Mutfak Dekorasyonu kitchenaid mutfak robotu kullananlar ve almak istiyenler

bir fikri olan yokmu? :34:

:1: cnm boschun mikserini inceledim, bu sadece bir mikser değil, tam anlamıyla bir mutfak robotuna da sahip olmuş olacaksın. kitchenaid in bu parçalarını almaya kalksan bir kitchenaid parası daha bayılman gerekiyor.ama gücü hakkında bir fikrim yok. bnmkisi artisan kitchenaid serisinden(zaten renkliler artisan oluyor) istersen sitesinden bakıp karşılaştırabilirsin.

ama birde şöyle bir gerçek var kitchenaid bir tutku.yıllardır hayalini kuran bir sürü insan var bnm gibi.

tatlıcadı teşekkür ederim yorumun için:16: bende çok beğeniyorum kitchenaid ama alacak gücüm yok sonuçta tek mikser görevi görüyor.boschun ki dediğin gibi tam bir robot hem kıyma makinasına hem de rendeleme yapacak bir robota ihtiyacım vardı.arzum alayım dedim önce ama bunu görünce beğendim.600w yeterli olur sanırım hala emin değilim :44:

kitchen aid mixer şuanda esse'de 1399 lira ve üstelik buna sadece normal karıştırma ve hamur karıştırma aparatları dahil. geri kalan bütün o cafcaflı aparatlarının tanesi 500 liradan başlıyor. ben de almayı düşünüyorum ama aparatların bu kadar pahalı olması beni caydırdı gibi. sonuçta seneye yeni evlenicem ve ev hanımı olacak da değilim zaten yemek yapmaya ne kadar vaktim olacak ki makarna yapma aparatını filan kullanacak vaktim olsun diye düşünüyorum. o aparatlar olmadan da kitchen aid almak şart mı bilemiyorum.

ama şöyle bi gerçek var ki kitchen aid blender alıcam kesinlikle. 600 lira, ama piyasada buzu kar haline getirebilen tek blender olduğu için hakediyo bence.

bende yakında evlenicem inşallah ve kitchen aid almak istiyordum. ama bugün media markt de gazerken moulinex marka kırmızı kitchen aid in aynısı bir makine gördüm 399 gibi bir şeydi onu alamaya karar verdim .bi araştırın isterseniz internetten derim:)

esse de de en uygun zamanında 900 tl olduğunu görmüştüm.

bende yakında evlenicem inşallah ve kitchen aid almak istiyordum. ama bugün media markt de gazerken moulinex marka kırmızı kitchen aid in aynısı bir makine gördüm 399 gibi bir şeydi onu alamaya karar verdim .bi araştırın isterseniz internetten derim:)

esse de de en uygun zamanında 900 tl olduğunu görmüştüm.

sanırım bu robottan bahsediyorsun
Moulinex Red Ruby MasterChef Gourmet Mutfak Robotu
$moulinexmutfakrobotu-0-5.webp

bende kitchenaid almadan önce kenwood un robotuna takmıştım ama fiyat aralığı aynı olduğu için kitchenaidi tercih ettim.

ama boschun robotu ile kitchenaidin arasında baya bi fark var.hemde bütün aparatları da fiyata dahil sanırım.
bende merak ettim doğrusu. umarım bir an önce karar verip alırsın ve yorumlarını bizimle paylaşırsın:34:

evet bende bugün kenwoodu gördüm fiyatına da şaşırarak baktım.ama bunu beğendim:)zaten benim isteğim mikserle başında durup beklememek ve kolumu yormamak o arada başka işlerimi yapabilmek.çünkü çok uğraaşıyorum pastalar keklerle falan:)herşeyi yoğurabilir bi mahareti varsa biraz araştırmadan sonra bunu almayı düşünoyrum fiyatıda iyi geldi.hemde kırmızı:)

