• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıvranma mıkırdanma

Buglemin annesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2023
20
4
1
32
Merhabalar anneler yeni katıldım aranıza 😊
Kızım 64 günlük 34+3 doğum yaptım aslında haftasında doğsaydı şuan anca bir ayılıığız sayılırdık.
Benim sormak istediğim kızım son zamanlarda çok huzursuz evet gazı var ama gaz damlası kullanıyoruz. Sürekli kıvranıyor mıkırdıyor kızarıyor uyurken de aynı şeyi yapıyor mama yerkende kıvranıyor ağlıyor sonra tekrar mamasını yiyor mama bitene kadar bu böyle gidiyor. Gaz çıkarırken kakasını yaparken de ağlıyor. Kabız değil bu arada 2 3 günde 1 sıvı kaka yapıyor hem amme sütü hem mama alıyor
Birde 24 saatte çok az uyanık kalıyor yemek yiyip uyuyor yada azcık uyanık kalsın ondada ağlıyor uyutuyorum bence mecburen o zaman da hemen uyuyor. Geceleri çok ağlıyor atak dönemindeyiz dicmde daha onada var.

Sizlerde de böyle durumlar oluyor mu canlarım ne yapacağımı şaşırdım artık

Prematüre annesiyim. Tüm yenidoganlarda uyku önemli zaten günün büyük bölümünü uyuyarak geçiriyorlar ama bu Prematürede daha da önemli beyin gelişimi açısından. Mümkün olduğunca uyutun hatta uyanır gibi olup debelenince piş pişleyin tekrar uyusun. Bebeğim ilk kuvezden çıktıktan 2-3 ay neredeyse genellikle uyuyarak geçirdi günü. Şuan düzeltilmiş 7bucuk aylık günde 2 kez uyuyor şimdide uyusun diye gözünün içine bakıyorum 🤭
Gaz damlası olarak ne kullanıyorsunuz? Yeterli gelmeyebilir yaramaya bilir farklı marka da deneyin. Gazdan huzursuz bol bol bebek yağıyla masaj yapın tüm vucuduna özellikle karın ve sırtına. Bacak hareketleri yaptırın. Eğer çok ağlar hiç durmaz kivranirsa imkanınız varsa arabaya bindirip biraz dolaştırın sarsıntı gaz sıkıntısını çözer, imkanınız yoksa sıcağa yakın ılık suya gogusune kadar oturtun oda rahatlatır. Doktorumuzun önerileri bunlar.

Prematüre annesiyim. Tüm yenidoganlarda uyku önemli zaten günün büyük bölümünü uyuyarak geçiriyorlar ama bu Prematürede daha da önemli beyin gelişimi açısından. Mümkün olduğunca uyutun hatta uyanır gibi olup debelenince piş pişleyin tekrar uyusun. Bebeğim ilk kuvezden çıktıktan 2-3 ay neredeyse genellikle uyuyarak geçirdi günü. Şuan düzeltilmiş 7bucuk aylık günde 2 kez uyuyor şimdide uyusun diye gözünün içine bakıyorum 🤭
Gaz damlası olarak ne kullanıyorsunuz? Yeterli gelmeyebilir yaramaya bilir farklı marka da deneyin. Gazdan huzursuz bol bol bebek yağıyla masaj yapın tüm vucuduna özellikle karın ve sırtına. Bacak hareketleri yaptırın. Eğer çok ağlar hiç durmaz kivranirsa imkanınız varsa arabaya bindirip biraz dolaştırın sarsıntı gaz sıkıntısını çözer, imkanınız yoksa sıcağa yakın ılık suya gogusune kadar oturtun oda rahatlatır. Doktorumuzun önerileri b

