Kitap Seerken Nelere Dikkat Edersiniz?

he bu arada arzuca kardeşim..benimde mevlana ya karşı büyük bir ilgim varda şuan okuduğum kitaplar onunla ilgili demişssin.neler okuyorsun acaba?eğer istersen benimde tavsiye edebileceklerim var...selametle

İlgine teşekkür ediyorum öncelikle.Elif Şafak-AŞK,Ahmet Ümit-Bab-ı Esrar.
Mesnevi geçti geçen günlerdede elime.Mutlaka okumak istiyorum Mesneviyide.............

şu elif şafağın aşk kitabını merak ettim doğrusu..konusu nedir canım?netten de inceleyemedim henüz..peki mesneviyi kim çevirmiş?şefik canın (talebelerinden) çevirisini yaptığı çok güzel...bende de var timaş ın mesnevisi ama çok fazla fırsatım olmadı bebişden...

şu elif şafağın aşk kitabını merak ettim doğrusu..konusu nedir canım?netten de inceleyemedim henüz..peki mesneviyi kim çevirmiş?şefik canın (talebelerinden) çevirisini yaptığı çok güzel...bende de var timaş ın mesnevisi ama çok fazla fırsatım olmadı bebişden...

Aşk kitabının konusu Mevlana ve ruhikizi olan Şems'in buluşmalarını
vede mistik yolculuklarını şimdiki zaman içinde okumamızı vede
yaşamamızı anlatıyor.Ben kalbimle ve de özümle ağlayarak
okudum.İnsan bu kadarmı duyarlı sanki o zamanı yaşamış
gibi yazar?Sanki 700 yıl öncesini şu an yaşıyormuş gibi
oluyorsunuz.Mesnevilerin de bir çok çevirisi yapılmış
bugüne kadar.Kuranı Kerim gibi bir eser,zaten ona
yardımcı olarak yazmış Mevlana sanırım,yani Kuranı Kerimi
tanıtmak adına........................................................

beddiüzzamanın risale i nur küllaiyatı gibi bende mesneviyi bir kur'an tefsiri olarak görüyorum...aslında bu tür eserleri okumak lazım çoğu zaman ki ufkumuz genişlesin...çok güzelmiş aşk kitabı anlattığına göre..en kısa zamanda alıp okumam lazım...şuan sonsuz kulluk kitabını okuyorum Rabia brodbeck in...diğer kitabını geçen senelerde okumuştum hazreti insan diye...tavsiye ederim onu çok hoş bi kitaptı..mümkünse daha sık görüşelim arkadaşım kitap hakkında fikir almak çok hoş..kal selametle...

ne kadar doğru bilmiyorum ama mesela kitap kapağı beni çok etkiler ve arkasındaki açıklamayı mutlaka okurum eğer vaktim varsa önsözden sonraki bir iki sayfayı okumaya çalışırım bağlayıcımı sıkıcımı diye yazarına dikkat etmem (sevmediklerim bir kaç tane dışında) hiç okumadığım bi yazarda olabilir ...

gerek yaşamdan alınmışkitapları severim. daha önceden kitaplarını okuduğum ve beğendiğim yazarların kitaplarını alırım. mutlaka kitabı elimealdığım ilkan arkasında kiözeti okurum ayrıca kitabını içindeki yazılarıda göz atarım

beddiüzzamanın risale i nur küllaiyatı gibi bende mesneviyi bir kur'an tefsiri olarak görüyorum...aslında bu tür eserleri okumak lazım çoğu zaman ki ufkumuz genişlesin...çok güzelmiş aşk kitabı anlattığına göre..en kısa zamanda alıp okumam lazım...şuan sonsuz kulluk kitabını okuyorum Rabia brodbeck in...diğer kitabını geçen senelerde okumuştum hazreti insan diye...tavsiye ederim onu çok hoş bi kitaptı..mümkünse daha sık görüşelim arkadaşım kitap hakkında fikir almak çok hoş..kal selametle...

Güzel bir kitap olmalı okuduğun sanki mistik duygusunu uyandırıyor
içeriği.Görmedim ama anlattığına göre öyle.Tanrının Doğum Gününü oku
sana tavsiyem Burak Özdemir yazarı.Evet arkadaşım sık sık görüşelim.
Şu an ben Buket Uzuner-Kumral Ada Mavi Tuna'yı okuyorum.
Kitapçıda elim gayrı ihtiyari olarak gitti bu kitaba ve içini açtığımda
şu yazı yazıyordu.

Akıl,aşk ve can!
Bu üçü üçgendir.
Hee derde çare,her yaraya merhemdir.
Mevlana Celaleddini Rumi.

gerek yaşamdan alınmışkitapları severim. daha önceden kitaplarını okuduğum ve beğendiğim yazarların kitaplarını alırım. mutlaka kitabı elimealdığım ilkan arkasında kiözeti okurum ayrıca kitabını içindeki yazılarıda göz atarım

Bende mutlaka arka özetini okurum alırken kitabın..........................................

önceden belirlediklerim dışında , hiçbir fikrim olmadan bir kitap satın alacaksam ilk önce ismi beni çekmeli...içinde ne anlatıyor merakını uyandıran bende ismidir..en arka sayfayı okur fikir edinirim...ilk ve son sayfaları özellikle okurum...rastgele orta sayfalara göz atarım...kapak tasarımını incelerim...hiç tanımadığım bir yazarsa diğer kitaplarına göz atarım ve kararımı veririm....

Kesinlikle arka özetini okurum birde yazarın özgeçmişine
mutlaka bakarım...................................

Şu an içeriğine çok dikkat ediyorum.Mutlaka gerçekçi yanı olmalı.....................................

benim tarzım vardır ilgi alanlarım dünya görüşlerim vs vs önce yazar etkilidir, benim için yazılmış sayarım adını gördüğüm yerde yapışırım, genelde yanılmam.
o ara ne tür okumaya saldıysam kendimi o tür kitaplar ilgimi çeker romansa onları incelerim makale deneme her neyse o tür kitapları netten inceler alırım.
bir de eş dost arkadaşta elinde gördüysem sorarım anlatır ona göre alır bakarım
sözün özü net bir çizgi çekmek zor duruma göre değişiyor...

yazarına bakarım önce ismi ilgimi çekmesi gerekir arkasına ilk sayfalarına göz gezdirirm içime siniyosa alırm

ısmi ilgimi çektiyse ne basımevine, ne yazarına ne de içeriğine önem veririm, üstümde para varsa hemen alırım. ılginçtir, hayal kırıklığına da pek uğramam. :)

öncelikle bilgi dolu bir kitap olması tercihimdir, hayal ürünü kitapları çok tercih etmem.
2. si tarihi kitapsa aklıma alırım
3. sü kişileerin yorumlarını alırım ama
okumalarımız aynı tarzdaysa ve kitabın kapağıda önemli benim için

yazarı önemlidir...
eski zamanı anlatan kitaplar daha çok hoşuma gider...
ve kitabınm aldıgı ödüllere bakarım
çevremde okuyan vardı sorarım varsa tavsiyesini sorarıom...

yazarı benim için çok önemlidir kapağına ismine bakarım önce. sonra arka kapağında yazılanları okurum.kitap hakkında yorum yapılmşsa onlarda çok ilgimi çeker..

o anda ne tarz kitap almak istiyosam o ozelliklerine dikkat ederim mesela yasanmis mi yoksa kurgumu diye bakarim anlatim diline bakarim tarzina bakarim.

Back