evet bende bugün kenwoodu gördüm fiyatına da şaşırarak baktım.ama bunu beğendim:)zaten benim isteğim mikserle başında durup beklememek ve kolumu yormamak o arada başka işlerimi yapabilmek.çünkü çok uğraaşıyorum pastalar keklerle falan:)herşeyi yoğurabilir bi mahareti varsa biraz araştırmadan sonra bunu almayı düşünoyrum fiyatıda iyi geldi.hemde kırmızı:)

buarada bnm robotum mor:1: sen kırmızı robot istiyorsun galiba

gerçekten mikserin kendi kendine çalışması çok avantajlı,sen etrafı toplarken yada kalıbı hazırlarken, karışım veya hamur çoktan olmuş oluyor.
annemin evinde kek bile yapmaya üşeniyorum:1:kim mikseri tutacakta beklicek başında? ay çok tembel olmuşum ben:1:

buarada bnm robotum mor:1: sen kırmızı robot istiyorsun galiba

gerçekten mikserin kendi kendine çalışması çok avantajlı,sen etrafı toplarken yada kalıbı hazırlarken, karışım veya hamur çoktan olmuş oluyor.
annemin evinde kek bile yapmaya üşeniyorum:1:kim mikseri tutacakta beklicek başında? ay çok tembel olmuşum ben:1:

evet ben kırmızı istiyorum:) tüm küçük ev aletlerimi kırmızı almayı düşünüyorum.arçelik lal serisinden alıcam inşallah.ama bu makineyi beğendim ayn işi görür heralde dimi?peki sen mor olanı ne kadara almıştın?

cnm ben geçen sene 900 tl ye almıştım

Arkadaslar merhaba, yıllardır sizler gibi hayalini kurdugum kitchenaid ime sanırım kavusuyorum :) Eşim babamla birlikte amerikada suan. makarna aparatı haric kalan tüm aparatları hepsi birlikte 400 usd ye geldi bize kırmızı olanı aldık :) Daha elime gecmedigi için sanırım diyorum cunku inanamıyorum :) Umarım voltaj farkını cok fazla yasamam burda. Eşimin gelmesine 18 gun var daha. ama cok heyecanlandım. Dun aksam konusmustuk telefonda cok istediğimi bildiği için ebay.com dan siparisi verdi bekliyor simdi :) Kitchenaid Stand Mixer tilt 5-QT Ksm150pser rk150er All Metal Artisan Tilt Red 050946872902 | eBay bu linkten görebilirsiniz aldıgım ürünü. parcaları ayrı satılıyor onlarıda ayrıca aldım. Kekler pastalar bekleyin benii yuppiii :)

Geçen sene benim de gündemimi epey meşgul etmişti Kitchenaid; buraya da uzun uzun yazılar döşenmiştim :) Nihayet dün Esse'den 847 TL'ye aldım. Yarı fiyatına düşmüştü bayram kampanyasında. Şimdiye kadar gördüğüm en düşük fiyat olduğu için, buraya da yazmak istedim. Kampanyanın ertesi gününde inisiyatif kullanarak aynı fiyattan satış yapıyor pek çok mağaza. Yetişebilenler bugün şansını denesin derim. Ayrıca bayram indirimi de aklımızda bulunsun, yetişemeyenler diğer bayramlarda kontrol edebilirler. Bazı ürünlerde %50+%50 indirim vardı, ben başka ihtiyaçlarımı da aldım, bazıları komik denecek fiyata düşmüşlerdi.

