• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Poğaçalar Kıymalı Poğaça

16 Ağustos 2010
294.759
607.175
1.098
43
Malatya
kiymali-pogaca-632x408.jpg

Malzemeleri
1 su bardağı margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz
3-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

İçi için Malzemeler
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 avuç ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta
Çörekotu
Susam
Hamuru için;

Margarini küçük bir tavada eritin ve kenara alın. Ilınınca bütün sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın. Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip hamur elde edin.

İç Harç için;

YAPILIŞI
Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağı koyduğunuz tavada hafif pembeleştirin. Kıymayı ilave edip beraber kavurun. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin, kısık ateşte biraz tıkırdattıktan sonra ateşten alın kenarda ılıtın.

Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açıp yarısına kıymalı harçtan koyup kapatın. Böylece bütün hamurlarınızı bitirin.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin üzerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Alıntıdır...

Ooo supersin nevreste .sıkı takipcininki smdi sana yazmayi dusunurken gordum tarifi. tabiri caizse hemen atladim. Nevreste bana bir yardim etsen .benim11 aylik kizim var ve hergun ne yemek yapsam diye dusunmekten biktim.pratik ev yemekleri versen yada bir onerin varmi?

Ooo supersin nevreste .sıkı takipcininki smdi sana yazmayi dusunurken gordum tarifi. tabiri caizse hemen atladim. Nevreste bana bir yardim etsen .benim11 aylik kizim var ve hergun ne yemek yapsam diye dusunmekten biktim.pratik ev yemekleri versen yada bir onerin varmi?
Allah bağışlasın canım:nazar::KK46:
Kızın için mi yoksa sizin için mi pratik tarif istiyorsun:KK39:

Valla canm ikimiz icinde.kizim icin denenmis corbalara.bizim icindeyemek.aslinda her yemegi bilir ve yapabilirm.fakat tek problemim aklima gelmiyo.hergun bugub ne yapsam ne pisirsem diyip duruyorm.acemilik iste.
Canım bu sıkıntıyı inan hepimiz yaşıyoruz..:KK19:
Canım kızın maşalllah 11 aylık olmuş onada szie yaptığınız yemeklerden tattırısan çok iyi olur..
Malum artık kış ayı geliyor çok fazla hormonlu gıdalar almadan beslenmeliyiz..
1)Soslu tavuk:
547786_112402688956853_956629306_n.jpg
3 -4 adet baget veya üzerinde derisi olan bir parça tavuk,1-2 diş sarmısak,1 tatlı kaşığı salça,kekik,tuz,1 yemek kaşığı yoğurt ile harmanlayıp teflon tavada su eklemeden kapağı kapalı kısık ateşte pişirebilirsin harika oluyor.Yanına pilav :kk77:
ve yayla çorbası:Çorbayı ben genelde şehriye ile yapıyorum..1 çay bardağı şehriye-2 kase yoğurt-1 yemek kaşığı un ,su,tuz nane ve yağ 4 -5 su bardağı suyu tencereye koyuyoruz kaynayınca şehriyeyi atıyoruz.Şehriyeler pişince un ve yoğurdu karıştırıp yavaş yavaş ekliyoruz.Kaynayınca yağ ve naneyi yakıp üzerine ekliyoruz..
2)
KIYMALI KARNIBAHAR yapabilirsin çok güzel oluyor..Tarif bana ait ..:KK39:
1932397_226749617519835_1415232932_n.jpg
MALZEMELER

1 adet orta boy karnıbahar
2-3 adet kırmızı biber(buzluktan çıkardım)
1 adet kuru soğan
200 gr kıyma
150 gr kaşar
1 yemek kaşığı domates salçası
1 Çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Su

YAPILIŞI
Kıyma tencereye konur üzerine 1 su bardağı su eklenir.Suyunu çekince içine yağ ve soğan eklenir.Biraz kavrulur ve kırmızı biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir..Sonra salça eklenir ve çiçek olarak ayrılan karnıbahar eklenir..Biraz çevrilir ve üzerine su -tuz eklenip pişmeye bırakılır.Pişen karnıbahar bir tepsiye konur ve rendelenmiş kaşar üzerine dökülür ve fırında kaşar kızarıncaya kadar pişirilir..Afiyet olsun...

