- 21 Ocak 2013
- 12.506
- 20.142
- 398
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #23.921
akşama sayayım, azalmıştır biraz ama yerine yenileri geldi hediye falançok farklı olduğunu sanmıyorum seninkinden :) işin aslı favori listemde hala 50 kadar kitap var ya daha hızlı okumam lazım sıra onlara gelsin bir an önce.:))
ya şu an kaç ki hala öyle çok mu :))
aaaa 6.27 Treni 'nin konusu bu resmen... kitapsever birisi ilk etapta dehşete düşüyor ama satılmamış kitapların tekrar değerlendirilmesi yeniden kitap haline gelerek küllerinden yeniden doğması gibi bişey bu tabi tekrar kitap olacaksa .GÜnaydın....
Ben pek okuyamadım ama bugün tembelliği bırakıp bitirmeyi düşünüyorum.
Normalde kobodan okuyorum ama bir kaç sene önce bizim okulun kütüphanesi dağılmıştı. Kitaplar geri dönüşüme gidecek gibi bir şeyler söylenince koşmuştum hemen. Benden önce davranıp kitapları kapmışlar ama yine de taşıyabileceğim kadar kitap aldım. Yani kitaplığımda okumadığım çok kitap var. Yeni kitaplardan ziyade onlara ağırlık vereyim diyorum hem kitap kokusunu da özlemişim
öyle miaaaa 6.27 Treni 'nin konusu bu resmen... kitapsever birisi ilk etapta dehşete düşüyor ama satılmamış kitapların tekrar değerlendirilmesi yeniden kitap haline gelerek küllerinden yeniden doğması gibi bişey bu tabi tekrar kitap olacaksa .
İg de burcukaratasmetin var ikiz bebeleri var. Nil doğmadan takibe baslamıştım onun kitabı. Çok severek okudum bitti bile. Annelik hakkında ve çok gerçekçi bana göre. Minnoş anneler için zevkli olmayabilir okuması.Sosyal medyada kitap çok karşıma çıkıyor lavin hanım kitabın konusu nedir acaba? Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim
Darısı başımıza yani. Nil konuşamadıkça agresifleşiyor bazen kendine vurduğu oluyor biz onun isteklerini anlamadığımız için. En çok bu sebeple konuşsun istiyorum. Sabır sabır sabır yani...elenaferrante Konuşması konusunda endişe etmemelisin bence. Seni anlıyorsa, dediklerini yapabiliyorsa bu kelimeyi öğrendiğini ama dile dökmediğini gösteriyor. Her çocuk farklıdır diye örnek veriyorum. Oğlum 21-22 ay civarında çok az kelime ile başladı ama 24 aydan sonra birden açıldı. Bu aralar ise her gün başka bir kelime öğreniyor, şaşırtıyor bizi. Ve kesinlikle evde konuşulan kalıpları beyinleri fena emiyor. 'Bir dakika anne.' ' Tuvalete girme dedim.' 'Eline sağlık, teşekkür ederim, iyi geceler, günaydın.' En çok ne konuşuyorsanız size dönecek
aa iyi ki kurtarmışşın bunları ya tam bir şövalyelik :))öyle mi
Geri dönüşüme diğer bütün eski ve kulanılmış defter, ders kitaplarıyla vereceklerdi. Artık defter mi olur başka bir şey mi bilemiyoruz. Bir kısmı böyle kitaplarınEki Görüntüle 2132728
Muhtemelen daha önce de söylemiştim ama benim çocuklarda çok geç konuştu Eren konuşmaya 3 yaş 4 aylıkken başladı tam konuşması 4 yaşına yakındı . Ama şimdi hiç susmuyorve bazen çok ilginç cümleler kurabiliyor. Neva yine 3 yaşına yakın konuşmaya başladı 3 yaşını biraz geçerken tam konuşabiliyordu. Tabi kendiliğinden olmadı ikisi de kreşe başladıktan sonra konuştu. Biraz dinlemeye başlayınca her akşam hikaye okuyarak uyuttuk. Öyle ki bir süre sonra Neva değilse de Eren asla kitapsız uyumaz oldu. Ne kadar yorgun olsak da kavga kıyamet illa o kitap okundu. Neyse çok uzattım toparlayayım geç konuşsalar da eni sonu konuşuyorlar ve çok konuşuyorlar o sebeple rahat olun bence.