Aldığım mağazada kırmızı, koyu pembe, krem, fıstık yeşili renkleri vardı. Gözüm pembede kaldı ama eşim beğenmeyince vitrinden yeşil olanı çıkarttırdım. Almadan da çok düşündüm. Neden düşündüm; çünkü biraz gönlüm geçmişti. Standlı mikserimle yoğurma işini yapıyordum, makarna makinesi almıştım zaten, eşim moulinex fresh express almıştı, rende ve doğrama işini onunla hallediyorduk zaten. Pek ihtiyacım kalmamış gibiydi. Bir de bu ürünleri kullanırken aslında ne kadar gerekli olduklarını sorgulamaya başladım. Moulinex'in bir rendeleme aparatı dışında hiçbir dilimleyicisini kullanmadık örneğin. Makarna makinasını diyet yapmaya başladığımdan beri hiç kullanmadım; zaten ayda yılda bir kullanılacak bir şey.

Gene de eşim Amerika'ya gidince almaya niyetliydim, orada zaten normal mikser fiyatına satılıyor. Bekledim bekledim, bir türlü Ameri'da işi çıkmadı :)))) Bir kere çıktı aslında, işleri yoğun diye gitmedi. Şimdi nihayet gideceği kesinleşti. Bu kadar beklemişken Amerika'dan alalım dedim. Ama eşim burada da çok düştüğü için mantıksız buldu. Arada gene epey fark var. Ama adaptör yaptırmaya, oradan taşımaya değmez dedik. Gümrük sorunu olur mu, bagaj taşırken sorun olur mu onları düşündük. Bir de "işim gücüm müsade etmezse alamayabilirim" deyince beni ikna etti. Makineyi buradan aldık, aparatları oradan getirecek :) Dondurma ve blender aparatı dışında bir ihtiyacım da kalmadı zaten :)

Benim gibi mutfakta saatlerini geçiren, evde sürekli ekmek, hamur işi, tereyağı vb. yapan biri bile bu kadar düşünüp taşınıyorsa çeyiz için alacak arkadaşlar bir daha düşünsün derim. Sadece fiyatı değil önemli olan. Bu makine bir kenarda süs aleti gibi kalmayı hak etmiyor :)) Şimdi bana müsade; bugün mutfakta her zamankinden çok işim var :)

Geçen sene benim de gündemimi epey meşgul etmişti Kitchenaid; buraya da uzun uzun yazılar döşenmiştim :) Nihayet dün Esse'den 847 TL'ye aldım. Yarı fiyatına düşmüştü bayram kampanyasında. Şimdiye kadar gördüğüm en düşük fiyat olduğu için, buraya da yazmak istedim. Kampanyanın ertesi gününde inisiyatif kullanarak aynı fiyattan satış yapıyor pek çok mağaza. Yetişebilenler bugün şansını denesin derim. Ayrıca bayram indirimi de aklımızda bulunsun, yetişemeyenler diğer bayramlarda kontrol edebilirler. Bazı ürünlerde %50+%50 indirim vardı, ben başka ihtiyaçlarımı da aldım, bazıları komik denecek fiyata düşmüşlerdi.

Aldığım mağazada kırmızı, koyu pembe, krem, fıstık yeşili renkleri vardı. Gözüm pembede kaldı ama eşim beğenmeyince vitrinden yeşil olanı çıkarttırdım. Almadan da çok düşündüm. Neden düşündüm; çünkü biraz gönlüm geçmişti. Standlı mikserimle yoğurma işini yapıyordum, makarna makinesi almıştım zaten, eşim moulinex fresh express almıştı, rende ve doğrama işini onunla hallediyorduk zaten. Pek ihtiyacım kalmamış gibiydi. Bir de bu ürünleri kullanırken aslında ne kadar gerekli olduklarını sorgulamaya başladım. Moulinex'in bir rendeleme aparatı dışında hiçbir dilimleyicisini kullanmadık örneğin. Makarna makinasını diyet yapmaya başladığımdan beri hiç kullanmadım; zaten ayda yılda bir kullanılacak bir şey.