3)
Yalancı Mantı(Hazır yufka ile) yapabilirsin.Bu tarifte benim:KK39:
1377437_248203602041103_4611735479775808548_n.jpg
Malzemeler

350 gr kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
pul biber, karabiber, tuz
6 adet yufka
1yemek kaşığı salça

Arasına sürmek için:
2 su bardağı koyu ayran
1 su bardağı sıvı yağ

üzerine: sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı pulbiberli sos

YAPILIŞI

Soğanı rendeleyelim, sarımsakları dövelim. Kıyma, tuz, karabiber, pul biber, soğan ve sarımsağı yoğurup iç harcımızı hazırlayalım. Yufkanın üzerine ayran ve sıvıyağ karışımını sürelim..Yufkayı ortadan ikiye keselim. Bir parçayı alıp kıymayı kol böreği yapar gibi sarıp yufkayı rulo şeklinde saralım. ruloyu 2 cm kadar kalınlıkta dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine fotoğraftaki gibi dizelim. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiyi fırına sürelim. 20 dk kadar fırında kızartalım. Daha sonra fırından alalım. Üzerine ayrı bir yerde yağ salça kavurup 3 su bardağı su ekleyip kaynatalım, suyu fırın tepsisine gezdirelim. Tekrar fırına sürüp 10-15 dk kadar suyu çekmesini bekleyelim. Sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ve tereyağlı pulbiberli sos ile servis yapalım.

4)

SARMA DOLMA yapabilirsin.Tarif bana ait:KK39:
933970_199913106870153_2043449044_n.jpg
İÇ MALZEMESİ
3 bardak pirinç
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı biber salçası ]
3yemek kaşığı nar ekşisi
1 kuru soğan
1diş sarmısak
1su bardağı zeytinyağı
500gr salamura yaprak
15 tane patlıcan kurusu
15 tane kırmızı biber kurusu

YAPILIŞI
Yaprak eğer tuzlu ise 1 gün önceden suda bekletilir...Patlıcanlar bir tencereye konur ve biraz kaynatılır ve üzerine biberler sıcak suya atılır kapağı kapalı yumuşayana kadar bekletilir...
İçmalzeme bütün malzemeler çiğden karıştırılır ve yoğrulur sonra yapraklar sarılır..Biber ve patlıcan doldurulur.Yapraklar altta biberler ve patlıcanlar üste olacak şekilde yerleştirilir...Üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı ve 1 yemek kaşığı salça karıştırılarak eklenir.. Üzerine gelecek kadar kaynamış su konur , bir tabak kapatılır (ben dolma taşı koydum) ve iyice pişene kadar pişirilir.Afiyet olsun:)))

5)Balık mevsimi geldi geliyor balık yapabilirsin..
1376398_170082443186553_524018631_n.jpg
Malzemeler
1 kg istavrit
1 su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı kekik
Tuz
1 ince belli çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI
Temizlenmiş balıklar yıkanır.Daha sonra tuz ve kekik eklediğimiz una bulanarak balık pişirme tavasına dizilir..Üzerine yağ gezdirilerek pişirilir. Bir tarafı pişen balıklar kapağı ile ters çevrilerek diğer tarafın pişmesi sağlanır..

6)Mevsimi geçmek üzere ama
FIRINDA KAŞARLI PATLICAN DOLMA
1236307_164947457033385_375904995_n.jpg
MALZEMELER

1kg patlıcan
200 gr kıyma
3 adet domates
3 adet biber
1yemek kaşığı domates salçası1
yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kaşar

KIZARTMAK İÇİN

Zeytinyağı

YAPILIŞI

Öncelikle kıyma bir tavaya alınır üzerine 1 çay bardağı su eklenerek kavrulur suyunu çeken kıymanın içine sıvı yap ve küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir..Küçük doğranmış biberlerde eklenerek kavrulur.
Kavrulan iç harca salça eklenerek kavurmaya devam edilir.
Üzerine doğradığımız domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz..
İsteğe bağlı doğranmış maydanoz ekleyebiliriz..Patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz,daha sonra 3 parçaya ayırıp içlerini oyuyoruz... Zeytin yağında çevirerek kızartıyoruz..Bir havlu peçete üzerine dizip soğumasını bekliyoruz.Soğuyan patlıcanların içlerini hazırladığımız harçla doldurup bir borcam veya tepsiye diziyoruz.Üzerine domates biber ekleyip 2 su bardağı su ile karıştırdığımız bir kaşık salçayı ekleyerek 175 derecede pişiriyoruz..Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar rendesi döküp kaşarlar istenilen şekilde kızarınca fırından çıkarıp servis ediyoruz.
7)Tantuni yapabilirsin..
SAM_0398.JPG
Ev Yapımı Tantuni

Malzemeler
500 gr az yağlı dana eti(isteğe bağlı kuzu eti kullanılabilir)
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı salça
İsteğe bağlı kekik

Yapılışı
Etleri küp küp zar büyüklüğünde doğruyoruz(isteğe bağlı ince uzun olarak doğrayabilirsiniz).
Etleri tencereye veya düdüklü tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su ekliyoruz..
25 dakika Pişmeye bırakıyoruz..
Pişen etleri teflon tavaya alıp üzerine yağı ekleyip kavuruyoruz.Daha sonra tuz,pul biber,karabiber ve salçayı ekleyip iyice kavuruyoruz..