Genetik olarak etkisi var mı bilmiyorum ama kardeşim de geç konuştu. Bu yüzden zaten kreşe haftada iki yarım gün yollasam mı diye düşünüyorum ama sonra aklıma geliyor tuvalet eğitimi yokken yollamak istemiyorum.Muhtemelen daha önce de söylemiştim ama benim çocuklarda çok geç konuştu Eren konuşmaya 3 yaş 4 aylıkken başladı tam konuşması 4 yaşına yakındı . Ama şimdi hiç susmuyorve bazen çok ilginç cümleler kurabiliyor. Neva yine 3 yaşına yakın konuşmaya başladı 3 yaşını biraz geçerken tam konuşabiliyordu. Tabi kendiliğinden olmadı ikisi de kreşe başladıktan sonra konuştu. Biraz dinlemeye başlayınca her akşam hikaye okuyarak uyuttuk. Öyle ki bir süre sonra Neva değilse de Eren asla kitapsız uyumaz oldu. Ne kadar yorgun olsak da kavga kıyamet illa o kitap okundu. Neyse çok uzattım toparlayayım geç konuşsalar da eni sonu konuşuyorlar ve çok konuşuyorlar o sebeple rahat olun bence.
Genetik olarak etkisi var mı bilmiyorum ama kardeşim de geç konuştu. Bu yüzden zaten kreşe haftada iki yarım gün yollasam mı diye düşünüyorum ama sonra aklıma geliyor tuvalet eğitimi yokken yollamak istemiyorum.
Günaydın kızlar,
Savaş ve Barış 2 Syf. 108
gizli gizli yapayım bildirimimihala bitiremedim araya çok kitap aldım ama hedef koydum 1 haftada bitireceğim inşallah
kendime suç ortağı buldumÇaktırma 2. kitabı ben en okumadım hala
İlk kitap gibi elimde sürünsün istemiyorum. O yüzden geniş bir vakitte okumam lazım o vakte de ulaşamıyorum bi türlü. KPSS bittikten sonra okurum artık acelem yok
Merhaba Herkese,
Havvanın üç kızı bitti, Avucuma Konan Yıldızları okudum oda bitti
Şu an Okuduğum Yazar Debbie Macomber Çiçeklerimi rüzgara verdim 50.sayfasındayım
Ben de kendini ifade etmeden bez bıraktırmayı düşünmüyorum. Aslında önerilen baı kreşler var ama henüz hiçbiriyle görüşmedim. Montessori kreşine vermeyi düşünüyorum bu aralar. Sen kaç yaşında vrrdin?Bizde geç konuşma yok ben 11 aylıkken konuşmuşum abim kardeşimde o civar ama zaman herşeyi etkiliyor bir şekilde. Konuşmayan geç konuşan çok çocuk var. Kreşin çok etkisini gördüm ben her konuda. Bugün Erenin öğretmeniyle konuştum sabah. Çok memnunmuş Erenden anaokulu öğretmeni de aynı şeyleri söylüyordu hep. Biz bunu kreş öğretmenimize borçluyuz hem konuşmayı öğretti hem öğretmenleri memnun edecek diğer herşeyi. İlerleyen zamanda ne olur nasıl olur bilenem tabi ama temeli sağlam oldu.
İkisini de tuvalet eğitimi olmadan kreşe vermiştim. Tabi ben kreşime çok güvendiğim için o konuda sıkıntı yaşamadım hiç. Konuşmaya başlamadan hiç denemedim bez çıkartmayı. Çocuk kendini anlatamıyor tuvaleti nasıl anlatsın diye düşündüm hep. Biraz geç oldu belki ama hiç güç olmadı. Eren belki hiç altına kaçırmadı. Hem gece hem gündüz aynı anda çıkarttığım hâlde. Neva da aynı şekilde çok rahat bıraktı bezi. Tabi bütün çocuklar farklı bütün anneler farklı. Ben çok zorlamamak taraftarıyım hazır olduğu zaman zaten kendi istiyor bezi çıkartmayı.
Eren'i 3 yaşında verdim baktım Eren kreşten sonra konuşmaya başladı dedim boşa beklemeyelim Neva'yı da 2 yaş 4 aylıkken verdim.Ben de kendini ifade etmeden bez bıraktırmayı düşünmüyorum. Aslında önerilen baı kreşler var ama henüz hiçbiriyle görüşmedim. Montessori kreşine vermeyi düşünüyorum bu aralar. Sen kaç yaşında vrrdin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?