Kitap Seerken Nelere Dikkat Edersiniz?

arzuca9432

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
116
Yer
İstanbul
Okumak için seçtiğiniz kitabın hangi özelliklerine bakarsınız?.................

belgesel olmasına dikkat ederim hayal ürünü olan kitaplar hiç ilgimi çekmez...

Ben tavsiye romanları seçiyorum bu aralar.
Kitabın yanından geçerken ruhum sanki o kitabı
bulur vede okumamı söyler.Yani kitapçıda gezerken
o kitabı görürüm vede mutlaka arkasını vede içini
okurum.Bir bağ kurulur sanki kitapla aramızda....................................

genelde bildiğim yazarların kitaplarına bakarım..hiç bilmiyosam ismi ilgmi çeker,konusunu okur alırım

Eğer tanımadığım bir yazarsa öncelikle kitabın arka yüzündeki özeti okurum. Eğer o dergi, bu gazeteden alıntı yapılarak özet verilmişse anında bırakırım. En sinir olduğum şey bilmem ne dergisinin yorumuna bakıp kitabı değerlendirmeye çalışmak. Bütün dünya biliyorki bu tür yorumlar satın alınıyor zaten. Özette karakterleri ve olayın genel durumunu anlatırken çekici birşeyle karşılaşırsam yazarın anlatımına göz atmak için içinden herhangi 1-2 sayfaya göz gezdiririm. Uzun, bol renkli, kafama sürekli olarak en derin detayına kadar bir resim çizmeye çalışan anlatımlardan boğulduğum için bu tür birşey olmamasına bakarım. Yazar genel havayı verdikten sonra detayları bana bırakmalı. Sonuçta herkesin zevki farklı :1rolleyes: Hepsinden memnun kaldıysam, kitabın cildine ve kapağına bakarım. Okurken lime lime dağılabilecek, kapağı kırılıp iz bırakacak, baktığımda soğuk bir duygu verecek kitaplarında malesef pek şansı yok :1no2:

ben kitap satın almıyorum genelde kiralıyorum, zaten kitapçı şu sıralar çok okunan kitapları gösteriyor, ben de arkasını okuyorum. dili ağır olan, betimlemeler, duygular falan fazla olan, fantastik, mitolijik, felsefik, macera tipi kitapları sevmiyorum . (ne çok varmış :D )

Ben tavsiye romanları seçiyorum bu aralar.
Kitabın yanından geçerken ruhum sanki o kitabı
bulur vede okumamı söyler.Yani kitapçıda gezerken
o kitabı görürüm vede mutlaka arkasını vede içini
okurum.Bir bağ kurulur sanki kitapla aramızda....................................

fikirlerine değer verdiğim ve zevkerimiz uyuyorsa ben de o kişilerin tavsiye ettiği kitapları okurum..
B arada aynen senin gibi kitapçıda kitap seçerken ktap beni ben kitabı çekeriz... Garip birşey.. Arkasını okumadan, yazarını tanmadan aldığım ve çok beğenerek okuduğum kitaplar çoktur... Hiçbir zaman zaten kitapçıya şu kitabı alıcam diye gitmem... Kitapçıyı baştan sona gezerim her rafın önünde zaman geçiririm, kitaplara kitap isimlerine yazarlara göz atarım ve mutlaka beni cezbeden 3-5 kitap bulur alır çıkarım....
Eşim kitaplarım tükenmeye başladığında benimle alışverişe çıkmak istemez, çünkü ben kitapçıda kitaplarla telepati yaparken çok sıkılıyor kendisi.... O yüzden kitap alışverişine hep yanlız çıkarım, böylece hadi hadi diyen yada bşey söyleyip dikkatimi dağıtan kimse olmaz etrafımda....
Bazan saatin farknda bile olmuyorum... ve kitapçıdan çıkınca acaip rahatlamış, deşarj olmuş dinlenmiş hissediyorum...
En güzel tterapi benim için, kitap almak ve kitap okumak....