Ev Yapımı Lavaş

Malzemeler

6 su bardağı un
1 paket toz maya(tek kullanımlık)
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su

Yapılışı
Un,tuz,maya bir kaba konup karıştırılır..
Üzerine su yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir..
Yapılan hamurun üzeri kapatılarak 20 dakika mayalanmaya bırakılır...
Mayalanan hamurdan küçük bezeler alınarak oklava yardımıyla açılır..
Açılan yufkalar teflon tavada pişirilir..Ocağın altı çok kısılırsa kuru olur fazla açılırsa yanar o nedenle orta derecede pişirilir...
Pişen lavaşlar bir tepside üstü kapalı olarak bekletilir.

Garnitür için:
Halka halka doğramış 3 adet soğan-sumak ve tuz harmanlanır..
3 adet domates küp küp doğranır..
Turşu ve yeşillikler

Sunum aşaması:
Lavaşlar tek tek bir tabağa alınır.
Üzerine sıcak etler,soğan,domates,turşu ve maydanoz eklenerek rulo sarılır ..

Tantunilerimiz servise hazırdır..

8)çökertme kebabı
1186736_161314194063378_1801239411_n.jpg
MALZEMELER
300 gr biftek
10 adet patates
4 adet domates
1/2 kg yoğurt
tuz
Defne yaprağı
2-3diş sarmısak
KIZARTMAK İÇİN
Zeytinyağı

YAPILIŞI
Etler jülyen kesilerek bir tencereye konur üzerine 2 su bardağı,1adet defne yaprağı eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.Piştikten sonra altı kapatılır(isteğe bağlı biraz yağ ile kavrulur)
Patatesler ince ince doğranır (yada rendelenir)ve kızgın yağda kızartılır..
Bir tavaya kabukları soyulmuş domatesler konur ,pişirilir.Yağ eklenir ,salça ve 1 çay
bardağı su eklenerek kavrulur.Sonra altı kapatılır.
2-3diş sarmısak soyulur ve yoğurda eklenir..
Daha sonra patatesler servis tabağına alınır.Üzerine sarmısaklı yoğurt eklenir..üzerine pişirilen etler dizilir ve domates sosu eklenerek servis yapılır...

9)İskender

1493117_228526150675515_243225877_n.jpg
Malzemeler

500 gr kuşbaşı et
4 adet tırnak pide
1 kg yoğurt
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı et suyu
Karabiber
Pul biber
Tuz

YAPILIŞI
Et küçük parçalar halinde doğranır ve düdüklü tencereye konur.Üzerine 2 bardak su eklenir ve 15-20 dakika pişirilir..
Daha sonra etler bir tavaya alınır üzerine tereyağı,tuz,karabiber,pulbiber eklenerek kavrulur..Ekmekler küçük parçalar halinde kesilir ve bir sevis tabağına eklenir..Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ konur ve salça eklenir..Üzerine et suyu eklenerek bir taşım kaynatılır..
Sarmısak ezilerek yoğurda eklenir..
Servis tabağına aldığımız ekmeğin üzerine önce yoğurt sonra etler ve salça sosu eklenir..Servise hazır.
AFİYET OLSUN...
10)ETLİ LAHANA SARMASI
1459330_179997472195050_92830917_n.jpg

1 adet beyaz lahana(sarmalık lahananın orta kısmı yumuşak olur)

HAMURU İÇİN
6 Bardak ince bulgur
300 gr yağlı kıyma
1 yemek kaşığı reyhan
Tuz

SOSU
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI
Öncelikle lahana yaprakları ayrılır..Bir tencereye su konur kaynayınca tuz atılıp 2şer 3er yapraklar içine atılır ters düz çevrilerek yapraklar suda çok az yumuşatılır(fazla kalırsa dağılabilir)Sonra sarımlık yapraklar kesilir..
Hamur malzemesi karıştırılarak yarım saat kadar yoğrulur..
Bir tavada soğan yağ eklenerek kavrulur.Kavrulan soğanın üzerine salça eklenerek kavurma devam ettirilir..Altı kapatılır..
Daha sonra yapraklar sarılmaya başlanır..Her iki sırada bir salça soğan sosu araya dökülür..Yapraklar bitince sos en üste dökülerek üzerine kaynatılmış su eklenir ve kısık ateşte pişirilir..Afiyet olsun..

Bu liste uzar gider..Canım daha fazla tarif için..

Nevreste'nin Mutfağına Bakabilirsin canım:KK39:
Tabi bana da sorabilirsin..Bunlar olmazsa sana uygun birşeyler buluruz:KK60:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/nevrestenin-mutfagi.589191/

Son düzenleme:
Back