kıyametler koptu sonunda

Ya! Lutfen arkadaslar su yazdiklarinizi duzgun bir dille, sesli harfleri cikarmadan yazsaniz da biz de okurken akla karayi secmesek...

Neyse. Aile birbirine girmis anlasilan. Pek de hos bir durum degil, helede iki kardesin birbirine dusman olmasi hic hos degil.. Ama esinin seni savunmasi iyi olmus senin acindan. Bir kadin bu gibi durumlarda daha ne isteyebilir ki?

Son düzenleme:
Aslinda kayinvalideye de uzulmedim degil. Bir annenin en son isteyecegi sey, cocuklarinin esleri yuzunden birbirlerine dusman olmasi.

Merhaba amanede ;
Valla arkadaşım ne senin eşin ne de eşinin kardeşi olgun insanlar değil .hele ki Siz iki elti de olgunluk hiç yok .İki elti gazı vermiş iki kardeş de birbirine üstünlük kurmaya çalışmış .Durum bundan ibaret .

Almışsınız elinize telefonu hadi içinde kalmasın sen de kinini kus deyip , herkes birbirini fişeklemiş .O bana bunu dedi ben ona bunu dedim .Allah aşkına bu ne arkadaşım ! çocuk musunuz siz yaa !

Herşeyi geçtim kayınvalideden ne istıyorsunuz onu hiç anlamadım .İki elti ve eşler kavga ediyor ,ama kabahat kayınvalidenın başına patlıyor .Kayınvalideye neyin sitemini ediyorsunuz .Siz birbirinizi yediniz diye o kadın da taraf mı tutmak zorundaydı .kadın en doğrusunu yapıp " konuşmak istemiyorum sizinle " demiş .Ne yapacaktı , sizin çocukca davranışlarınızla mı uğraşacaktı .Hele ki bir annenin en son isteyeceği şey çocuklarının birbirlerine düşman olmasıyken ,bu yaptığınız gerçekten çok ayıp !

Son düzenleme:

bence bu elti olayları onların çok işine geliyor.kişiliksiz zevzek çıkarcı kişilerin kendi gibi karıları oluyor.tecrübeyle sabittir ki bu tip huzursuzluklardan nemalanmaktan başka bir hesapları yoktur.

herkez ıyı olmus demıs oh olsun esın korumus senı helal olsun demişte ;

bu adamla nişanlandıgından beri , etmediğiniz kavga kalmamıs (mış'lar biz sahit olmayıp senın anlatıklarından yola cıktıgım ıcın yazıyorum) aılesiyle kavgalar , eltilerle ayrı , abilere ayrı surat cevirmeler
biz örf ve adetleri sıkı olan bı aıle değiliz ancak ; senin gibi biri aileye girdiği zaman bu tarz olaylar acık acık ustelık yasandıgında dışlanır ,
hadi bunuda gecıyım ; bazı seyelr ınsanın ıcınde kalır , sen cok fevrı ve sınırlıb ı kızsın esınde
sana bakıs sut dokmus kedı dıyeyım..

daha dun evlenmıssınız aıleyı bırbırıne sokmus cıkarmıssınız ; nedne hemen ben suclanıyorum demeyın sızden sonra gıdısat degısmıs daha dun evlenmıssınz kayınvalıdelerıne bın kere sıkayet ettınız eltılerınızı herkez bırbırı ardından laf soyluyor erkekler ıcın nefes alınmaz bı yer olmustur neyse
evlendınız ve turlu turlu sorunlar yasadınız esınız sıze bır tkaıms ozler soyledı
cınsel bırlıktelık yasamıyorsunuz pekı ama soyelrmısın buarada mılyonlarca kadın sızın yaptıklarının onda bırını bıle yapmıyorken herseyıyle ıyı guzel uyumlu bır ınsanken hakettıklerı degerı goremıyorken sen esıne bunları nasıl yaptırdın

bende senı bu sebebten tebrık ederım bravo gercekten ya esınız cok saf , yada sizde seytan tüyü var

Son düzenleyen: Moderatör:
yanlış bilmiyorsam o olayların üzerinden 2 ay falan geçti diymi eğer arada kaçırdığım bir olay yoksa , keşke hiç aramasaydınız sizin artık düzelicek durumunuz yok , iki kardeş görüşür eder belki ama 2 eltinin arasındaki ipler koptu , düzeltmeye çalışmak herşeyi daha da beter ediyor, zorlamayın artık, aramanızda gereksiz olmuş bana göre