Gene de eşim Amerika'ya gidince almaya niyetliydim, orada zaten normal mikser fiyatına satılıyor. Bekledim bekledim, bir türlü Ameri'da işi çıkmadı :)))) Bir kere çıktı aslında, işleri yoğun diye gitmedi. Şimdi nihayet gideceği kesinleşti. Bu kadar beklemişken Amerika'dan alalım dedim. Ama eşim burada da çok düştüğü için mantıksız buldu. Arada gene epey fark var. Ama adaptör yaptırmaya, oradan taşımaya değmez dedik. Gümrük sorunu olur mu, bagaj taşırken sorun olur mu onları düşündük. Bir de "işim gücüm müsade etmezse alamayabilirim" deyince beni ikna etti. Makineyi buradan aldık, aparatları oradan getirecek :) Dondurma ve blender aparatı dışında bir ihtiyacım da kalmadı zaten :)

Benim gibi mutfakta saatlerini geçiren, evde sürekli ekmek, hamur işi, tereyağı vb. yapan biri bile bu kadar düşünüp taşınıyorsa çeyiz için alacak arkadaşlar bir daha düşünsün derim. Sadece fiyatı değil önemli olan. Bu makine bir kenarda süs aleti gibi kalmayı hak etmiyor :)) Şimdi bana müsade; bugün mutfakta her zamankinden çok işim var :)

geçen yıl epey konuşmuştuk hatta ben doğubankta bi dükkanda fiyatı düşük olunca sana numarasını yollamıştım (:
kendim almış kadar sevdindim benim gündemimden hala düşmedi ama evliliğe epey olduğu için annem almama izin vermiyor umarım onun dediği gibi zamanla fiyatı düşer, hayırlı olsun güle güle kullan inşallah (:

geçen yıl epey konuşmuştuk hatta ben doğubankta bi dükkanda fiyatı düşük olunca sana numarasını yollamıştım (:
kendim almış kadar sevdindim benim gündemimden hala düşmedi ama evliliğe epey olduğu için annem almama izin vermiyor umarım onun dediği gibi zamanla fiyatı düşer, hayırlı olsun güle güle kullan inşallah (:

Teşekkür ederim canım :)) Alınca sana da mesaj atmak istedim, aynı fiyattan almak istersin belki diye ama mesajım gitmedi. Sanırım rumuz değişikliğinden dolayı :)) Ben iki senedir bu fiyata düştüğünü hiç görmemiştim o sebeple aldım :) Yoksa biliyorsun Amerika'dan alırız diye son noktayı koymuştum. 250-300 dolarlık alete 900 dolar vermeyeceğim diye inat etmiştim ;) Şimdi trafo/adaptör ücreti, bagaj parası vb. ile aşağı yukarı aynı fiyata satın aldık :)) Umarım bol bol kullanıp hakkını veririm.

Sen de düğüne yakın dönemde bayram indirimlerini takip edersen epey indirimli alabilirsin bence :) Ayrıca krups, kenwood, moulinex gibi markaların da benzer modellerini (hem de ekipman dahil) gördüm çeşitli yerlerde, bence hepsi birbirinden güzel. Hangisini tercih edip alırsan güle güle kullanırsın umarım :))

Güle güle kullan cnm
almana çok sevindim. hemde geçen seneden daha ucuz bir fiyata almışsın :1: geçen sene ben 900tl ye almıştım.
yaklaşık 1 sene önce bu konu üzerinde baya bir konuşmuştuk.
buarada türkiyeden alınan makineye abd den gelen aksesuarlar uymuyor maalesef. hatta dondurma makinesi aparatını alan blog sahibi aparatın makineye oturmadığını yazmıştı.almadan araştırısın umarım.

esse indirimini kaçırmama üzüldüm :( kesin alacak bişiler bulurdum

Güle güle kullan cnm
almana çok sevindim. hemde geçen seneden daha ucuz bir fiyata almışsın :1: geçen sene ben 900tl ye almıştım.
yaklaşık 1 sene önce bu konu üzerinde baya bir konuşmuştuk.
buarada türkiyeden alınan makineye abd den gelen aksesuarlar uymuyor maalesef. hatta dondurma makinesi aparatını alan blog sahibi aparatın makineye oturmadığını yazmıştı.almadan araştırısın umarım.

esse indirimini kaçırmama üzüldüm :( kesin alacak bişiler bulurdum

Teşekkür ederim canım :) Evet, konuşmalarımızı hatırlıyorum. Bu başlığı da sen açmıştın değil mi? :)) Sen kullanmaya başladın mı makineyi, memnun musun?

