Kıymetli gebelik. Plesentadan parça alındı trizomi 18 çıktı, çok sıkıntılıyım.

Harmony test vardı amniyosentez gibi tehlikeli de değil. Anneden kan alınıp bebekte bir rahatsızlık olup olmadığına bakılıyor. İstanbulda yapan bir laboratuar var tek sorun maliyetli olması. Durumunuz varsa bunu da değerlendirin. Allah yardımcınız olsun umarım mucizeniz gerçekleşir:nazar:
Bu formda bir arkadas buna benzer nifty testi yaptirdi 99.5 basarisi var, onda pozitif cikti uzerine aminyosrntez yaptirdi onda bisi cikmadi. Aminyosenteze gucum yom artik, bu can benim kabulum. Rabbim buyuksun.

Bugun bi genetik merkeziyle konuştum. Cvs tahlilinin yani bebekten alınan plesanta. Tahlilinin yanılma orani %1-2 civarıymış.

Öncelikle çok geçmiş olsun,Allah bebeğinize sağlık size de güç,sabır versin inşallah. Bundan yaklaşık bir buçuk ay önce bütün ultrason muayenelerimiz hep iyi çıkmasına rağmen 4lü tarama testi sonucumda trisomy 18de 1/53 risk gözlemlendi. Onun ardından ayrıntılı ultrason incelemesinde bebeğin gayet sağlıklı olduğu,sonuçta yanılma olabileceği ama istersek amniosentez yapilabilecegini söyledi gittiğimiz profesör. Biz de içimiz rahatlasın diye yaptırdık ve çok şükür ki sonuclarimiz temiz çıktı. Sizin durumunuz biraz daha farklı anladığım kadarıyla ama sonuçta yine bir yanılma payı olabilir. Inşallah korktuğunuz gibi olmaz,sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alır ve büyütürsünüz.

Öncelikle çok geçmiş olsun,Allah bebeğinize sağlık size de güç,sabır versin inşallah. Bundan yaklaşık bir buçuk ay önce bütün ultrason muayenelerimiz hep iyi çıkmasına rağmen 4lü tarama testi sonucumda trisomy 18de 1/53 risk gözlemlendi. Onun ardından ayrıntılı ultrason incelemesinde bebeğin gayet sağlıklı olduğu,sonuçta yanılma olabileceği ama istersek amniosentez yapilabilecegini söyledi gittiğimiz profesör. Biz de içimiz rahatlasın diye yaptırdık ve çok şükür ki sonuclarimiz temiz çıktı. Sizin durumunuz biraz daha farklı anladığım kadarıyla ama sonuçta yine bir yanılma payı olabilir. Inşallah korktuğunuz gibi olmaz,sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alır ve büyütürsünüz.
Cok sagolun iyi dusunceleriniz icin. Ultrasonda en son hersey iyiydi hareketleri falan iyiydi. Baska bi doktor aminyosentez yaptirmak istermisin dedi cunku cvs de problrm cikarsa aminyosentezle dogrulamak iyiymis ama ben riskinden dolayi kabul etmiyorum. Ha birde soyle bisi var aminyosentez kotu cikarsa kordosentezle dogrulayin diyorlar ki bu daha cok riskli bebek kordonunun gobek baginin icinden aliyorlar kan. Burda bir iki yerde okudum yanlis pozitif aminyosentez sonucu cikanlar olmus.

Onları bilemiyorum tabi,sizin kararınız yaptırıp yaptırmamak. Allah'tan hayırlısı diye dua edin,bizim de dualarımız sizinle. Sabir diliyorum.

Tup bebekle hamile kaldim 8 yıldan sonra. 3 haftada doktorum usg de bazı sıkıntılar gordu cvs yani plesentadan parca aldirmamı istedi ve riskli gebelik uzmanina yonlendirdi o uzmanda usg ye bakti ense kalinligi ve vucutta odem ve boyunda kistler gordu 12. Haftada cvs aldik sonuclari hemen geldi trizomi 18 cikti yani yasamayacak bir bebek.
Bu hamileliklerin%90 ı anne karninda kaybedilirmis geri kalanida dogarmis dogduktan sonra vefat edermis. Cvs den sonra bir baska dr 3 hafta sonra gittim bebek yasiyormu yasamiyormu kontrol icin, durumu anlattim doktora ush ye bakti, onceki usg de gorunen sorunlarin hicbiri gorunmuyordu hepsi yok olmustu bebegin hareketleride iyiydi, doktor dediki, sen bana durumunu anlatmasaydin bu usg ye bakar normal bi hamilelik derdim dedi, ama cvs tahlilinide yok sayamayiz dedi.o ultrason bana umit verdi acaba dedim cvs deki %2 lik yanilma payi bana denk gelmiş olabilirmi? Sonlandirmayi istemiyorum.

