Kıymetli gebelik. Plesentadan parça alındı trizomi 18 çıktı, çok sıkıntılıyım.

31 temmuz

Rabbim kapındayım....................
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2011
712
184
Tup bebekle hamile kaldim 8 yıldan sonra. 3 haftada doktorum usg de bazı sıkıntılar gordu cvs yani plesentadan parca aldirmamı istedi ve riskli gebelik uzmanina yonlendirdi o uzmanda usg ye bakti ense kalinligi ve vucutta odem ve boyunda kistler gordu 12. Haftada cvs aldik sonuclari hemen geldi trizomi 18 cikti yani yasamayacak bir bebek.
Bu hamileliklerin%90 ı anne karninda kaybedilirmis geri kalanida dogarmis dogduktan sonra vefat edermis. Cvs den sonra bir baska dr 3 hafta sonra gittim bebek yasiyormu yasamiyormu kontrol icin, durumu anlattim doktora ush ye bakti, onceki usg de gorunen sorunlarin hicbiri gorunmuyordu hepsi yok olmustu bebegin hareketleride iyiydi, doktor dediki, sen bana durumunu anlatmasaydin bu usg ye bakar normal bi hamilelik derdim dedi, ama cvs tahlilinide yok sayamayiz dedi.o ultrason bana umit verdi acaba dedim cvs deki %2 lik yanilma payi bana denk gelmiş olabilirmi? Sonlandirmayi istemiyorum.

Doktorların hepsi cvs test güvenilirliğine %99 diyor, çoğu kişide bu teşhiste gebeliğini sonlandırıyor, yani doğursa sonuç ne olacak bilinmiyor. Bu güvenilirlikteki testlerde bebeği down sendromlu olanlardan (TRIZOMI 21) Bazilari dogurmus ve bebeginde sorun olmayanlarda var olanlarda var. Ben istanbulda değilim malesef.

Hende ne kiymetli bir bebek.rabbim saglikli kucaginiza almayi nasip etsin.
Yakin bir arkadasimda bi cok asilama ile hamile kaldi dr bos gebelik dedi vakit verdi gel alalim dedi.
Arkadasim ben beklicem düşersede düssun hemen kürtaj olmicam dedi ve bingo bebek yasiyor ve suanda 6 yasinda yeni donemde okula baslicak.Meger gec döllenmeymis dr a kalsa kürtaj yapacakti.
Yani arkadasim demem o ki acele etme vebim yengem 7 aylikti bebegi karninda aniden öldü.o bile dr dr gezdi emin olmak icin.daha kücuk zaten baska dr a git emin ol kurtajda olma düşerse de allahtan.

Doğduktan sonra vefat etmesi senin sonlandırmandan cok daha iyi..kendi elinle yaparsan ve patoloji sonucuda saglıklı bebek çıkarsa bu vicdan azabıyla nasıl yasarsın
Ayrıca saglıklı olması ihtimali bence cok cok buyuk..mucizen yıllar sonra gelmiş yine bir mucize olacagına inanıyorum
İnşallah saglıcakla kucagına alırsın
Bol bol dua et ve inan

Birde ben bu hamilelikte baska bi sebepten dolayi acil ameliyata alindim ameliyat sebebim 100 binde bir gorulen bi sorun ( yumurtalık dönmesi) ameliyat sonrasi dusuk riskim vardi atlattim dusugum ilmadi sukur.

Insallah bebekte bir sıkıntı çıkmaz ve sağlıkla kucağınıza alırsınız inanın çok isterim bunu yüzünuz gülsün insallah

Cok tesekkurederim destekleriniz icin ben zaten aldirmayi dusunmuyorum, buraya yazmamin amaci cvs veya aminyosentezde sonucu kotu cikip saglikli bebegi olan birine rastlayabilmek. Muhakkak vardir.

Ikinci kontrolu yapan doktor 22 haftada ayrintili ultrasona girersin dedi onda sorun cikmazsa bile bebek saglikli diyemeyiz dedi.
Canım diyemezler çünkü cvs sonucunu da Yok sayamazlar.
İnşsllah hayırlısıyla sağlıkla doğar

Cok tesekkurederim destekleriniz icin ben zaten aldirmayi dusunmuyorum, buraya yazmamin amaci cvs veya aminyosentezde sonucu kotu cikip saglikli bebegi olan birine rastlayabilmek. Muhakkak vardir.
Benim ev sahibim. detayları bilmiyorum ama down teşhisi konulmuş, dr dr gezmiş.ben tanıdığımda 2 yaşında gayet sağlıklı bir Çocuktu.

Canım diyemezler çünkü cvs sonucunu da Yok sayamazlar.
İnşsllah hayırlısıyla sağlıkla doğar
Cvs hata payı %2. Bi prof diyorki cvs kötü çıkan aminyosentez yaptırsın diyor, onunla mutlaka desteklesin sonucunu diyor. Hatta dr yazisinin altinda biri mesaj gondermis bizim cvs trizomi 13 cikti dogrulamak icin aminyosrntez yaptirdik onda bisi cikmadi demis hatta aminyosentezden sonra bebekleri dusmus. Dusukten alınan parcada temiz cikmis. Zaten doktorda bi saglikcinin basina geleni ornek vermis onunda cvs kotu,aminyo normal cikmis.
Benim ev sahibim. detayları bilmiyorum ama down teşhisi konulmuş, dr dr gezmiş.ben tanıdığımda 2 yaşında gayet sağlıklı bir Çocuktu.
bende sitede aminyosentezin kotu cikmasindan sonra down gorulmeyen bebekler oldugunu bir iki agizdan duydum.

Umarım hayırlısı olsun. Gerçekten önemli olan bu. sağlıklı bir gebelik diliyorum.sevgiler.

Harmony test vardı amniyosentez gibi tehlikeli de değil. Anneden kan alınıp bebekte bir rahatsızlık olup olmadığına bakılıyor. İstanbulda yapan bir laboratuar var tek sorun maliyetli olması. Durumunuz varsa bunu da değerlendirin. Allah yardımcınız olsun umarım mucizeniz gerçekleşir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…