- 28 Mayıs 2009
- 4.127
- 10.737
- 408
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #22.921
Dirilen iskelet çok merak ettiğim bir kitap yorumunı bekliyorumMerhaba Baykuslar,
Gözyaslarima Ragmen Babam bitti.
Huzursuzluk bitti.
Yeni kitaplarim:
Dan Brown - Dijital Kale
Hüseyin Rahmi Gürpinar - Dirilen Iskelet
Çok sevdiğim seri,iç dünyasiderin bir yazar ve zor bir yolculuk. Keyifli okumalarınız olsunMerhaba baykuşlar
Bugün Kayıp Zamanın İzinde serisine başladım nihayet. Swann'ların Tarafı 81. sayfadayım. Betimleme aşığı biri olarak şu ana kadarki anlatıma bayıldım. Çok keyifli olacağına inanıyorum en azından kendim adına, iyi ki başlamışız.Benim ruhum klasik, çok iyi anladım artık.
Herkese keyifli hafta sonları dilerim. Bol gezmeli bol okumalı olsunn.
Kitapla ilgili bir şeyler daha paylaşır mısınız? Sineklerin Tanrısı beni de çok etkiyen bir kitap olmuştu.
gerçekten çok guzel yorumlamıssınız agzınıza elinize sağlık. Kitab gecen yıl cok begenerek okumustum insanın kendine egosuna yöneltigi eleştiriler her zaman ilgimi cekiyor özellikle hayvanlar üzerindeki kontrol ve onlara üstünlük çabalarına özellikle ilgiliyim.Tabi ki.
İçerik anlatıp tadını kaçırmadan biraz bahsedeyim. Bilim adına hareket ettiğini söyleyen bir doktor ve arkadaşı bir adada hayvan deneyleri yapıyorlar. İnsanın aslında ne kadar korkunç, merhametsiz bir varlık olduğunu görüyorsun. Kitap genelde korku, gerilim unsurları içeren bir bilim kurgu fakat alt metininde toplumsal eleştiriler de var. İnsandaki tanrı kompleksi, her şeyi yönetme isteği ve buna kılıf uydurma çabası, kibir, kendini beğenmişlik... Eline güç geçtiğinde asla yapmam denen şeylerin nasıl normal hale geldiği, tahammül edilemez şeylerin zamanla nasıl kanıksandığı gibi şeyler anlatıyor. Toplum, ahlak anlayışı, kanunların meşruluğu konusunda da eleştiriler var yine. Temel olarak da aslında insanın dünyadaki en berbat yaratık olduğu vurgusu var sanırım.
Güç, iktidar savaşı Sineklerin Tanrısı'nı hatırlattı bana. Biraz Frankenstein tadı da var ahlaki konularda. Okursanız beğenirsiniz umarım :)
Kullanıcı adın degismis ama ben hemen anladım .:))) tatilininn güzel geçmesine cok sevindim. ben de özledim insallah bir daha gitmek nasip olur.Kızlar iyi akşamlar, dün akşam geldik tatilden.Eşimle Roma'ya aşık olduk resmen herşey çok güzeldiKitabımı da okudum epey Germinal sayfa 250
Sunay akın hiç okumadım . Buraya gelmeden önce tarzın daha netti ama esnedi birazcık:)) okuyan arkadaşlar daha net yorum yaparlar . Iyisin dimi bir sıkıntı yok .kızlar bu arada az cok ne okudugumu bilenleriniz vardır genelde karışık gidiyorum ama belli tarzlara pek elimi sürmem. Sunay Akın nasıldır ben sever miyim sizce ??
Sunay Akın sıkabilecek türde değil bir noktadan başlıyor bir çok bilgi veriyor. Nerden nasıl bağladı bu konuya ay canım diyorum her seferinde. Bence sanş vermelisinkızlar bu arada az cok ne okudugumu bilenleriniz vardır genelde karışık gidiyorum ama belli tarzlara pek elimi sürmem. Sunay Akın nasıldır ben sever miyim sizce ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?