsun diye değil ama vücudunun kendisine özel olduğunu öğretmek amaçlı biçok şey yaptım bende. Hala yapıyorum. Bebekliğinden beri kimsenin yanında altını değiştirmedim, altını ne zaman açsam izin aldım kızımdan, haber verdim. Annesi de olsam vücuduna dokunurken özen gösterilmesi gerektiğini, ondan izinsiz kimsenin ona dokunmaması gerektiğini öğretmiş oldum.
Babası da çok altını değiştirdi engellemedim özellikle ama ben varsam ben yaptım.
Hiçbir zaman babasıyla banyo yapmadı. Ama babası kızımı yıkarken yanımızda olduğu oldu. 1.5-2 yaşından sonra hiç olmadı. 1.5 yaş civarı wc eğitimi aldı kızım. Bezi bıraktı. Wc deyken babası, dayısı, dedesi, kuzenleri vs kim gelse sen beni dışarda bekle ayıp bakılmaz dedi kendiliğinden. Kimsenin izinsiz onu öpmesine izin vermemeye başladı.
Size göre cinsel eğitimse bu öyle diyelim bana göre istismara karşı şimdiden kendini korumayı öğrenmektir. Size göre sorunlu bir çocuk olacak demektir belki de bunları bilmesi bana göre asla öyle değil. Çünkü herşeyin farkında.
Sofra adabı konusunda 1 yaş sonrası aile sofrasında yemek yedi hep. Mama sandalyesinde masadaki yerini aldı. Öğün dışı asla beslemedim. Eline bişiy verip ayakta gezmesine izin vermedim.
eller önce ve sonra mutlaka yıkandı. Ama dediğim gibi öğreterek yapmadım. Rol model olduk kızıma.
Wc eğitimi 1.5 yaş ta aldı. Pişik olmuştu annem açık bırakmış altını ve o günden sonra hiç bezlenmedi. Kendi wc ihtiyacını söyler ve gideriz. Ama 1 yaş sonra ben girdiğimde girmek istediğinde izin verdim. Sifonu çekerken sanki gayet normal ve hep yapıyormuş gibi klozete by by yaptım.
Böylelikle vücudumuzdan bazı parçaların çıkmasının normal olduğunu anladı. Hiç korkmadı büyük yada küçük tuvaletinden.
biliyorsunuz bebekler wc eğitimine bu sebeple direnir. Sanki vücutlarından bişilerin çıkması ve gitmesi kötü bişiy sanırlar. Tırnak kesilirken yada saç kesilirken tepki vermeleri de bu sebepledir.
İşte böyle. Uzun oldu baya ama bunlar tecrübeyle sabit ve işe yarayan yöntemler.
Ben sadace babası fazla görmesine takılmış durumdayım şu anda?
Diğer söyledikleriniz hakkında tamamen hem fikiriz. VAkti gelince gereken eğitim verilecektir.
Ama bu eğitimin babasnın kızını görmesiyle ne ilgisi var?Hala bunu açıklamadınız sanırım.
Evet çocukları belli bi yaşa geldiği halde halen çocuklarının yanında ilişki yaşayan anne babalar sapıktır. Çocuklarının da bu hale gelmesi beklenebilcek sonuçtur.
Benim takıldığım tek konu dediğim gibi neden kızlar babalarından sakınılıyor.Babalar alt değiştirmiyor ve babaların fazla görmesi sakıncalı? Potansiyel sapık muamelesi yapılmış olmuyor mu babalara? Bu davranışın gerekçesi ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?