İlk zamanlar çok uyandırmaya çalıştık 2 saatte bir mama yesin diye inanın çocuğa travma oldu uyanıyor yiyemiyor gözler kapalı bazen yiyor bazen yemiyor hep akıtıyor zorla uyandırıyorduk zorla yediriyordul gerçekten üzgünüm böyle yaptığım için.
Bende diyorum neden bu kadar uyumak istiyor bir sorun var sanıyordum. Teşekkür ederim bilgileriniz için. Gaz damlası olarak maflor birde nurse Harveys kullanıyorum 1 ay olmadı daha belkide etkisini geç gösteicek. Masaj kısmına gelirsek yapıyorum özellikle bacak hareketini uyguluyorum ama hassas olduğu için midesi ondan sonra genelde kusma yapıyor ayaklarına özellikle hergün sıcak su koyuyorum. Bebek arabasıyla çıkmam şansım yok şuan için ama ana kucağında sallanıyorum arkaya öne oda iyi geliyor sanırım yüz üstü yatıyorum genelde rahat ediyor ama devamlı bir kıvramla hali geçmek bilmiyor işte sürekli mama yemek istiyor veriyorum kusuyor öyle böyle büyücek inşallah ama zor oluyor tecrübesizlik ilk çocuğum olunca zor oluyor ee birde sabır tabi 😊 bu arada siz hangi mamayı kullandınız ben sma opti. Kullanıyorum. Anne sütüne yakın olduğunu söylediler hastaneden çıkarken de premature için mama alın demediler benim çok küçük olmadığı için sanırım bende ona başladım arada değiştirdim ama şimdilik bunu kullanıyorum

İlk zamanlar çok uyandırmaya çalıştık 2 saatte bir mama yesin diye inanın çocuğa travma oldu uyanıyor yiyemiyor gözler kapalı bazen yiyor bazen yemiyor hep akıtıyor zorla uyandırıyorduk zorla yediriyordul gerçekten üzgünüm böyle yaptığım için.
Bende diyorum neden bu kadar uyumak istiyor bir sorun var sanıyordum. Teşekkür ederim bilgileriniz için. Gaz damlası olarak maflor birde nurse Harveys kullanıyorum 1 ay olmadı daha belkide etkisini geç gösteicek. Masaj kısmına gelirsek yapıyorum özellikle bacak hareketini uyguluyorum ama hassas olduğu için midesi ondan sonra genelde kusma yapıyor ayaklarına özellikle hergün sıcak su koyuyorum. Bebek arabasıyla çıkmam şansım yok şuan için ama ana kucağında sallanıyorum arkaya öne oda iyi geliyor sanırım yüz üstü yatıyorum genelde rahat ediyor ama devamlı bir kıvramla hali geçmek bilmiyor işte sürekli mama yemek istiyor veriyorum kusuyor öyle böyle büyücek inşallah ama zor oluyor tecrübesizlik ilk çocuğum olunca zor oluyor ee birde sabır tabi 😊 bu arada siz hangi mamayı kullandınız ben sma opti. Kullanıyorum. Anne sütüne yakın olduğunu söylediler hastaneden çıkarken de premature için mama alın demediler benim çok küçük olmadığı için sanırım bende ona başladım arada değiştirdim ama şimdilik bunu kullanıyorum
Bizde ilk zamanlar 3 saatte bir yicek dediler e zaten erken doğumlu daha emme refleksi tam gelişmemiş uyandiriyoruz iki emiyor geri uyuyor çok zor zamanlardı 3 saatte bir beslenecek fakat biz 60 cc sütü 40 dk da iciremedigimizden bir sonraki beslenme saatine zaten pek acikmamis oluyodu. Eve taburcu olunca saat filan saldım hep ne zaman debelenirse dayadım agzina biberonu 5-10 cc bile olsa icirdim. Öyle öyle atlattık o zamanları.
Biz hastaneden çıkarken sagilmis anne sütlerim vardı onlarla devam ettik bi süre daha oyuzden bizede prematüre maması alın demediler. Aptamil aldık deneyelim diye çok kustu sevmedi. Sma optipro aldım çok gaz yaptı sma comforta geçtik rahat ettik onu sevdi gaz sıkıntısı da minimuma indi. Mamalar her bebeğe aynı etkide olmuyor deneme yanılma yöntemiyle gitmek gerekiyor. Ayrıca bende anne sütüne en yakın keci sutlu mamalar olduğunu duymuştum bu arada.
Şuan biz infatrini özel raporlu mama kullanıyoruz kilo alımını hızlandırmak adına.

