• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Valla eşim ne halde olduğumu görüyor, Naz yapıyorsun derse hormonlarımın bana verdiği yetkiye dayanarak tepelerim onu da biliyor. O yüzden diyemez :KK53: ama içinden geçenlere karışamam :KK70:
Ay öyle alışmışım ki hamilelikte insanların etrafımda dönmesine şimdi her işi kendim yapıyorum :D hamileyken prenses, doğum yapınca kül kedisi oluyorsun

Jose saramago’nun İsa’ya göre incil kitabını okuyan bar mı?elimde var.ona mı başlasam diye düşünüyorum.

Merhabalar herkese
Cuma günü işten ayrıldım, artık ev hanımıyım :KK45:
Bebeğim 1 yaşına gelene kadar falan çalışmama planım var ama bakalım şartlar neyi gösterecek
Okulu bitirdiğimden beri ara vermeksizin çalışıyorum, biraz boşlukta hissediyorum
Ama bu günlerin tadını çıkarmak lazım (ağrılarım el verdiğince)

Leyla ile Mecnun dün bitti, dizisinin yerini asla tutamaz ama keyifliydi yine de.. sonunu sevmedim yalnız
Bugün de biraz içimdeki müzik kitabına başladım
Herkese iyi geceler

Merhabalar herkese
Bebeğim 1 yaşına gelene kadar falan çalışmama planım var ama bakalım şartlar neyi gösterecek
Okulu bitirdiğimden beri ara vermeksizin çalışıyorum, biraz boşlukta hissediyorum

Leyla ile Mecnun dün bitti, dizisinin yerini asla tutamaz ama keyifliydi yine de.. sonunu sevmedim yalnız
Herkese iyi geceler

Oyy az kalmış, sağlıkla gelsin inşallah.

Selam Kızlar _meLinDa_ _meLinDa_ oğlum doğduktan sonra 7 ay çalışmadım. Ve hayatımın en güzel günleri idi. Tekrar tekrar yaşamayı çok isterdim. Tadını çıkar canım :KK200:

Süleyman’ın anahtarını bitirdim. Ben aynı yazarın Tanrı’nın formülünü daha çok beğendim.
Yeni kitabım pigmelerle dans

Merhabalar herkese

Herkese iyi geceler
İşten ayrılmana çok sevindim. Çünkü hamileliğin son zamanları vücudun dinlenmeye ihtiyacı vardır. Ayrıca doğumdan sonraki ilk yılda zaten bebişin gazı, ilk dişi , sürünmesi derken ; zamanįn nasıl geçtiğini anlamazsın bile. Herşey gönlünce olsun inşaAllah :KK200:

Akra`da Bulunan Elyazması
Sayfa - 86

Tess Gerritsen - İkiz Bedenler
Sayfa - 40

Herkese şimdiden güzel bir hafta diliyorum
Selamlar :KK200:

İyi geceler. Uzun zamandır bildirim yapamıyorum kusura bakmayın. Yeni eve yerleştik. Ev telaşem bitti çok şükür. Bu hafta iki kere fuara gittim. Çok kalabalıktı. Daha önceki senelerde bu kadar kalabalık yoktu. Ben hatırlamıyorum. Hele ki hafta sonu bir sıra vardı ki sormayın.
12 kitap aldım. Veee en güzeli burak aksak ve nermin yıldırım'a kitap imzalattım.
Nermin hanımı ilk defa okuyacağım. Daha önce hep görüyordum fakat hiç fırsatım olmamıştı bir baktım imza günü vesile oldu. Hem kitabını alıp hem kendisiyle tanışmış olmak beni çok mutlu etti.
Tabi gelir gelmez kitabına da başladım.
Daha ilk sayfalardan cümlelerdeki betimlemeler beni etkiledi. Çok başarılı gerçekten.

Hem nermin yıldırım hem burak aksak o kadar mütavazı insanlar ki tanışmak size de nasip olur umarım.

Merhaba herkese
Leyla ile Mecnun okuyorum. Haftasonu misafirim var, bugün de dahil. Normalde bir oturuşta bitebilecek bir kitap.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mız kutlu olsun. Bizlere bugünü armağan eden Atatürk ü saygıyla ve minnetle anıyorum. Biz Atatürk sevgisi ile büyüdük. Şimdi çocuklarımıza da Atatürk ü tanıtmak ve sevdirmek bize düşüyor.

Herkese güzel bir gün diliyorum

Merhaba güzellikler :KK200:

Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde 230. sayfadayım. Her gün 50-60 sayfa okuma kapasitem var, sonrası zihnimi yoruyor.:confused: Çok güzel gidiyor, betimleme aşığı olarak mest oluyorum okurken.

Bu kitabıma ek olarak da Çocuksu Bir Şey'e başladım. Öykü kitabı, daha tek öykü okudum, ilk dwfa okuyorum Katherine Mansfield, bakalım kendisiyle kitap yolculuğumuz nasıl geçecek, merak ediyorum.