Aaa bu arada asla kitapçıların best seller raflarına bakmam, best seller lar bana hitap etmiyor.... haa aradan 21 sene geçtikten sonra normal rafa düşünce ilgimi çekerse aaa bu bir ara best sellerdi diyerek seçim kriterime giriyor ama bu yaz dar paça pantolonlar moda der gibi bu kitaplar çok popüler die yapılan reklamları protesto ediyorum....

fikirlerine değer verdiğim ve zevkerimiz uyuyorsa ben de o kişilerin tavsiye ettiği kitapları okurum..
B arada aynen senin gibi kitapçıda kitap seçerken ktap beni ben kitabı çekeriz... Garip birşey.. Arkasını okumadan, yazarını tanmadan aldığım ve çok beğenerek okuduğum kitaplar çoktur... Hiçbir zaman zaten kitapçıya şu kitabı alıcam diye gitmem... Kitapçıyı baştan sona gezerim her rafın önünde zaman geçiririm, kitaplara kitap isimlerine yazarlara göz atarım ve mutlaka beni cezbeden 3-5 kitap bulur alır çıkarım....
Eşim kitaplarım tükenmeye başladığında benimle alışverişe çıkmak istemez, çünkü ben kitapçıda kitaplarla telepati yaparken çok sıkılıyor kendisi.... O yüzden kitap alışverişine hep yanlız çıkarım, böylece hadi hadi diyen yada bşey söyleyip dikkatimi dağıtan kimse olmaz etrafımda....
Bazan saatin farknda bile olmuyorum... ve kitapçıdan çıkınca acaip rahatlamış, deşarj olmuş dinlenmiş hissediyorum...
En güzel tterapi benim için, kitap almak ve kitap okumak....

Aaa bu arada asla kitapçıların best seller raflarına bakmam, best seller lar bana hitap etmiyor.... haa aradan 21 sene geçtikten sonra normal rafa düşünce ilgimi çekerse aaa bu bir ara best sellerdi diyerek seçim kriterime giriyor ama bu yaz dar paça pantolonlar moda der gibi bu kitaplar çok popüler die yapılan reklamları protesto ediyorum....

Aynen dediğiniz gibi.Bende kitapçılarda gezerken saatlerimin
nasıl geçtiğini farkına bile varmam,onun için yalnız giderim.
Oradaki her kitabı koklarım sanki,hepsine o kadar değer
veririmki o anda hepsini birden almak vede okumak geçer
içimden.Benimle aynı duyguları paylaşatığına çok sevindim.
Maalesef bu duyguları paylaşan insanlar ve de okuma
alışkanlığı olanlar o kadar az ki...........................

dostlarımın tavsiyesine göre bir de kitapçıda dikkatimi çeken bir kitabın içinden bir sayfa okuyarak ...

Sırayla yazıyım:Kitabın adına-Yazarına-Varsa içindekilere-Önsöze veya takdime-Ve en arkasındaki bölüme bakarım.İlgimi çekiyorsa da alırım...(Her türlü kitabı okuyabilirim ama psikoloji olması tercihimdir zemuszemus)

kitabın arka kapağındaki yazıları okurum dikkatimi cekerse alırım basın yolu ile de yeni çıkanları takip ederim bele işte :delphin:

Birde kitabın içinde neler yazdığını çok merak ederim.Beğendiysem kapağını
yada kişi tavsiye ediyorsa tarzını sevmesemde içinde ne yazılı olduğunu
mutlaka okuyup bilmek isterim.Yani bilgilenmek...................................

Aynen dediğiniz gibi.Bende kitapçılarda gezerken saatlerimin
nasıl geçtiğini farkına bile varmam,onun için yalnız giderim.
Oradaki her kitabı koklarım sanki,hepsine o kadar değer
veririmki o anda hepsini birden almak vede okumak geçer
içimden.Benimle aynı duyguları paylaşatığına çok sevindim.
Maalesef bu duyguları paylaşan insanlar ve de okuma
alışkanlığı olanlar o kadar az ki...........................