Bunca olumsuzluğun içinde güzel bir durum yaşanmış!
Eşin artık savunuyor seni..
Annesine bile gereken cevabı vermiş..
Ohhh be ben sevindim valla.
Gözün aydın

Sedef diye diye bütün aileyi birbirine nihayet katmışsınız. Koca koca adamlar "karım da karım" diye kavga ediyor. Kayınvalidenizin yerinde olsam "başlatmayın karılarınıza" diye girişirdim ikisine de çocuk gibi. Böyle şeyleri duydukça erkek annelerine de üzülüyorum, koskoca adamlar kim doldursa o tarafa gidiyor, eşiyle arasını iyi yapmak için kardeşinin boğazına sarılıyor...

Koca dünyada paylaşamadığınız ne, ben anlamadım ki... İçimde kalmasın diyen alıyor telefonu eline, içinizde kalsın kötü şeyler ve sözler biraz... Uzak durun, sessiz olun, mesafeli olun. Özellikle kavga edelim diye aramışsınız resmen.

Resmen eltın ve sen kardeşleri birbirine düşman etmişsiniz. Bir de gelip burda anlatıyorsun. Kadınlarının dolduruslarına gelmisler, bir kişi de olgunluk yapıp ortalığı toparlayım dememiş çocuk gibi tel acmalar vs. O onu dedi, bu bunu dedi vs... Hayatta başka meşgalen olsaydı keşke başka şeylerle de ugrassaydın hem uretken olurdun hem de eşini kardeşine düşman etmezdın

Dün senin konuyu okuduktan sonra merak ettim tüm önceki yazdigin konularida actim okudum, bayagida fazlaymis...
sözlüyken baslamis zaten, valla ben okurken daraldim.
Resmen iki elti birbirinizi kiskaniyorsunuz, daha dogrusu, Sedef hem seni hem diger eltiyi hic sevmiyor, siz baskasi olsaydinizda hic sevmezdi buna eminim. Sedef artik sizin kocalarinizlada birsey yasadimi yasamadimi onlarla ayni odalarda geceleri kalirken onu bilemem, günahi boynuna.
Ama sahsen ben okuduklarimdan söyle anladim, sanki onlarla cok can ciger kardes gibi olmuslar, ortada mesafe falan yalan olmus, zaten ayni evde olduklari icin ve zamaninda sedef esinin ailesine kacip geldiginde yasi kücük oldugu icin.
Kaynananin ilk gelini, bir sekilde herkesi idare edip sevdirmis kendisini.

Önemli nokta burda: Sen veya diger eltin bunu basaramamissiniz. Kendinizi sevdirememissiniz. Ha tabii bu tek sizin sucunuz degil, Sedefde bir sürü numera yapmis, yok diger eltini arayip ben esinin sevgilisiyim demeler vs cok cocukca hareketler, kabul.
Ama durum bundan ibaret.

Birde ailede 1 tane olgun insan yok. Sedef tamam kötü, ama kocasida tam tencere yuvarlanmis kapagini bulmus gibi ona göre biri.
Sen cok sinirlisin ve nerde neyi konusacagini bilmiyorsun, esinde aynen öyle duruyor duruyor sonra hem kendi girisiyor millete hemde sanada "Hadi mesaj cek, sende hakaretler, küfürler et, icindeki kinini kus" gibisine cep telefonunu veriyor.
Sende dünki cocuk gibi harbice yapiyorsun, hangi akla mantiga sigiyorki bunlar?

Herkes iyi olur, sen yine kötü olursun. Olaylar hic durulmuyor, konular hic kapanmadigi gibi birde büyüyüp gidiyor.
Hersey konusulmaz, hersey tartisilmaz. Küseceksende küsersin ama bununda bir adabi olur.

Diger eltin mesela görüsmüyormus on senedir, kafasi rahatmis. Ama sen aileye gelin geldiginden beri ailede huzur diye birsey kalmamis. Niye? Sen kötü bir insan oldugun icinmi? Hayir.
Sadece onlara alisik degilsin ve herkesin senin istedigin gibi hareket etsin istiyorsun. Kaynanan Sedef asagi Sedef yukari diye anlatirken cinlerin tepene biniyor. Ama bence senin Sedefi sevmedigini bildigi icin yapiyor bunlari, sirf sende ona karsi daha sicak davran diye, onun iyi yanlarini anlatiyor sana. Veya kendisinin ona nekadar deger verdigini görüpte, seninde ona birazda olsun deger vermeni belkide.