merhabalar bende 29 haftalık hamileyim ultrasonda trizomi 18 teşhisi konuldu biz başka test yaptırmadık ne durumdasınız acaba?

ultrasonda trizomi teşhisi konulmasını ilk defa duydum, neye dayanarak böyle dediler acaba*

ultrasonda trizomi teşhisi konulmasını ilk defa duydum, neye dayanarak böyle dediler acaba*

biz ikili taramaları yaptırmamıştık bebek her şekilede kalbulümüz diye 24.haftadan sonra gelişme geriliğiyle beraber ellerinde ve ayaklarında problem olduğu gözlemlendi bebeğim şuan gelişmiyor çok yavaş 6 doktor gezdik heepsi aynı kanıda bizede sonlandırma işlemi sundular ama kabul etmedik size herhangi bi açıklama yaptılarmı durumla alakalı

kromozom bozukluklarında gelişme geriliği çok görülen bir durummuş, bende bikaç gün önce 18. haftamda ayrıntılı ultrasona girdim 1.5 hafta gelişme geriliği var dendi, ilerleyen zamanda bu ara açılabilirde...
sabırla ve dua ile beklemekten başka seçeneğimiz yok, bizede sonlandırma teklifinde bulundular biz kabul etmedik. allahın verdiği canı Allah alır dedik ve aynı zamanda Allahın mucizeleride sonsuzdur, tevekkül edip bekliyoruz, ama işte insan araştırmadanda edemiyor, özellikle b.sayar başındaysan.

kromozom bozukluklarında gelişme geriliği çok görülen bir durummuş, bende bikaç gün önce 18. haftamda ayrıntılı ultrasona girdim 1.5 hafta gelişme geriliği var dendi, ilerleyen zamanda bu ara açılabilirde...
sabırla ve dua ile beklemekten başka seçeneğimiz yok, bizede sonlandırma teklifinde bulundular biz kabul etmedik. allahın verdiği canı Allah alır dedik ve aynı zamanda Allahın mucizeleride sonsuzdur, tevekkül edip bekliyoruz, ama işte insan araştırmadanda edemiyor, özellikle b.sayar başındaysan.

bizimki çok ileri derece gelişim geriliği hastalık kesin sanırım bizim görüntü olarakta bu şekilde kafayı yedik valla son 1 aydır çok zor gerçekten.

Bende bugun doktora gittim 10 gün falan geriden geliyor. Önümüzdeki zamanlarda bu fark dahada açılabilir dedi dr.

Tup bebekle hamile kaldim 8 yıldan sonra. 3 haftada doktorum usg de bazı sıkıntılar gordu cvs yani plesentadan parca aldirmamı istedi ve riskli gebelik uzmanina yonlendirdi o uzmanda usg ye bakti ense kalinligi ve vucutta odem ve boyunda kistler gordu 12. Haftada cvs aldik sonuclari hemen geldi trizomi 18 cikti yani yasamayacak bir bebek.
Bu hamileliklerin%90 ı anne karninda kaybedilirmis geri kalanida dogarmis dogduktan sonra vefat edermis. Cvs den sonra bir baska dr 3 hafta sonra gittim bebek yasiyormu yasamiyormu kontrol icin, durumu anlattim doktora ush ye bakti, onceki usg de gorunen sorunlarin hicbiri gorunmuyordu hepsi yok olmustu bebegin hareketleride iyiydi, doktor dediki, sen bana durumunu anlatmasaydin bu usg ye bakar normal bi hamilelik derdim dedi, ama cvs tahlilinide yok sayamayiz dedi.o ultrason bana umit verdi acaba dedim cvs deki %2 lik yanilma payi bana denk gelmiş olabilirmi? Sonlandirmayi istemiyorum.
durumunuzu çok net anlamadım ama kuzenim için amniyosentezde yüzde 90 down sendeolmlu demişlerdi. zaten ense kalınlığı vsden dolayı amniyosenteze yönlendirdiler. hiçbir şeyi olmadan doğdu. şimdi 15 yaşında. bence sağlığınıza olumsuz etki etmedikçe aldırmayın...

Bende bugun doktora gittim 10 gün falan geriden geliyor. Önümüzdeki zamanlarda bu fark dahada açılabilir dedi dr.

rabbim şifa versin bebeğinize inşallah benim yaşadığım acıları yaşamazsınız biz çok zor durumdayız artık rabbime emanet ettik.

durumunuzu çok net anlamadım ama kuzenim için amniyosentezde yüzde 90 down sendeolmlu demişlerdi. zaten ense kalınlığı vsden dolayı amniyosenteze yönlendirdiler. hiçbir şeyi olmadan doğdu. şimdi 15 yaşında. bence sağlığınıza olumsuz etki etmedikçe aldırmayın...

evet bende dua ediyorum Rabbimin takdirini bekliyorum, duamız sağlıklı olmasından yana fakat Rabbim başka bir kader tayin etmişse boynumuz kıldan ince.

