- 2 Temmuz 2008
- 3.791
- 7
Enfes bir tat, mutlaka deneyin vazgeçemiyeceksiniz
Kıymalı harç için
Lazanya ( ben barillanın haşlama gerektirmeyen lazanyasından 14-15 adet kullandım)
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2-3 adet sivri biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Başamel sos için:
3 yemek kaşığı un
4 bardak süt
tuz
150 gr tereyağı
Üzeri için :
Rendelenmiş kaşar peynir
Yapılışı:
Önce kıymalı harcı yapmak için soğanları yemeklik doğrayarak yağda pembeleştirin.
Kıymayı ilave ederek kavurun ,doğranmış sivri biberleri ekleyip 5 dakika kadar daha çevirin.Rendelenmiş havucu ekleyin.
Rendelediğiniz domatesleri,salçayı ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar güzelce pişirin.
Ocaktan almaya yakın karabiberini ilave edin.
Başemal sos için yağı eritin un kahve rengini alana kadar kavurun
Sütü ekleyin ve pişene kadar karıştırın ve tuzunu ekleyin
Kullanacağınız kabın tabanına (ben küçük fırın tepsisinde yaptım ama kabın bir bölümünü kullandım) başamel sostan her yerine gelecek şekilde sürün.Üzerine lazanyaları dizin. Lazanyalar bitene kadar her araya önce başemal sos daha sonra kıyma harçı yerleştirin
En üste başemal sos ve bol kaşar rendesi koyun
Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üstü kızarana kadar pişirin
Kıymalı harç için
Lazanya ( ben barillanın haşlama gerektirmeyen lazanyasından 14-15 adet kullandım)
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2-3 adet sivri biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Başamel sos için:
3 yemek kaşığı un
4 bardak süt
tuz
150 gr tereyağı
Üzeri için :
Rendelenmiş kaşar peynir
Yapılışı:
Önce kıymalı harcı yapmak için soğanları yemeklik doğrayarak yağda pembeleştirin.
Kıymayı ilave ederek kavurun ,doğranmış sivri biberleri ekleyip 5 dakika kadar daha çevirin.Rendelenmiş havucu ekleyin.
Rendelediğiniz domatesleri,salçayı ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar güzelce pişirin.
Ocaktan almaya yakın karabiberini ilave edin.
Başemal sos için yağı eritin un kahve rengini alana kadar kavurun
Sütü ekleyin ve pişene kadar karıştırın ve tuzunu ekleyin
Kullanacağınız kabın tabanına (ben küçük fırın tepsisinde yaptım ama kabın bir bölümünü kullandım) başamel sostan her yerine gelecek şekilde sürün.Üzerine lazanyaları dizin. Lazanyalar bitene kadar her araya önce başemal sos daha sonra kıyma harçı yerleştirin
En üste başemal sos ve bol kaşar rendesi koyun
Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üstü kızarana kadar pişirin
Son düzenleme: