• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Herkese mutlu haftalar arkadaşlar,
Oliver Sacks' ın Karısını Şapka Sanan Adam' ını bitirdim. kitaptaki sevmedigim yan hastaları e hastalıkları anlatımındaki karışıklık oldu. Benim makalelerden veya vaka sunumlarından alısık oldugum sistematik tarz yerine bir ordan bir burdan anlatmış gibi geldi. Sevdigim yanı ise hastaların birey yönlerini önplana cıkartarak anlatısıydı. Tarzını sevmesemde ilginç vakalar var ama sıkça terminoloji sözlügüne bakmanız gerekebilir. :)
Yeni kitabım Hacı Ağa.

Selam kizlar bayadir ugrayamadim.

Tufek, mikrop, celik bitti ama ben de bittim :) Ingilizce okumak gercekten zorladi beni. Guzel tarafi ayni zamanda esim de Sapiens`i okuyordu. Benzer konularin farkli ele alinislari oldugu icin guzel beyin firtinasi yaptik. Hem ben de hatirlamis oldum. Kitabi sevdim okudugunuza kesinlikle degiyor ama bolumlerin endi icinde sik tekrar var gibi geldi, bir de bazi konu basliklarinda kronolojisiz gitmis gibi hissettim. Yine de cok keskin yorum yapamiyorum, anadilde okumadigim icin cabuk yoruluyordum okurken ve kopukluklar benden kaynakli olabilir. Ayrica edebi bir kitap da olmadigindan anlasilabilir.

Yeni kitabim Dark Money
https://www.goodreads.com/book/show/27833494-dark-money?ac=1&from_search=true
Yine ingilizce bir kitap , kitap okuma grubu secti. Benim herhangi bir fikrim yok ama konu ilgi cekici geldi. Zaten Turkiyede hic duymadigimiz kitaplar burada tercih ediliyor. Bizim okurlarimizin tercih ettiklerini de buradaki insanlar pek okumuyor. Gercekten ilginc :KK43:

Iki kitabin da ingilizce pdf leri elimde var, kindle versiyolari da var isteyenle paylasabilirim.
sapiens' i okumuştum demek ki bu kitaba da bayılacagım. :)

Efendim herkese günaydın. Bendeniz Esra. Uzun zamandır - ki yaklaşık 1 yıl -forumu ve güzel paylaşımlarınızı ara ara olsa da okuyorum. İllaki kaçırdığım çok şey vardır ama genelde kendi tarzıma uygun kitap önerileri görmediğimden bir türlü girizgah yapmamıştım ama bugün o gündür diye düşündüm. Torpilim sağlam :) ondan aldığım cesaretle bende artık buralarda olmak isterim. Sevin beni :)
Hoşgeldin Esra. Sağlam torpilin varmış Burada herkes istedigini okuyor. Sevdigin türe eklemeler de yapman çok güzel olur bence. Ben mesela bu topikten sonra bazı önyargılarımı yenerek okumayacagım kitapları da okudum.

Torpili benim arkadaşlar :KK45:
Hoşgeldin canım, burasını seveceksin :KK54:
hocam bize de bi torpil...

Merhaba Kitapsever Hatunlar :KK54:
İnce Memed ikinci cilt bitti. :KK200:
Skosnob ilgine teşekkür ederim. :KK60: ilaç , uçucu yağ, hacamat, botox , kahveye limon suyu katıp yutmak, avucunun içindeki bir noktaya baskı uygulamak, evde akapunktur tutmak falan filan aklına gelen ne varsa denedim / deniyorum. :KK58: hiçbir şey için "hah! tamam bu işe yaradı" diyemiyorum. :KK42: yirmi yedi yildir filan migren hastasiyim. bir şeyler bazen iyi geliyor bazen iyi gelmiyor. :cry: Allah herkese sağlık şifa versin. Allah bugünümüzden kötü etmesin ne diyeyim? Buna şükür Allaha. :KK36:
ucucu yağların tıbbi miydi?? Önerecegim iki tıbbi aromaterapik yağ var 1. florame 2. art de huile :)

