Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Herkes banlanmış, üzüldüm.

_Lavin_ seçtiğin yazı karakterinin renginden dolayı bir an senin de banlandığını sandım ve üzüldüm.

Otuz Milyon Kelime yi keşke daha erken okusaydım diyorum. Kızım 2 yaşını bitirmek üzere ama çok sınırlı sayıda kelime kullanıyor. Ve iki anlamlı kelimeyi de yanyana getirip kendisini ifade edemiyor.

Bu kitapta çok güzel çalışmalar var. Değişik sosyoekonomik düzeye sahip ailelerin çocuklarını belli bir süre izlemişler. Çocukların duyduğu kelimelerin yanı sıra olumlu ve olumsuz ifadelerin de miktarı arasında uçurum var. Hem nitelik hem de sayıca daha çok kelime duyan çocukların da gelişimi farklı oluyormuş, bunu da çalışmalarla anlatmışlar.

Beni Ödülle Cezalandırma ise daha kapsamlı, bir sürü örnekler ve çalışmalar barındırıyor kitap. Aslında bir kişiyi motive etmek için ödül vermek, ya da başkaları ile yarıştırmak aslında kişinin iç motivasyonunu düşüreceğinden hatta bazı etik dışı yollara başvurabileceğini söylüyor, bunun gibi bir sürü örnekler var.

Kesinlikle tavsiye ederim

Ben de haftaya okuyabilirim ancak. Benim kızım da dil gelişimi açısından geriden geliyor. 10 kelime ancak söylwyebiliyor. Belki ona faydası olur, küçük kızıma da hazırlık olur.

Garp Cephesinde Yeni Birşey yok bitti. Savaşın her hali soğuk ve acımasız ... Yıkıcı ...birkaç kişi istediği için milyonları etkileyen,ailelerini halden hale koyan acımasız oyun.
Gencecik bedenlerin okul sıralarından cepheye sürülmesi ve arkadaşların cephede yasadiklari yer alıyor . izne gidip geri cepheye dönünce yaşadığı içsel yüzleşme kısmı beni çok etkiledi.

Sıradaki kitabım lüsyen...

Genelde beğenilen bir kitap bizde instagramda kitap fidanı olarak sevmiştik bakalim ne zaman okuyacagiz

Ay banlanmaları gördüm şok oldum. Yakıştıramadım size hiç.

Kızlarcım, burada çok güzel kitaplar okuyan arkadaşlarımız var. Dünya klasiklerini okuyan, çocuk gelişimi üzerine okuyan, felsefe, psikoloji üzerine okuyan... Her kitabın kötü de olsa iyi de olsa bize kattığı şeyler vardır muhakkak, kötü bir kitabı bile kötü olarak değerlendirebiliyorsan bu sana bir şeyler kattığını gösterir. Misal, ben hiç roman okuyamam burada bilenler var daha çok kendi alanım üzerine okumalar yapıyorum. Romanları sevemiyorum. Yani Harper Lee değil de misal elime Zülfü Livaneli'den bir kitap tutuşturun; benim de elimde sürünür. Livaneli kötü bir yazar olduğundan mı, hayır. Ama benim tarzım değil kitap, aldıktan sonra da bitirmek isterim yani neden para verdiğim kitap bir köşede dursun ki? Zorla da olsa bitiririm. Yarısında kenara atsam asıl yazara saygısızlık yapmış olurum. Yani biraz yanlış anlaşılmalar olmuş sanırım, yoksa burada okuma hızı falan tartışmak pek uygun değil. Ben okuyamıyorum mesela aylardır sınava hazırlanmaktan, bu durumdan da rahatsızım. Herkes çok hızlı kitap okumak zorunda değil.

Birbirinizi kırmayın, zaten Türkiye'de düzenli kitap okuyan bir avuç insanız. Burada çok güzel kitap önerileri aldım, başkaları da benim kitap önerilerimden yararlandı. Sizleri seviyorum.

Çok şanslısınız diyeceğim ama sizde çalışan bir bayan olduğunuz için farklı zorluklarının vardır aileniz yanınızda olsa dahi.
Bakmayın bu ara kendim bile kıskançlık ile mücadele ediyorum vay efendim annem babam ailem hepsi orada da ben burada yalnızım tarzı :)

Bugün bir mekteptir oruç kitabını eline almamla kapamam bir oldu :)

Genelde pazar günleri okuyamıyorum.

Bir arkadaş roman okuyamıyorum yazmışta bende biraz öyleyim.

Ergenlik zamanlarında fazlasıyla aşk romanları okudum artık ilgimi çekmiyor :)

Kızımı kaybedince ve Türkiye'ye yerleşince tekrar okumaya başladım başlangıç sahabi ve peygamber ler ile ilgili kitaplar oldu.

Sonra dini ilmini inşallah amelimi de artıracağını inandığım kitaplar okudum.

Sonra çocuk pedajosi eğitimi gelişimi kitaplara başladım.

Bir süredir çocuk genç kitapları okuyorum.

Özkan Öze tavsiye ederim kesinlikle. Kitap fuarında bizzat tanışma fırsatımız da oldu.

Bir de çocuk kitaplarına başlayınca kitapların gerçekten yaşı olmadığını anladım.

Uzun lafın kısası iyi ki kitaplar var :)

Başkası başka şeye yatırım yapar benim yatırımın kitaplarım ileride çocuklarıma güzel bir miras olur inşallah.

Son olarak ilk zamanlar kitaplarına kıyamazdım çok titiz davranırdım okurken. Uzun süredir okurken not almak yada altını çizmek ten çekinmiyorum. :)

Çok uzun oldu ya tamam bu son ilersi için en büyük hayalim bir kütüphane edinmek :)

Kalan arkadaşlara günaydın,
Bir merhaba ben de geldim cümlesini bile kurmaya tenezzül etmeden huzurlu, seviyeli ve herkese açık olan polemigin yaşanmadığı topigimize girip arkadaslarımıza saygı sınırlarını aşan cümleleer kuran bir kişi için Melinda Lavin, Kalinka selin Cesminaz gibi bu topigin başından beri yer alan ve her zaman güzel sohbetler ettiğimiz arkadasların BANLANMIŞ olmasını KINIYORUM ve PROTESTO ediyorum. Onlar yoksa ben de yazmıyorum. beni de banlayabilirsiniz sevgili Kazen Bir saçmalık yüzünden arkadaslarımız hiçbir saygısız cümle kurmadıgı halde banlanıyorsa onlar gelene kadar gelmiyorum kk ya .....
Kalan arkadaslarıma sevgiler.

O kadar güzel ifade etmişsin ki .

Merhaba
Hakkinizi dogru aradığınız için öncelike teşekkür ederim. X uye hakaret etmis ise o hakaretten ceza alirken Y uye bu kisi ile polemige girmisse o da polemikten ceza alir. Henuz neden ceza almislar bakmadim sadece ongorum bu.

Bakıp dönebilirseniz sevinirim.
Polemik görmüyorum yorumlarda.
Polemiksiz, sevap vermekte mı yasak merak ediyorum.

Hakaret içerikli cümleler ile verilen cevabı bir tutuyorsunuz.
Adresini verin bize bizde çiçek gönderelim madem, hakaret edip banlanmalara sebep olduğu için..
Teşekkürler..

Ben hakaret eden ile polemige girenin ceza puani ayni diye bir cumle kurdum mu ? Hayir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…