Tüm çocuklarımızın, kendini hala çocuk hisseden baykuşlarımın bayramını kutlarım. En Büyük TÜRKİYE Ata'mı da sevgi ve minnetle anıyorum. :dua:

Selam kizlar cook yogun 4-5 gunun ardindan merhaba. Hic okuyamadim bu sure icinde. Yarin insallah kaldigim yerden devam edicem.
Hepimizin 23 Nisan bayrami kutlu olsun. Bugun bir arkadas bu gunun tarihi ile ilgili bir paylasim yapti. Ekleyebilirsem paylasayim isterim.
23 NİSAN HİKAYESİNİ ANLAYARAK KUTLAMA

Aşağıdaki hikayeyi okumadan sadece sıradan bir günmüş gibi kutlamaya çalışır bir süre sonra unutur
Ülkemin her anı her günü çok önemli değerler barındırıyor.

Kurtuluş Savaşı’nda sayısız şehit çocuğu öksüz ve yetim kalmıştı. Bu kutsal emanetlere sahip çıkabilmek için, bizzat Mustafa Kemal’in himayesinde 1921’de Ankara Himaye-i Etfal Cemiyeti kuruldu.
*
23 Nisan henüz “hakimiyeti milliye” bayramıydı. Çocuk bayramı değildi.
*
23 Nisan 1923’te TBMM’de yapılan
Hakimiyeti Milliye Bayramı töreninde, Mustafa Kemal’in isteğiyle, Himaye-i
Etfal Cemiyeti Başkanı’na protokolde yer verildi.
*
Bir sene sonra, 23 Nisan 1924 törenlerinde Himaye-i Etfal Cemiyeti’ni Mustafa Kemal’in eşi Latife hanım temsil etti.
*
23 Nisanlar cemiyetin tanıtımı için fırsat olarak değerlendiriliyordu. Mesela… Gelir elde etmek için rozet satılıyordu, 23 Nisan törenlerine katılan herkes bu rozetleri takıyordu. gazeteler teşvik edici yayınlar yapıyordu, her rozet, bir şehit çocuğuna destek manasına geliyordu.
*
23 Nisanlar, Himaye-i Etfal’le özdeşleşmişti. 23 Nisan denilince şehit çocukları, şehit çocukları denilince 23 Nisan akla geliyordu.
*
Milliyet gazetesi 23 Nisan 1926’da
“Çocuk Bayramı” manşeti attı. Alt başlığında “bugün istiklal günü, vatanın kimsesiz çocuklarına yardım edelim” deniliyordu. Bağış patlaması oldu. Cemiyet, yardım kutuları koydu, para atmak için kuyruk oluştu. Ankara’nın lokantacı, kahveci, otomobilci esnafı 23 Nisan hasılatlarını Himaye-i Etfal’e verdi.
*
23 Nisan 1927… Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin yayınladığı bildiri gazetelerin manşetlerindeydi: “Büyük Gazimiz, çocuklarımızın 23 Nisan bayramını daha sevinçli geçirmelerine vesile olacak büyük bir jestte bulunmuşlardır. Mustafa Kemal Paşa, otomobillerinden birini, törenlerde çocuklara tahsis etmiş, Cumhurbaşkanlığı bandosunun çocuk bayramı için görev yapmasını sağlamıştır. Çocuklarımız ne kadar övünse ve sevinse yeridir.”
*
Himaye-i Etfal aynı zamanda şu çağrıyı
çıkarıldı, “çocuk haftası” ilan edildi. Etkinlikler çığ gibi büyümüş, tüm yurda yayılmıştı. Himaye-i Etfal’in bu organizasyonu tek başına yapabilmesi artık mümkün değildi. Balolar, konferanslar, anne eğitimleri, müsamereler, yarışmalar, şenlikler içeren kapsamlı kutlamaların organizasyonu, dönemin en büyük sivil
olarak kitap, elbise, çamaşır, oyuncak, süt, yemek ve şeker dağıtır hale gelmişti.
*
Himaye-i Etfal sayesinde herkes gücü ölçüsünde amca, teyze, dayı, hala olmuş, şehit çocuklarının elinden tutmuştu. Mustafa Kemal vizyonuyla “dünyanın en büyük ailesi”kurulmuştu.
*
23 Nisan Çocuk Bayramı’nın varlık sebebi şehit çocuklarıdır.
*
23 Nisan, kendi çocuğumuzu şefkatle bağrımıza basarken, şehit çocuklarını unutmayalım günüdür. 23 Nisan, bizim çocuklarımızın saçının teline zarar gelmesin diye, kendi canını hiçe sayan kahramanları unutmayalım günüdür.
*
23 Nisan, bu milletin şehitlerine ve çocuklarına borcudur.
*
Şehit çocuklarını himaye etmek için kurulan Himaye-i Etfal Cemiyeti, 1935’te Çocuk Esirgeme Kurumu’na dönüştü.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ınızı saygı ve minnetle kutluyorum.

Kaynak: Turusan Bağcı

Yeni kitabım Zeynep kaçar dan kabuk ilk başlarda biraz karışıktı ama yerine oturmaya başladı çok güzel bir anlatımı var bir kadın olarak çok şey buldum icinde
Kabuk beklentimin cok ustunde bir kitapti. Ben butun arkadaslara tavsiye ediyorum.

Back