Kıyafet ekonomisi

Etlğlde gelecekse bu ayda sermayeyi ayakkabıya yatıralım madem

Bu düşünceleri yazmak için girdim ama cümlelerimi toparlayamadım, o sırada yeni mesaj olarak yorumunuz geldi Gerçekten ne zaman indirim kovalasam ihtiyaç dışına çıkıyorum. Bence çoğumuz dolaplarımızı karıştırsak böyle durumlarla karşılaşırız.

Yok Şuan daha da alasım geldi valla

Devamli acikta kalacakmiş ya da ac kalacakmiş gibi hareketlere sinir oluyorum.
Boyle yapan insanlar panik yaratip diger insanlari da gereksiz almaya yoneltip bu işi cigrindan cikartiyorlar. Korona zamani marketlerin hali gibi...

Yoo şık ve kaliteli ürünlere 899 lira vermek istemiyoruz sadece. Aldığım elbisenin kalitesini şıklığını görseniz 69 liraya eminim siz de alırdınız

Ben hepsini giyiyorum
O zaman sorun yok. Mesela ben de aldığım her şeyi giyiyorum, ama bazıları olmasa da olur bence. Daha minimal yaşamak istiyorum artık(sebep ekonomi değil, ekolojik)nasıl becereceğim bilmiyorum.

Öncelikle alışveriş uygulamalarını sildim(gerçi bunda yaşadığım siber dolandırıcılığın etkisi büyük, o hepimizin en çok kullandığı alışveriş uygulamasından hesabım çalındı) Neye ihtiyacım varsa sadece onun indirimini takip ediyorum.

Konu link verin’e döndüğünden taşındı.

Pandemide sokağa çıkma yasağı var diye yağ makarna stoklayan teyzeler gibisiniz

Bilmiyorum ama fiyatlar artacak diye ihtiyaç olsun olmasın sürekli alışveriş yapmanın sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, sitedekiler bu konuda yardımcı olamayacak belli ki, zira herkes alışveriş çılgını çıktı:)))

Yok Şuan daha da alasım geldi valla
O zaman şöyle oluyor: "Yaa ben bunu niye almışım"(üst üste giyildikten sonra bir sonraki sezon yüzüne bakılmamış) sonra da zaten tarzınızın dışına çıkmıyorsunuz. Sürekli aynı değilseniz bazen abartasınız gelir normal.

Yoo şık ve kaliteli ürünlere 899 lira vermek istemiyoruz sadece. Aldığım elbiseyi görseniz 69 liraya eminim siz de alırdınız

Ben 69 liraya almayin 899 tl verin demiyorum da bunun bir sonu olur. Kiyafet alisverisine ihtiyac olur indirimden alisverisini yapar kapatir bitirirsin.
Kendini durduramayarak her şey ucuz, toplamaliyim olayina girmişsiniz en azindan oyle anlatmişsiniz.

Ben de mantıklı yaklaşımlar yapma etmeler gelir diye açmıştım konuyu

Valla ben kendime pek bi şey almıyorum ama oğlum var küçük doğal olarak hızlı büyüyor ben de onun için alıyorum. Fiyatlar sürekli arttığı için bazen iyi indirim bulmussam iki yıl sonrası için bile aldığım oluyo oğluma

yani kısa süre içinde bedeni değişenlere bişey diyemem ama ben senelerdir aynı kiloda +-3 şeklinde yaşıyorum. hatta çok eskiden aldığım bir pantolonu geçenlerde kemerle kullanmam gerekti, bol geliyor bile artık. paramızın değeri devamlı düştüğü için şu anın 100 lirasını kazanmak ne zorluktaysa 3 ay sonrasının 300 lirasını kazanmak da aynı zorlukta olacak. şu ekonomi ihtiyaçları elde para varken bekletmeden almaya müsait ama ihtiyaç dışına çıkmak da saçma. ceket alacaksınızdır, şimdi de alsanız olur 3 ay sonra da alsanız olur durumu varsa ve para da varsa şimdi almak daha mantıklı. ama ceket alırken aa etek de alayım, aa kaban da alayım diye düşündükçe bi bakmışız aslında 5 kaban, 8 etek falan olmuş artık dolabımızda, misal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…