Şampuan ve Saç Kremleri Kıvırcık kuru ve yıpranmış saçlar için şampuan krem öneriniz varmı ??

asil94

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
387
153
158
30
Saçlarım kıvırcık ve kuru sürekli fön çektirmekten de yıprandı iyi bir şampuan ve krem istiyorum benim gibi olup da önerisi olan varmı kızlar

Saçlarım kıvırcık ve kuru sürekli fön çektirmekten de yıprandı iyi bir şampuan ve krem istiyorum benim gibi olup da önerisi olan varmı kızlar
Tatlım.. Şampuan krem hepsi geçici çözümler. Ben saçıma keratin düzleşirici yaptırdım. Şimdide sülfatsız şampuan ve krem kullanıyorum. Çok memnun kaldım tavsiye ederim ;)

Tatlım.. Şampuan krem hepsi geçici çözümler. Ben saçıma keratin düzleşirici yaptırdım. Şimdide sülfatsız şampuan ve krem kullanıyorum. Çok memnun kaldım tavsiye ederim :KK66:
O keratinli duzlestirici saça zarar vermiyormu acaba

Ben zararını görmedim açıkcası. Yaza yeni girdiğimiz aylarda yaptırmıştım. Özellikle yazın Deniz havuz sonrası inanılmaz rahat ettim. Banyodan sonra fönle düz şekilde kurutuyordum saçım dümdüz oluyordu. Asla fön yapmaya gerek kalmıyordu. Şimdi bile eskisi gibi birbirine girmiyor düz duruyor ama öyle dümdüz değil tabi. Etkisi biraz geçti tekrar yaptıracağım. Saçımda dökülme kopma olmadı. Eskiye göre daha gür sağlıklı görünüyor..
İyi bir yerde yaptırmak önemli tabi. Kaliteli malzeme kullanılması gerek. Merdiven altı ürünler denilen sahte ucuz ürünler muhakkak sorun yaratır..

Ayrıca düz olmasını istemezsen sadece keratin bakım olarak yapılır,düzleştirme yapılmaz ;)

Ayrıca düz olmasını istemezsen sadece keratin bakım olarak yapılır,düzleştirme yapılmaz :KK66:
Düz olsun isterimde daha çok yıpransın istemiyorum boyattim bi kere mahfoldu zaten kıvırcık ya hemen dalgası falan bozuldu fön yaptira yaptira yıprandı bide kupkuru yaaa moralimi bozuyo :D

Düz olsun isterimde daha çok yıpransın istemiyorum boyattim bi kere mahfoldu zaten kıvırcık ya hemen dalgası falan bozuldu fön yaptira yaptira yıprandı bide kupkuru yaaa moralimi bozuyo :KK70:
Aynı sorunları bende yaşadım. Benimde saçlarım kıvır kıvır dı. Föndenvve boyadan (saçlarım sarı sık röfleli) düzleşti sayılır.Dalgalı yani ama kabarık durması ve bakımsız durması çok Can'ımı sıkıyordu.
Valla keratin düzleştiriciden ben çok memnun kaldım bilemiyorum. Paylaşmak istedim ;)

Aynı sorunları bende yaşadım. Benimde saçlarım kıvır kıvır dı. Föndenvve boyadan (saçlarım sarı sık röfleli) düzleşti sayılır.Dalgalı yani ama kabarık durması ve bakımsız durması çok Can'ımı sıkıyordu.
Valla keratin düzleştiriciden ben çok memnun kaldım bilemiyorum. Paylaşmak istedim :KK66:
Sagol canım bi arastiriyim. Nasıl fiyat falan da bakiyim ucuzda değildir şimdi bu :D

Canım bu avantajlı paketi, 9,90TL ye aldım , kuru ve kabaran saçlar için, saça iyi geldiğini düşünüyorum tavsiye edrm. images.webp

