- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #25.081
Ben de haftaya okuyabilirim ancak. Benim kızım da dil gelişimi açısından geriden geliyor. 10 kelime ancak söylwyebiliyor. Belki ona faydası olur, küçük kızıma da hazırlık olur.Herkes banlanmış, üzüldüm.
_Lavin_ seçtiğin yazı karakterinin renginden dolayı bir an senin de banlandığını sandım ve üzüldüm.
Otuz Milyon Kelime yi keşke daha erken okusaydım diyorum. Kızım 2 yaşını bitirmek üzere ama çok sınırlı sayıda kelime kullanıyor. Ve iki anlamlı kelimeyi de yanyana getirip kendisini ifade edemiyor.
Bu kitapta çok güzel çalışmalar var. Değişik sosyoekonomik düzeye sahip ailelerin çocuklarını belli bir süre izlemişler. Çocukların duyduğu kelimelerin yanı sıra olumlu ve olumsuz ifadelerin de miktarı arasında uçurum var. Hem nitelik hem de sayıca daha çok kelime duyan çocukların da gelişimi farklı oluyormuş, bunu da çalışmalarla anlatmışlar.
Beni Ödülle Cezalandırma ise daha kapsamlı, bir sürü örnekler ve çalışmalar barındırıyor kitap. Aslında bir kişiyi motive etmek için ödül vermek, ya da başkaları ile yarıştırmak aslında kişinin iç motivasyonunu düşüreceğinden hatta bazı etik dışı yollara başvurabileceğini söylüyor, bunun gibi bir sürü örnekler var.
Kesinlikle tavsiye ederim
Genelde beğenilen bir kitap bizde instagramda kitap fidanı olarak sevmiştik bakalim ne zaman okuyacagizSevemedim. Kitap ilerlemiyor. Çoluk çocuğun aktivitesini, düşüncesini okuyorsun ilk 250 sayfa. Son 70 sayfada falan nihayet dişe gelir olaylar oldu. Yılların kitabi, hiç eskimiyor kitapçılarda diye aldım, okumuş olmak için okuyorum. Son 30 sayfam kaldı, inşallah bugün yarın biter. :)
Çok şanslısınız diyeceğim ama sizde çalışan bir bayan olduğunuz için farklı zorluklarının vardır aileniz yanınızda olsa dahi.Ben çok şükür ailemle aynı yerde yaşıyorum. Çalıştığım için çocuklarıma da onlar bakıyorlar. Diğer kitapları olmasa da Kardeş Kardeş daha çok ilgimi çekti. Algıda seçicilik galiba
O kadar güzel ifade etmişsin ki .Kalan arkadaşlara günaydın,
Bir merhaba ben de geldim cümlesini bile kurmaya tenezzül etmeden huzurlu, seviyeli ve herkese açık olan polemigin yaşanmadığı topigimize girip arkadaslarımıza saygı sınırlarını aşan cümleleer kuran bir kişi için Melinda Lavin, Kalinka selin Cesminaz gibi bu topigin başından beri yer alan ve her zaman güzel sohbetler ettiğimiz arkadasların BANLANMIŞ olmasını KINIYORUM ve PROTESTO ediyorum. Onlar yoksa ben de yazmıyorum. beni de banlayabilirsiniz sevgiliKazen Bir saçmalık yüzünden arkadaslarımız hiçbir saygısız cümle kurmadıgı halde banlanıyorsa onlar gelene kadar gelmiyorum kk ya .....
Kalan arkadaslarıma sevgiler.
Bakıp dönebilirseniz sevinirim.Merhaba
Hakkinizi dogru aradığınız için öncelike teşekkür ederim. X uye hakaret etmis ise o hakaretten ceza alirken Y uye bu kisi ile polemige girmisse o da polemikten ceza alir. Henuz neden ceza almislar bakmadim sadece ongorum bu.
Polemik cevap vermektir. Yapilacak tek sey o kisiyi sikayet edip cevap vermemek.Bakıp dönebilirseniz sevinirim.
Polemik görmüyorum yorumlarda.
Polemiksiz, sevap vermekte mı yasak merak ediyorum.
Hakaret içerikli cümleler ile verilen cevabı bir tutuyorsunuz.Polemik cevap vermektir. Yapilacak tek sey o kisiyi sikayet edip cevap vermemek.
Hakaret içerikli cümleler ile verilen cevabı bir tutuyorsunuz.
Adresini verin bize bizde çiçek gönderelim madem, hakaret edip banlanmalara sebep olduğu için..
Teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?