Bi süre sonra bizde de kusma sorunları oldu sızar gibi mamanin fazlasını değil de baya tanzikli mamanin tamamini çıkarıyordu. Kuvezde hortumla beslenip beslenme sonrası evde normalde kaldırır gaz çıkarırız kuvezde yatmaya devam ettiği için reflu sorunu oluşmuş. Doktor mamasinin içine eklenecek toz antireflu verdi onu kullanıyoruz hala.

Gaz ve bağırsak duzenleyici içinde biogaia kullaniyoduk fakat öğrendim ki gaz için değil yalnızca bağırsak duzenleyiciymis sonra nurse harveys aldım o işimizi gördü. Biogaia şuan kullanmıyoruz sadece nurse harveys oda artık kendi gazını rahatlıkla cikarabildigi ve hareketlendigi icin yalnızca çok ihtiyaç halinde veriyorum.

Yüz üstü yatma durumu başta bizimkinde de çok vardı kuvezden alışkanlığı. Çok aşırı sancı zamanları bebek arabası değilde kendi aracınız varsa onunla gezdirin biraz iyi geliyor bizimki hala arabaya binip 10 dk yol gidince kakasını yapıyor sarsintiyla 🤭

Gerçekten zor günlerdi ama geçti gitti şükür. Bende çok mama değiştirdim kızım hepsini içti sma opt kullandım sanırım gazını tam çıkaramadı doktor Aptamil Prosneyo al dedi kakası yeşil oldu ama bağırsaklarını temizliyordur dedi korkulacak bişey yok dedi şimdi ona devam edeceğim ama SMS cpmfortta iyi dediler onu daha almadım kakasını ishal gibi yapıyor sürekli kıvrım içinde uykuya dalamıyor doğru düzgün bakalım bende deneyeceğim bu yöntemlerin izi 😊 bizimde bi kaç zamandır kusma var fışkırarak haftaya kontrol bar söyleceğim doktorumuza Rabbim şifa versin hepisne inşallah birde siz su ne kadar verdiniz kızımın idrar rengi saro sanırım yeterince su almıyor bende vermeyi düşünüyorum artık

Gerçekten zor günlerdi ama geçti gitti şükür. Bende çok mama değiştirdim kızım hepsini içti sma opt kullandım sanırım gazını tam çıkaramadı doktor Aptamil Prosneyo al dedi kakası yeşil oldu ama bağırsaklarını temizliyordur dedi korkulacak bişey yok dedi şimdi ona devam edeceğim ama SMS cpmfortta iyi dediler onu daha almadım kakasını ishal gibi yapıyor sürekli kıvrım içinde uykuya dalamıyor doğru düzgün bakalım bende deneyeceğim bu yöntemlerin izi 😊 bizimde bi kaç zamandır kusma var fışkırarak haftaya kontrol bar söyleceğim doktorumuza Rabbim şifa versin hepisne inşallah birde siz su ne kadar verdiniz kızımın idrar rengi saro sanırım yeterince su almıyor bende vermeyi düşünüyorum artık
Bize de aptamil prosyneo al dedi doktor hiç sevmedi o mamayi halbuki en iyi mamalardan biriymiş. Bu arada bizimkininde kaka yeşil fakat kan damlası kullanıyoruz bu sebepten. Kaka ek gıdaya geçene kadar bizde de cıvıkti sürekli sıvı beslendikleri için şimdi bi tık daha katilasti. Anne sütü alırken su vermedim fakat mamaya geçince suyu eksik etmedim. Birde Bizimkinin bobreklerde tortu toplanmasi vardı nefroloji bol su icir dedi ben sık sık su teklif ettim içtiği kadar ki zaten az içiyorlar ek gidayla birlikte su içmesi de çoğaldı.

Back