Ayda bir buraya gelip hala kitap okumuyorum diyip gidiyorum :skandal:
Neden böyle oldum hiç bi fikrim yok. En sevdiğim kitapları bile elime alsam biraz okuyup sıkılıp bırakıyorum. Bebekle, doğumla ilgili bişeyler okuyorum ben de.
Birkaç hafta kaldı doğuma, ondan sonra bu değişik ruh halim geçecek biliyorum. Eğer hala okumuyor olursam sızlanmaya, okumaya dönmüş olursam bildirim yapmaya tekrar gelirim.
Bu arada ben geçmişi de okumadım pek, niye gelip de arada yazıp gidiyorum hiç bi fikrim yok :KK53: umarım herkes için herşey yolundadır. Bol keyifler diliyorum hepinize :KK200:
arada ses ver bize yeter :))

Nazan bekiroglu- yusufla Züleyha 135 yetim

Nazan Bekiroğlu un Nar ağacı ve Mucella kitaplarını çok büyük zevkle okudum.

Sonsuzluk hecesi la kitabını defalarca başlayıp bıraktım.

Bu kitabı da akıcı gitmiyor hiç. Yusuf ve zuleyhanin öyküsünü bulduğum.icin süreç çok.bilindik şaşırtmıyor merakta birakmiyor.

Ama okuyup bitireceğim, elimde sürünen kitap sevmiyirum
Nazan Bekiroğlundan La yı okudum hiiiiç sevmedim tarzıma uymadı. O sebepten Nar Ağacı 2-3 yıldır rafta bekliyor :))

Arkadaşlar
İnternetten kitap aldığınız zaman hangi siteden alıyorsunuz ?
Ben dr den alıyorum ama gelmesi uzun sürüyor.
kitapkoala.com :)) tüm kazancını sokak hayvanlarının tedavisine aktarıyor. ama bastan söyleyim birkac tl fazladır fiyatları. Onun harici benim icin tutar önemli dersen idefixde şuan sanal kitap fuarı basladı indirimli olabilir. dr ve idefix demirören grubun oldu biliyorsunuzdur. Ama idefix bir kitapla ilgili sorunumu hemen çözdü yine de. Kitapyurdu da amazon bunyesine katılmış diye okumuştum. Ben şahsen global firmaları tercih etmiyıorum. Bir de genel bir bilgi ülkemizde kagıt sıkıntısı cekildiginden birçok kitap kargosu gecikti, alınan firmadan bagımsız olarak. Ben bir haftayı gözden cıkarıyorum acıkcası alırken.

Oliver Sacks' ın Karısını Şapka Sanan Adam' ını bitirdim. kitaptaki sevmedigim yan hastaları e hastalıkları anlatımındaki karışıklık oldu. Benim makalelerden veya vaka sunumlarından alısık oldugum sistematik tarz yerine bir ordan bir burdan anlatmış gibi geldi. Sevdigim yanı ise hastaların birey yönlerini önplana cıkartarak anlatısıydı. Tarzını sevmesemde ilginç vakalar var ama sıkça terminoloji sözlügüne bakmanız gerekebilir. :)
Yeni kitabım Hacı Ağa.

