How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Hayırlı ramazanlar..
Hem evimde değildim hem de telefonumda bir sıkıntı oldu pek nete giremedim. bu Arada İmparator Çay Bhçesini okudum. __giz__ __giz__ ciğim sayesinde aldığım bir kitaptı ama okumayı geciktirmiştim. Keyif alarak okudum. LEyla ile mecnun okumaya da devam edeceğim az sayfa kaldığı için yanımda taşımak istememiştim.

Merhabalar,

Yüzyıllık Yalnızlık kitabını Hasan Ali Toptaş'ın Uykuların Doğusu kitabına çok benzettim.

Hasan Ali Toptaş'ın Ben Bir Gürgen Dalıyım kitabını çok beğenmiştim. Ama Uykuların Doğusu bana çok sıkıcı ve zorlama bir kitap olarak gelmişti. Zaten yazar da Harfler ve Notalar kitabında bu kitabı nasıl yazdığından bahsetmiş.

Dili zorlama kitapları çok sevemiyorum... Sanırım konu benim için önemli, hem konusu güzel hem dili güzel kitaplara ise bayılıyorum... Ama kelime oyunları sıkıyor beni.

Yeni bir kitaba başlayacağım büyük ihtimalle. Şu an pek seçesim de yok :KK43:

Selam
Her kitap herkese hitap etmez hele ki postmodernist kitaplar çoğu zaman ne diyor bu adam dedirtebilir
Ama biri dünya edebiyatında büyülü gercekciligin babası sayılan bi adam, sonrasında yazan ve ondan etkilenmeyen yazar yok gibi
Bir diğeri de Türkçenin en orjinal seslerinden biri ve dili kullanma noktasinda zirveye yakın bi adam, keşke dilleri zorlama demeseydiniz :oops:

Selam
Her kitap herkese hitap etmez hele ki postmodernist kitaplar çoğu zaman ne diyor bu adam dedirtebilir
Ama biri dünya edebiyatında büyülü gercekciligin babası sayılan bi adam, sonrasında yazan ve ondan etkilenmeyen yazar yok gibi
Bir diğeri de Türkçenin en orjinal seslerinden biri ve dili kullanma noktasinda zirveye yakın bi adam, keşke dilleri zorlama demeseydiniz :oops:

Bana hitap etmiyor ve fikrimi söylüyorum sadece. Sırf dil için yapılan edebiyattan hoşlanmadığımı bu son kitapta anladım ve paylaşmak istedim. Diğer kitaplara yaptığım olumlu/olumsuz diğer yorumlar gibi.

Ayrıca Hasan Ali Toptaş'in sevdiğim bir kitabı olduğunu da vurguladım. Ve kendisinin bir başka kitabında Uykuların Doğusu'nu nasıl yazdığını bahsettiği kısmı okuyunca daha netleşti zihnimde. Konu olmadan, sonunu bilmeden, bir fikir vermeden, kendisini kaleme bırakmış ve aslında katmak istediği karakteri hiç katamamış. Bu başkalarına göre muazzam sanatsal görünebilir, ama ben böyle hissetmiyorum okurken. Kitaplarda güzel kurgu severim. Bu konudaki fikrim de o yüzden iyi bir konu + güzel bir dil şeklinde artık buna kesinlikle inandım.

Elbette sizin yorumunuz, okurken aldığınız zevk bambaşkadır, size ve seven okuyuculara yorumum zaten hiç olmadı :)

Günaydınlar
Emici Zihin-100 deyim.
Yeni kitaplar aldım :
Beni Ödülle Cezalandırma minerva1988 minerva1988 cığım önermişti.
Doğumdan İtibaren Montessori
Otuz Milyon Kelime yine burda okuyan arkadaşlarımın yorumlarına göre aldım.

Alanıma yakın olduğu için bu tarz kitapları okumaya çok yönelmiyordum, edebiyatı daha çok severim ancak çocuklar büyüdükçe altyapımı sağlamlaştırmaya karar verdim.