Ha vermek zorundamisin? Hayir. Ama bilincli hareket etmen gerekir.

Kaynanan annene "Gel kuyrugum" demis, cok cirkin gercekten. Öküz bardagini annene verelim demis, valla haklisin cok kötü sözler. Ama iste o an sen laf sokacaksin, olaylari sonradan büyütmüyeceksin.

Kaynanani o anda bir kenara cekip "Yanlis duydum anne galiba? Öküz bardagida ne demek? Anneme öyle konusmani istemiyorum" diyebilirsin. Yada cok sinirlendin "O öküz bardaklardan bir kac tane daha alsak cok kullaniyorsunuz sizde" de.
Ne bileyim, küseceksenizde, bunlara küsün.

Esinin kardesi desen ayri bir terbiyesiz. Ne bicim küfür etmis sana öyle telefonda. Valla iyice yüz göz olmussun, bunun dönüsüde yok. Karsi karsiya gelmiyeceksiniz artik, ayni Semanin yaptigi gibi sende bundan sonra öyle yapacaksin.
Esinin ailesi parcalanmis resmen gelinler yüzünden, ama onlarinda demek cekecek cileleri varmis.
Ogullari akilli olsaydi böyle olmazdi, senin esinde, diger erkek kardesleride kadin lafiyla birbirine hakaret eden tipler, birbirlerinide gec, kardeslerinin hanimlarina küfür eden tipler. Aman aman, evlerden irak.

Ha birde sunu söylemeden gecemiyecegim, bence Sema´yada cok inanma...ben daha cok onlarin borc meselesi yüzünden kac senedir Sedefgille konusmadigina inaniyorum. Yani yok o zamaninda bana böyle saka yapmisti, yok böyle kiskanc falan hepsi palavra bence...onlarin üstüne yiktigi borclar yüzünden küsler.
Sonradan iki eltin geri barisirlar ve bu seferde seni dislarlarsada hic sasirma derim.

Kimsenin üstüne gitme ve kendini biraz geriye cek bundan sonra.
Hatta kavga sirasinda intihara bile girismissin, valla sen git bir hastaneye bastan asagi bir tedavi ol.
Zaten yapin olarak sakin bir insan degilsin, böyle bir ailenin icindede iyice delireceksin bu gidisle.
Birak herkes ne konusursa konussun, görüsme gitme gerekirse, küs herkese, bir müddetde böyle devam et, en azindan psikolojik tedavin bitene kadar.

Ve kocanla arandaki problemlerde bence hem senin bozuk psikolojin yüzünden, hemde ailesinin gercekten cok tuhaf insanlar olmasi yüzünden.

Sen bile bile lades demissin bu aileye gelin giderek ama insanin basina hersey gelebilir, bundan sonra lütfen kendine odaklan, git tedavini ol, kendine is bul, mesguliyet bul, sakin cocuk yapayim deme ve aklini kullan bundan sonra.
Herkes yerinde iyi olsun de, nefretini kendine sakla, yada bir güvendigin birisi varsa akli basinda ona anlat (en iyisi tedavi olmak gercekten). Allah yardimcin olsun

Son düzenleme:
Nolur hayatınızdan şu Sedef i çıkarın, biz verem olduk yahu şurda!
Hafta sonu abisinin geleceğini hiç sanmıyorum, havlayan köpek ısırmaz tabiri caizse,
ola ki geldi, sakın kapıyı açıp muhattap olmayın derim ben, yoksa çok kötü şeyler olabilir..
kayınvalidenizin de fazla üzerine gitmenizi tavsiye etmem

siz daha nisanliyken belliydi zaten sonunda boyle olacaginiz,
yinede esin senin yanindaymis oda iyi birsey ama daha senen bile dolmadan butun aileyle birbirinize girdiniz ALLAH SONUNUZU HAYIR EYLESIN ne diyelim..

Eskiler ---2 kumanin gemisi yururmuste 2 eltinin gemisi yurumezmis----- derlermis. Konunun ozeti bu. Erkeklerin kadinlarla BAS ETME SANSLARI YOKKKKKKK.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…