kızlar merhaba benimde trizomi değerim 225:1 çıktı ikili testte cut off değerinin altında yazıyor risk ama doktor risk grubuna yakın bir değer olduğu için nfty diye bir kan testi yaptırmamı önerdi. ultrasonda şimdiye kadar bir anormallik görülmedi ensesi ince burun kemiği gözüküyor.. kan testi yapan firmaları aradım ancak biraz maliyetli sonuç olarak yaptırıp yaptırmamak arasında kaldım yardımcı olur musunuz bana da bu konuda. bir arkadaşıma da kan değerlerin yüksek bebekte anormallik görülebilir diye doktoru önermişti bu testi onun temiz çıktı..sonuçta bir anomali varsa bu ultrasonda gözükür mü ilerleyen dönemde testi yaptırınca olumsuz bir şey çıkar diyede çok korkuyorum ultrasonda gayet sağlıklı gözüküyor ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:

kızlar merhaba benimde trizomi değerim 225:1 çıktı ikili testte cut off değerinin altında yazıyor risk ama doktor risk grubuna yakın bir değer olduğu için nfty diye bir kan testi yaptırmamı önerdi. ultrasonda şimdiye kadar bir anormallik görülmedi ensesi ince burun kemiği gözüküyor.. kan testi yapan firmaları aradım ancak biraz maliyetli sonuç olarak yaptırıp yaptırmamak arasında kaldım yardımcı olur musunuz bana da bu konuda. bir arkadaşıma da kan değerlerin yüksek bebekte anormallik görülebilir diye doktoru önermişti bu testi onun temiz çıktı..sonuçta bir anomali varsa bu ultrasonda gözükür mü ilerleyen dönemde testi yaptırınca olumsuz bir şey çıkar diyede çok korkuyorum ultrasonda gayet sağlıklı gözüküyor ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:
Canım öncelikle geçmiş olsun zor bir durum ama içini ferah tut. İnşallah bir sıkıntı yoktur. Bebekte Allah korusun bir sorun çıkarsa aldırır mıydın onu düşün öncelikle. Ona göre karar ver.
Benim kuzenimde risk 40ta 1 çıkmıştı ama sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.
Testi yapıp yaptırmamak sana kalmış ben 9 ay sabredemem diyorsan yaptır canım hamileliğin zehir olmasın.
20.haftada detaylı ultrason yapılıyor. Eğer bebeğinde bi sıkıntı varsa yüzde 70 oranında o ultrasonda belli oluyor.
Ama burun kemiği varsa ense kalınlığı normalse bir sıkıntı yoktur büyük ihtimalle ama merak işte. İnsan her şeye hazırlıklı olmak istiyor.

canım ben aldırmayı düşünmüyorum ancak bu trizomi 18 de durum farklı oluyormuş down sendromu gibi değil bebeklerin çoğu doğmadan ölüyor doğanlar ise en fazla 2 sene içinde ölüyorlarmış bizde şuan ayrıntılı ultrasonu bekliyoruz edward sendromu down dan daha ağır bir sendrom olduğu için ultrasonda belli olur diyorlar :KK43: down sendromu riskli çıkmadı ense kalınlığı normal burun kemiği de gözükmüştü 12. haftada ama bu trizomi 18 daha ağır oluyormuş içimizi ferah tutmaya çalışıyoruz inş. ayrıntılıda herşey normal çıkar :KK43:

Konuyu ben açmıştım, bebeğim sezeryanla doğar doğmaz solunum cihazına bağlandı, 2 ay bu şekilde yaşadı bu süre içinde kan tahliliyle trizomi 18 olduğu doğrulandı canım kızımın teşhisi, her gün süt götürdüm hastaneye, hergün gördüm onu, 2 ay sonra Rabbim yanına aldı yavrumu.

Konuyu ben açmıştım, bebeğim sezeryanla doğar doğmaz solunum cihazına bağlandı, 2 ay bu şekilde yaşadı bu süre içinde kan tahliliyle trizomi 18 olduğu doğrulandı canım kızımın teşhisi, her gün süt götürdüm hastaneye, hergün gördüm onu, 2 ay sonra Rabbim yanına aldı yavrumu.
Merhaba. Benimde bebegimde ense kalinligi 6,5 mm cikinca burada bir arastirmaya girmistim. Sizin yaziniz denk gelmisti. Sonucunuzu hep merak etmistim. Cok uzuldum. Rabbim yardimciniz olsun. Onun bir melek oldugunu dusunmek bile insani teselli eder diye dusunuyorum.

Ben de seni merak ediyordum ..canım ne söylesem ne desem az kifayetsiz .kelimeler boş teselliler boş biliyorum .. Rabb'im sabrını versin .acı geçmez sadece alışıyorsun ..

X