Cicoretti Cicoretti kesinlikle ilk sıralara almalısın ve mendilini hazırla bence çünkü seni derinden etkileyecek :KK43:
Çok meraklandırdın ya ama bi yandan da korkuyorum :(

Bana hitap etmiyor ve fikrimi söylüyorum sadece. Sırf dil için yapılan edebiyattan hoşlanmadığımı bu son kitapta anladım ve paylaşmak istedim. Diğer kitaplara yaptığım olumlu/olumsuz diğer yorumlar gibi.

Ayrıca Hasan Ali Toptaş'in sevdiğim bir kitabı olduğunu da vurguladım. Ve kendisinin bir başka kitabında Uykuların Doğusu'nu nasıl yazdığını bahsettiği kısmı okuyunca daha netleşti zihnimde. Konu olmadan, sonunu bilmeden, bir fikir vermeden, kendisini kaleme bırakmış ve aslında katmak istediği karakteri hiç katamamış. Bu başkalarına göre muazzam sanatsal görünebilir, ama ben böyle hissetmiyorum okurken. Kitaplarda güzel kurgu severim. Bu konudaki fikrim de o yüzden iyi bir konu + güzel bir dil şeklinde artık buna kesinlikle inandım.

Elbette sizin yorumunuz, okurken aldığınız zevk bambaşkadır, size ve seven okuyuculara yorumum zaten hiç olmadı :)
Toptaş hakkında benim fikrimin çook hafifletilmiş halini belirtmişsin. Yazar kim olursa olsun okurun beğenmeme veyahut olumsuz yorum yapma hakkı olduğunu düşünüyorum. Saygıyı yitirmeden her şekilde eleştirilebilir diye düşünüyorum.

okuyucuları eleştirdiniz gibi bir şey de söylemedim
elbette her kitap herkese hitap etmez, üstelik belli birikimler isteyen kitaplar bunlar
ama hani bizler sıradan roman okuyucularıyız ya bunlar gibi edebiyat çevrelerince, büyük eleştirmenlerce (kendini eleştirmen zannedenlerden bahsetmiyorum tabii ki) beğenilen yazarlara bu şekilde yaklaşmak da bize düşmez sanki

her neyse, keyifli okumalar :)

Allah zihin açıklığı versin akıllı fıstık. Ben de komite zamanları hayatta izlemedigim şeyleri açar izlerdim ya kadın programı, eski filmler falan insan boş şeylerde buluyor galiba kaçışı. Aslında beynin çalışmaya hazırlanma şekli bu galiba.:KK200:

O moddayım gerçekten de şu an, en son müzik dinlerken kendimi geçmiş yılların reklamlarını izlerken buldum.:confused: Alakasız bir sürü video izliyorum, daldan dala atlayan bir tarzım var bu aralar ama şu an ufaktan sıkılmaya başladım bu durumdam, yakında doğru yolu bulacağım inanıyorum. Çok teşekkür ederim. :KK37:

Hayırlı ramazanlar..
Hem evimde değildim hem de telefonumda bir sıkıntı oldu pek nete giremedim. bu Arada İmparator Çay Bhçesini okudum. __giz__ __giz__ ciğim sayesinde aldığım bir kitaptı ama okumayı geciktirmiştim. Keyif alarak okudum. LEyla ile mecnun okumaya da devam edeceğim az sayfa kaldığı için yanımda taşımak istememiştim.

Çok sevindim canım, keşke öyle bir bahçemiz olsa, okurken o kadar çok hayal ettim ki, Nazlı Eray'ın kafasına çok ihtiyacım var bu aralar, düşlerin gerçekliğini yaşamayı istiyorum, zihnimi dinlendirmeyi, seni de seviyorum, bunu da buraya iliştireyim, akıl mantık aranmasın bende bu ara. :KK200:

________

Hala okumuyorum, pişman değilim. :cool:

Back