Benim saçlarım da çok kuru. Aslında badem yağı işe yarıyordu ama bakım yağları vs. kullanmakla uğraşamadığım için rengi mat ve kötü duruyordu. Bende o yüzden sürekli boyatıyordum ama o zaman da güzelim buklelerim bozulmaya başladı. Kıvırcık saç iyi bakıldığında çok hoş görünüyor bu yüzden zorda kalmadıkça düzleştirmeyin kızlar. Uzun zaman nemlendirici şampuan aradım. Ne ürünler kullandım ama etkili olmadı. Son olarak Schwarzkopf Gliss ~ Million Gloss Şampuan kullandım fena değildi. Ama sonra ondan daha iyisini buldum John Frieda Frizz Ease Yoğun Nemlendirici Besleyici Bakım Maskesi ve John Frieda Frizz Ease Dream Curls Şampuan. İkisi gerçekten çok etkili ve saçı nemlendirip parlaklık veriyor. Şampuanı da maskeyi de saçınızda fazla tutmadan durulamanızı tavsiye ederim. Maske bir 5 saniye durduktan sonra durulanmalı. 3-4 hafta içinde farkı görürsünüz umarım sizde de işe yarar :) Gratiste sürekli indirime giriyorlar. Maskeyi 16 liraya, şampuanı da 20 liraya almıştım.

YIPRANMIŞ, KIRIK VE KURU SAÇLARA BAKIM,

Kırık kuru ve çabuk kopan çok yıpranan Saç Bakımı
olarak başlık attım ama bilmiyorum burada bu konu hakkında yani röfleden yıpranan saçlara bakım konusunda veya herhangi bir sebepten oryalden, boyadan yanan saçlaramaruz kalanlar, saç uçlarındaki kırıklara çözüm bulamayanlar, benim önce çektiğim çileyi ve sonra yaşadığım tecrübeyi ve sonunda bulduğum çözümü bilen var mı?
(Bu arada bir hatırlatma, benim saçlarım çok sık boya, açıcı, röfle ve platin sarı düzleştirme, fön gibi çok ağır işlemlere yıllarca maruz kaldı kaç kere de oryalden fena halde yandı..)

Gerçekten yıllarca boyadan yanan saçlar ve röfleden kuruyan saçlar için, denemediğim kalmadı. Davinesin ürünleri Lorealin bakımları, scwarzkop un setleri vs vs gibi dünya markalarına ödemediğim para kalmadı. Evde saç bakım maskeleri, yumurtalı ballı zeytinyağlı bakımlar vs. Bazılarının biraz faydasını gördüm. Mesela Hindistan cevizi saçlarımı pamuk gibi yapıyor, yumuşacık oluyor ama daha önceden yanan saçlara ve kuruyan saçlara, kırık saç uçlarına veya işlemlerden aşırı yıpranmış saçlara tedavi edici olamadı. Sadece o gün veya o hafta sürekli kullanınca fayda gördüm. Saç uçlarındaki kırıklara çözüm için net bir faydasını göremedim.

Ben de bu kadar zaman, yani yıllarca süren yıpranmış saça bakım konusundaki araştırmamdan sonra, bulduğum ve çok mutlu olduğum bir tecrübemi sizinle paylaşmak ve benim gibi saçlardaki yıpranmaya kesin çözüm arayan varsa biraz olsun yardımcı olmak için pc başına geçtim. Ve sık sık başım sıkışsa Google dan yıpranmış saçlara çözüm,yıpranmış saçlara bakım diye yazar arama yapardım ve kadınlar kulübüne girer, yazılan yazıları sonuna kadar okur ve kafama yatanları kendimde denerdim. Şimdi ise ben elime kağıt kalemi aldım ve tecrübemi yazmaya başladım. Umarım kuaförlere ve dünya markalarına bir ton para kaptırmadan önce size faydam olur.

Birçoğunuz yıpranmış saç bakımı deyince, keratin bakımı ya da saça keratin yüklemetavsiyelerini çok duymuşsunuzdur. Ben çok duydum. Keratin bakımı da yaptırdım. Fakat maalesef saçlarım daha da fena oldu. Meğer onlar keratin bakım değilmiş. Keratin bakımı adı altında bir yutturmacaymış. Bunu da facebook ta bir yazıda ''röfleden yanan, röfleden kuruyan, röfleden yıpranan saçlara bakım'' adında bir yazı okuyunca fark ettim.

