• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Kıvırcık saçlarda elektiriklenme Yardım edin

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

sorunlukadin

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2012
27
0
16
İstanbul
Merhaba kızlar.Vejeteryan olduğum için B12 eksikliğinden Saçlarım dökülmeye başlamıştı.Dermatoloğa gitmiştim vitamin takviyesi falan yaptık ama 3 ay sonra fayda etti.Saçlarımı 3 numaraya vurmak zorunda kalmıştım.Saçlarım uzadı 7.ay da sık bir şekilde kıvırcıktı.Kalın telli sert ve kuru saçlarım var.O zamanlar çok kabarık duruyordu ve sanki kafamda tak çıkar bi peruk varmış gibi görünüyordu.Kuaförüme gittim ''Bu kabarıklığın alınması gerekiyor'' dedi ve aramakas attı.Saçlarım seyrekleşti kıvırcıklığı da geçti.Ama her sabah kalktığımda birbirine geçmiş saçlar vardı.Ben de fönle yakından tutup geriye doğru tarıyordum ve taç takıyordum.Her sabah bu işlemi yapıyordum.Saçlarım yıprandı galiba ne oldu bilmiyorum ama.Aradan 2 ay geçtikten sonra tekrar kıvırcık oldu.VE sürekli elektirikleniyor.Yani güzel bi görüntüye sahip olmuyor.Kalın kalın lüleler oluşuyor ama hep kafasına göre hareket eden teller var sağda solda.Çok kötü görünüyor.Duştan sonra geniş tarakla tarıyorum Bi elektirikleniyolar ki sormayın kıvırcıklık da gidiyor kabaran saçlar oluyor.Ondan sonra daha şekile girmiyor.Sizce ne yapmalıyım?Şu an saçımın uzunluğu, saçımı çekince çeneme kadar geliyor.Her sabah komik bi görüntüsü var.Kullandığım şampuan Pantene ipeksi yumuşaklık.Otacı diye de bir şampuan var onarıcı bitkisel bir şampuan.Ama bu konuda etrafta yardım alacak kimsem yok ve kuaförlere küstüm.Aramakas attığım her güne lanet ediyorum.Lütfen yardım edin.

Ara makas atmadan önce

Aramakas attıktan sonra Bere ile düzleştirilmiş hali

Son düzenleme:
haftada bir zeytinyağı sür beklet... saçına uygun krem kullan muhakkak.. elidor iyi geldi bana dene istersen.. turuncusunu kullanıyorum ben.. bide bir süre gerekmedikçe fön tarzı işlemler yapma.. saça iyi gelen yiyeceklerle beslen bir süre..

szeytinyağını saç diplerine çok surme sonra çıkması zor oluyo.. uçlara sür önce elinde kalanlarıda diplere yedir.. sonra 1 saat kadar beklet.. 2-3 kere bol köpüklü şampuanla.. saçlarını normaldede çok sıcak suyla yıkama.. ılık yada soğuk olsun.. matlaşıyo saçlar sonra.. ama zeytinyağından sonra biraz sıcak suyla yıka yağın arınması zor oluyo yoksa.. bide saçlarını çok sık yıkama mümkünse oda kurutuyo..

szeytinyağını saç diplerine çok surme sonra çıkması zor oluyo.. uçlara sür önce elinde kalanlarıda diplere yedir.. sonra 1 saat kadar beklet.. 2-3 kere bol köpüklü şampuanla.. saçlarını normaldede çok sıcak suyla yıkama.. ılık yada soğuk olsun.. matlaşıyo saçlar sonra.. ama zeytinyağından sonra biraz sıcak suyla yıka yağın arınması zor oluyo yoksa.. bide saçlarını çok sık yıkama mümkünse oda kurutuyo..
Hint yağı diyorlar sizce kullanmalı mıyım?Bir de resimlere göre yorumlayabilir misiniz

ben kullanmadım ama kullanıp faydasını gören çok kişi var.. çam terebentinde faaydalı aslında ama arakadaşımın saçını daha çok dökmüştü istersen bir şampuanın içine koy biraz dene.. iyi gelmezse bırakırsın.. zeytinyağının içine hint yağıda koy zarar gelmez.. ayrıca böraz ısıtırsan yağı daha çok faydasını görürsün.. saçına sürüp sardıktan sonrada kurutma makinesi tutabilirsin biraz..

resimde dediğin kadar kötü durmuyo aslında saçların... tabi sen eskiye göre beğenmiyosundur.. ama düzilmiyçek gibi durmuyo..bunları bi dene uzunca bir süre anca toparlar.. uzadıkça kendine gelecek saç.. bikaç ayda birde uçlarından aldırabilirsin saçlarının.. saçın hava alır..

Back