• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kitap okumayı sevenler beni daha iyi anlar

dusuncelerimbu

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2023
17
-5
6
25
merhaba size bir sorum olacaktı aslında bu bir sorunum değil ama eğer yapabilirsem çok sevineceğim birşey ben kitap okumayı çok seven biriyim okumanın insanı geliştirdiğini düşünüyorum erkek arkadaşımda canım sıkılsa duvarı izlerim ama kitap okumam diyor ona kitap okumayı nasıl sevdirebilirim ya da zamanla alışır mı

Beraber aynı kitabı okumayı teklif edin. Kitabın konusu üzerinde seninle sohbet etmek istiyorum deyin. Ona rağmen hala duvara bakıyorsa kendinize bir iyilik yapın ve ayrılın.

merhaba size bir sorum olacaktı aslında bu bir sorunum değil ama eğer yapabilirsem çok sevineceğim birşey ben kitap okumayı çok seven biriyim okumanın insanı geliştirdiğini düşünüyorum erkek arkadaşımda canım sıkılsa duvarı izlerim ama kitap okumam diyor ona kitap okumayı nasıl sevdirebilirim ya da zamanla alışır mı
Çocuk mu bu adam zorla kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istiyorsun? Hiç doğru bir düşünce değil bu.
Sana uymuyorsa ayrıl. Kimseyi bir şeyi sevmeye zorlama

Annesi değilsen imkansız. Bırak duvarı izlesin sen de kendi seviyene uygun biriyle beraber ol.

Bilemiyorum sonradan alışkanlık edinebilir ama o kıvama getirmekte biraz çaba ister sevdiği bir tarz var mı ? Roman,polisiye gibi daha az sayfalı kitaplar ile başlanabilir misal ben polisiye romana ve Sherlock serilerine bayılırım beni öyle bir içine çeker ki tabii şimdi ufak bebeğim var eskisi gibi okuyamıyorum maalesef :)

Yaşınız yanlış değilse 25 yazıyor. Sevgilinizin kazık kadar bir yetişkin olduğunu varsayıyorum bu yüzden 😂 yetişkin olup da bu cümleyi kuran birine sanmıyorum zorla kitap okuma alışkanlığı kazandırabileceğinizi. Kazandırmayın da zaten canım, çocuk mu da siz eğitmeye çalışıyorsunuz. Kendini eğitememişse eğitimlisini bulun 😅

Yani şunu anlamadım neden kitap okumayı sevmesini istiyorsunuz adam bu yani sevecek olsa bu yaşa kadar severdi herkesin zevki farklı eğer konuşurken beraberken aranızda fark yoksa ellemeyin adamı ama fark hissediyorsanız daha kendinize yakın ortak konularınız olacak birini bulun

Erkekler arasında kitap okuyan oranının çok düşük olduğunu gözlemliyorum. Kendini farklı şekilde geliştirmeyi seviyor olabilir, bu durumda herkes sevdiği şekilde yapsın kitap için zorlamanın bir yararı olmayacaktır. Ya da kendini geliştirmek istemiyordur o zaman zaten sizin bunu çoktan farketmis olmanız lazımdı.

Benim eşimde çok sevmez ama karşı da değildir. Bende isterim okumayı sevsin aynı kitapları okuyalım üzerine konuşalım falan ama ısrar da etmem. Bence zorla sevdiremezsiniz yani ilgi alanları ile ilgili kitap önerebilirsiniz ama istemezse onu da okutamazsınız içinden gelmesi lazım. Duvara bakarım dediğine göre içinden de gelmiyor 🤣

Çocukken kazanması gereken alışkanlığı yetişkinlikte istediğiniz kadar zorlayın, veremezsiniz.

Back