Ben iki gündür değiştirmeye uğraşıyordum. Metal haznenin sapında çizikler ve solma olduğunu düşündüm, vitrinden de çıkarttığım için içime sinmedi; kapalı kutulusunu aradım :) Yeşil ya da pembe olmasını istediğim için çok uğaştım. İndirimden dolayı alternatif çok azdı. Sonunda sadece hazneyi değiştirmek aklıma geldi, bugün aldığım mağazaya gittik. Eşim işten gelince arabayla götürdü, malum makine çok ağır. Meğerse hepsinin sapı o şekildeymiş. Eşim de işi gereği anlar bu malzemeden, "sap kısmı galvanizlenmediği için bu şekilde olur, bu malzemenin bir özelliği" dedi. Kutusunda olduğundan gitmeden görmemişti. Boşu boşuna eşek ölüsü gibi aleti taşıdık akşam akşam, taşıdık derken o taşıdı tabii, ben de hevesimi alamadım henüz :)) Yarın bir heves mutfağa girip ekmek, beze ve kurabiye yapmayı düşünüyorum :)

Aparatlarla ilgili uyarın için teşekkürler, alırken iki defa sordum, sorun olmaz dediler bana. Gene de güvenemeyip forumlarda ve bloglardaki konuları okudum. Anladığım kadarıyla sadece dondurma aparatında uyumsuzluk var, diğerlerinde sorun yok. Bu da önceki modellerde olan bir sorunmuş, son modellerde sorun olmuyormuş. Gene de emin değilim, orada sorup, uyması için gerekli olabilecek conta benzeri parçayı da almaya çalışacak eşim :))

İndirim gerçekten çok büyüktü. İzdiham vardı diyebilirim, ben yaklaşık 30 parça ürün aldım; kek kalıbı setinden tut, çelik tencere setinden baharatlıklara, saklama kabından santokuya, limonluktan Amerikan Servise kadar pek çok şey. 200 TL bile tutmadı aldıklarım . Anneler günü, bayram gibi özel günler toplu alışveriş için çok uygun demek ki :))Sonraki bayram fırsat bulursan bak bence :))

Gercekten cok ucuza almissiniz, gule gule kullanin. :nazar: Sizin gibi mutfagi cok verimli kullanan biri icin o makineyi kullanmak bir zevk olacaktir eminim. Ben de esse indirimini kacirdigima cok uzuldum, umarim bir dahaki sefere yakalayabilirim.

Ben de kiyma aparati almistim mart ayinda, ancak kullanma kilavuzunu inceledigimde ana aparatin yaninda olmasi gereken itme cubugunun kutudan cikmadigini farkettim. Yaklasik 5 aylik bir maceradan sonra ona da kavustum. Gumrukten bir turlu gelemeyen kitchenaid aparatlari beni bu kadar bekletti. Daha dogrusu bana soyledikleri bu oldu. Artik magaza muduruyle neredeyse arkadas olduk, her hafta rutin bir kez ariyordum ne zaman gelecek diye.:))

Bu arada tatlicady arkadasim, hatirlarsan seninle kitchenaid kitabi uzerine bayagi konusmustuk sen ilk aldiginda. Sana verilen kitap daha yenisiymis, ben kiyma aparatini almaya gittigimde senin bahsettigin kitabi da gordum. Hatta sitem ettim satici kiza bana bundan verilmedi diye. Satin alabilirsiniz dedi, baktim yuzde elli indirim var kitapta da, onu da aldim. Bendeki kitaptan daha degisik tarifler var bu kitapta ve Turk damak tadina daha uygun gibi geldi bana...