ayne bende öğleyim ilerde bir odaya koskocaman bir kütüphane yaptırmayı istiyorum koltuğumda oturup elimde çayım ve kitabım sakin bir ortamda kitap okumayı okadar çok severimki..ya düşünürken bile heyecan basar...
kitap okumak gibisi yok.:asigim:.okumayan eksik ve yarımdır herdaim..:kahve:

ayne bende öğleyim ilerde bir odaya koskocaman bir kütüphane yaptırmayı istiyorum koltuğumda oturup elimde çayım ve kitabım sakin bir ortamda kitap okumayı okadar çok severimki..ya düşünürken bile heyecan basar...
kitap okumak gibisi yok.:asigim:.okumayan eksik ve yarımdır herdaim..:kahve:

İnşallah dileğiniz gerçek olur.Bende kitap okumayı çok seviyorum.Sabah
kalkar kalkmaz mutlaka kitap okurum yatağımda.Başucumda mutlaka
kitabım vardır.O benim en yakın arkadaşımdır.Kitap okumayı vede
bilgilenmeyi çok seviyorum.Hemde çok..........................................

Bu aralar her elimi attığım kitabın içinde mutlaka
Mevlana ve Şems ile ilgili konular oluyor.ılginç.....................................................

gerçekdışı kurguları okumayı sevmem.. uçucu bilgiler gelir.. vakit kaybı zannederim,
öyle olmadığını bilmeme rağmen , soyutluğu kitabı hissetmemi engeller... bu yüzden de okuyamam..
lâkin yaşanmış gerçeklikleri merak ile okurum.. somut bilgi hoşuma gider..
çok sayfalı olmamasını muhakkak seçerim.. çok dediğim 300-350 i geçmesin derim.. uzun süre aynı kitaptan sıkılırım..
bir de ikinci kitapları severim.. özellikle tercih etmem ama, mümkün mertebe okunmuş kitap okumak isterim..
böyle ..

İnternette kitap sitelerini takip ederim. Yani kitapçıya gitmeden, alacağım kitaplar zaten bellidir. Tabiki tarz ve konunun ilgimi çekmesi lazım.

gerçekdışı kurguları okumayı sevmem.. uçucu bilgiler gelir.. vakit kaybı zannederim,
öyle olmadığını bilmeme rağmen , soyutluğu kitabı hissetmemi engeller... bu yüzden de okuyamam..
lâkin yaşanmış gerçeklikleri merak ile okurum.. somut bilgi hoşuma gider..
çok sayfalı olmamasını muhakkak seçerim.. çok dediğim 300-350 i geçmesin derim.. uzun süre aynı kitaptan sıkılırım..
bir de ikinci kitapları severim.. özellikle tercih etmem ama, mümkün mertebe okunmuş kitap okumak isterim..
böyle ..

İkinci el kitap olması enteresan.Demekki yaşanmışlık sizi çekiyor.............................

zemus ve arzuca kardeşlerim...bende aynen sizin gibi düşünüyorum..kitap okumak farklı bir olay bence...onlara dokunmak koklamak hissetmek ne bileyim işte farklı bir haz!internetten sipariş vermeme rağmen sevmiyorum,kitapçıya gidip tek tek incelemek mutlu ediyor beni..zaten o da mecburiyetten oluyor kimi zaman.bazen tavsiye üzerine alıyorum kitaplarımı ama çoğu zaman ruh halime göre.o an ne okumak bana iyi gelicekse onu seçiveriyorum...benimde hayallerimde kendi evimize geçtiğim zaman bi duvarı kütüphane ile kaplatmak istiyorum.bi okuma koltuğum zehpam ve ışığım olmalı..gerçi şuanda kendim tasarladığım koca bir kütüphanem var.kitaplarımın üzerlerine ismimi alındığı tarihi ve yeri yazarım hemen.kitap okumak için boş zamanlarım değil onlara ayrılmış özel saatlerim olmalı bence...en iyi arkadaşlarımdır kitaplar..Allah muvaffak etsin inş.. arkadaşlarım..çok karmakarışık yazdım kusura bakmayın emi? :kahve:

he bu arada arzuca kardeşim..benimde mevlana ya karşı büyük bir ilgim varda şuan okuduğum kitaplar onunla ilgili demişssin.neler okuyorsun acaba?eğer istersen benimde tavsiye edebileceklerim var...selametle

Back