Keratin saç bakımı
konusu önemli. Ama gerçek bir keratin bakımı nasıl olacak. Hep aklıma gelirdi. Bu saç keratini saf keratin olarak yok mu? İşte bir gün bunu merak ettim ve internetten de aradım. Karşıma katkısız keratin diye bir şey çıktı. Ben de doğal keratin ve katkısız keratin konusunu incelemeye aldım. Sonunda Katkısız Keratin satın aldım. Denedim. Gerçekten ama gerçekten saçlarım dirildi. Saç kremi bile kullanmaz oldum. Keratinin aslında övüldüğü kadar varmış dedim.
Uzun uzun yazdiğın için teşekkürler ne zamandır kullaniyorsun nasıl birşey bilgi verebilir misin

Ben de internetten tesadüfen buldum. Aslında keratin yükleme düşünüuordum. Fakat gerçek keratin yüklemenin katkısız keratin yüklenmesiyle olduğunu ben de yeni öğrendim. Aldığım keratin sıvıydı, kola şeklinde birşey. Biraz yapışkan gibi. İyice yıkanmış saçı tamamen kurutup yani kuru saça sürdüm. Bir gece beklettim. Sabahleyin de yıkadım. Sonra özel maskesiyle maske yaptım. O da keratinleri daha iyi hapsediyormuş.. İşlemi tamamladım. Hepsi bu. Saçın çok çok yıpranmışsa işlemi bir hafta sonra tekrar ediyorsun. Zaten kuruda 3 seans var. 70 lira civarındaydı. Ayrıca keratin bakım yağı var. Onu da kullanınca acaip yumuşacık parlak ipeksi saçlarım oldu.
Aslında benim sacim hani acici rofle gibi şeyler gormedi ilk defa boyattim kendi rengimin üstüne gölge attirdim okadar o bile uçları yıpratmaya yetti e sürekli fon çekiliyor noldu uçlar yıprandı vede kurudu kıvırcık ya bide dalgasi bile bozuldu uçları duzeltiyim derken sacimida kisalttm eskiden nerdeyse belime geliyordu şimdi gene kısa değil tabi ama kıvırcık saça kısa olmuyor ben bundan sonra bir sahada boyatcagimi sanmıyorum ben şimdi loreal elseve kuru ve yıpranmış saçlar için şampuan ve kremini aldım birde onarıcı bakim yağını aldım 2 haftadr falan kullanıyorum iyi gibi ama bi şampuan bitsin öyle anlaşılır sanıyorum inşallah istediğim kıvama getirebilirm insanın morali bozuluyor

Boyadan yanan yıpranan ve kuruyan saçlar, keratin yükleme ile en iyi sonucu veriyor. Tabi siz gider de kuaförde keratin yükletirseniz, bir sürü kimyasal katkılı ürünlerle saçınızı daha da berbat edebilirler. Ya da o anda saçınızı ve sizi memnun edebilir fakat uzun zamanda saçınızın yapısını bozabilirler. Size tavsiyem katkısız keratin yükleyin ve saçınızda mucizeler yaşayın. Hele boyadan, röfleden. oryalden, fönden vs saçınız kurumuş sonra da yıpranmışsa, daha sonra da kırılmışsa, hiç zaman kaybetmeyin. Ben yıllarca saç bakımı yaptım. Katkısız Keratin Yüklemesi kadar saça iyi gelen bir şey e rastlamadım.

Şampuan çok fark etmiyor. Market şampuanları için diyorum. Otaci gibi bitkisel ya da bebek şampuanları gibi. içeriği temiz şampuanlar kullanmak gerek sanırım

Şampuan çok fark etmiyor. Market şampuanları için diyorum. Otaci gibi bitkisel ya da bebek şampuanları gibi. içeriği temiz şampuanlar kullanmak gerek sanırım
Bitkisel hiic olmuyo kazik gibi yapıyor saçı

Bitkisel hiic olmuyo kazik gibi yapıyor saçı

Ben o kadar şampuan kullandım hiçbiri ise yaramadı hepsinde paraben falan var ilk başta ise yarıyor sonra tekrar ayni. Forumdan biri.sabun kullanıyorum demisti hatta resimleride var saçları çok güzel. Saçin.ilk baslarda sert olmasi normal. Zamanla saç alisiyor.

kesinlikle john frieda frizz ease dream curls serisini öneriyorum. şampuanı kremi ve sıvı spreyi çok çok başarılı

Back
X