Gercekten cok ucuza almissiniz, gule gule kullanin. :nazar: Sizin gibi mutfagi cok verimli kullanan biri icin o makineyi kullanmak bir zevk olacaktir eminim. Ben de esse indirimini kacirdigima cok uzuldum, umarim bir dahaki sefere yakalayabilirim.

Ben de kiyma aparati almistim mart ayinda, ancak kullanma kilavuzunu inceledigimde ana aparatin yaninda olmasi gereken itme cubugunun kutudan cikmadigini farkettim. Yaklasik 5 aylik bir maceradan sonra ona da kavustum. Gumrukten bir turlu gelemeyen kitchenaid aparatlari beni bu kadar bekletti. Daha dogrusu bana soyledikleri bu oldu. Artik magaza muduruyle neredeyse arkadas olduk, her hafta rutin bir kez ariyordum ne zaman gelecek diye.:))

Bu arada tatlicady arkadasim, hatirlarsan seninle kitchenaid kitabi uzerine bayagi konusmustuk sen ilk aldiginda. Sana verilen kitap daha yenisiymis, ben kiyma aparatini almaya gittigimde senin bahsettigin kitabi da gordum. Hatta sitem ettim satici kiza bana bundan verilmedi diye. Satin alabilirsiniz dedi, baktim yuzde elli indirim var kitapta da, onu da aldim. Bendeki kitaptan daha degisik tarifler var bu kitapta ve Turk damak tadina daha uygun gibi geldi bana...

Teşekkür ederim :) Hemen başladım kullanmaya. Yarın için de planlarım hazır bile :) Tabii ki çok memnun kaldım. Aparatları iyice inceledikten sonra listemi yaptım: hazne kapağı, beater, Pasta Press ve dondurma aparatı almak istiyorum. Buradan almayacağım, eşime Amerika'dan getirteceğim ama ben de herhangi bir aparatta bir parça eksik olur, dolap bekler diye tereddüt ediyorum. Orada satıcılardn da bilgi alıp şansımızı deneyeceğiz galiba :)

Yemek kitabı yazışmanızla ilgili ben de bir şey sorabilir miyim? Benden yemek kitabı çıkmadı, aslında kitap hediyesine dair bilgim de yoktu. Nette dolaşırken kutuların üzerinde "free cookbook" yazısı görünce dikkatimi çekti ve aldığım mağazaya sordum. Merkeze danışıp bana geri döndüler. Kitapların "eskiden verildiğini artık verilmediğini" belirttiler. Tatmin olmadım doğrusu. Siz ne zaman almıştınız? Çevrenizde yeni alan var mı, ne zamandan beri verilmiyor kitap merak ettim. "İndirimde aldığımız için mi verilmedi?", "ben vitrindekini çıkarttığım için mi eksik kaldı?" diye sorular aklıma takıldı yazışmalarınızı okuyunca :)))

Son düzenleme:
mrb biberon
kitapta yapabileceğim birşey bulamıyorum. türk damak tadıyla alakası yok diye düşünüyorum. inan şimdi elime aldım bakıyorum. tariftekiler evimde olan, günlük kullanılan malzemeler değil maalesef. umarım aynı kitaptan bahsetmiyoruzdur. bana verilen kitap ''kitchenaid yemeğin kitabı''

mrb umut
şuan kitap veriyorlar mı bir bilgim yok. ben aldığımda bana da kitap vermemişlerdi. ben diğer esselerin kitap verdiğini ve burdan alan arkadaşlara da kitap verildiğini duydum ve aldığım yerden istedim. uzun bekleme sonucunda bana da kitabımı kargoyla gönderdiler. sende diğer esse şubelerine sor istersen

Back
X