Hoşgeldin Esra. Sağlam torpilin varmış Burada herkes istedigini okuyor. Sevdigin türe eklemeler de yapman çok güzel olur bence. Ben mesela bu topikten sonra bazı önyargılarımı yenerek okumayacagım kitapları da okudum.

ucucu yağların tıbbi miydi?? Önerecegim iki tıbbi aromaterapik yağ var 1. florame 2. art de huile :)

Nazan Bekiroğlundan La yı okudum hiiiiç sevmedim tarzıma uymadı. O sebepten Nar Ağacı 2-3 yıldır rafta bekliyor :))

kitapkoala.com :)) tüm kazancını sokak hayvanlarının tedavisine aktarıyor. ama bastan söyleyim birkac tl fazladır fiyatları. Onun harici benim icin tutar önemli dersen idefixde şuan sanal kitap fuarı basladı indirimli olabilir. dr ve idefix demirören grubun oldu biliyorsunuzdur. Ama idefix bir kitapla ilgili sorunumu hemen çözdü yine de. Kitapyurdu da amazon bunyesine katılmış diye okumuştum. Ben şahsen global firmaları tercih etmiyıorum. Bir de genel bir bilgi ülkemizde kagıt sıkıntısı cekildiginden birçok kitap kargosu gecikti, alınan firmadan bagımsız olarak. Ben bir haftayı gözden cıkarıyorum acıkcası alırken.
Nar ağacını mutlaka okumanı tavsiye ederim. La'dan çok çok farklı, çok güzel bir hikaye.

Ve yazarın Mucella kitabı da aynı şekilde çok güzel.

Bende Dr kitapyurdundan alıyordum hep. Kargo bedavalar cezbediyor benim

Dün bir arkadaşın tavsiyesiyle bkmkitap tab aldım. Kasim ayı boyunca kargo bedavaymis.

Efendim herkese günaydın. Bendeniz Esra. Uzun zamandır - ki yaklaşık 1 yıl -forumu ve güzel paylaşımlarınızı ara ara olsa da okuyorum. İllaki kaçırdığım çok şey vardır ama genelde kendi tarzıma uygun kitap önerileri görmediğimden bir türlü girizgah yapmamıştım ama bugün o gündür diye düşündüm. Torpilim sağlam :) ondan aldığım cesaretle bende artık buralarda olmak isterim. Sevin beni :)
Torpillin çok sağlam hosgeldin

Selamlar kızlar
Ve dağlar Yankılandı 174deyim. Yazarın daha önce Bin Muhteşem Güneş ve Uçurtma Avcısı kitaplarını okudum ki bi 9-10 yıl oluyor, onlar gibi acılara boğulmuş bir kitap değil. Ki bundan mıdır bilinmez çoğu Türk okuyucu kitabı ilk iki kitaba göre başarılı bulmamış gibi. Sanırım trejedinin popüler olmasıyla alakalı.
Ben Ve Dağlar Yankılandı'yı okudukça daha başarılı buldum, farklı hikayelerin ve serpiştirilmiş Afgan kültürüne dair detayların tam dozunda olduğunu düşünüyorum. Tabi bitirince gerçekçi bir yorum yapacağım.
O kadar çok olumsuz yorum gördüm ki kitaptan soğumuştum teşekkürler canim

Yeni kitabım Hacı Ağa.

Kişisel zevkler ve değerlendirmeler ne kadar farklılık arz ediyor. Mesela Ben La'yı farklı yazım şeklinden dolayı çok sevmişken Nar Ağacı'nı çok da sevememiştim.

Kişisel zevkler ve değerlendirmeler ne kadar farklılık arz ediyor. Mesela Ben La'yı farklı yazım şeklinden dolayı çok sevmişken Nar Ağacı'nı çok da sevememiştim.
İnan 4 kez elime aldım ve bıraktım. Normalde hiç sevmem yarım kitap bırakmak .ne olursa olsun okurum.

La ve limon ağacı bu iki kitabı nedense kaç kez baslamama rağmen bitiremedim.

İnan 4 kez elime aldım ve bıraktım. Normalde hiç sevmem yarım kitap bırakmak .ne olursa olsun okurum.

La ve limon ağacı bu iki kitabı nedense kaç kez baslamama rağmen bitiremedim.
Limon Ağacı'nı ben de sevmemiştim. Popüler kitap da çok sevmiyorum belki ondan. Zamanı geçince okuyorum:)

Back