• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Eki Görüntüle 1910145 Merhaba,
Emrah Serbes- Hikayem Paramparça ve George Orwell- Hayvan Çiftliği birer günde bitebilecek küçük sevimli kitaplarmış. Özellikle Hayvan Çiftliği ne bayıldım.
Sıradaki kitabım

George orwell hayvan ciftligi ben de bayilmistim.
bi de 1984 var orwelin.onu da tavsiye ederim.super bi kitaptir

John Gray__Erkekler Mars'tan, Kadınlar Venüs'ten bitti.

Nihayet bitti. Genelde kitaplar hakkında kötü yorum yapmam, sevdiğim noktalar bulurum her daim ama bunda ne yazık ki öyle bir Polyanna'cılık yapamadım.

Çok sıkılarak okudum, sırf yarım kalmasın sonuna kadar geleyim de tam yorumum olsun diye okudum.

Kitap kadınlar ve erkeklerin olaylara bakış açısını farklı yönden ele almalarını inceliyor. Bana ilk duyduğumda keyifli gelmişti ama istediğim gibi olmadı. Bunun sebebi de; yazarın sürekli konu şu olduğunda erkekler böyle der ya da kadınlar, karşı taraf da şöyle anlar, bana gelen bir çift de ilk bunu duyduklarında sorunu hemen anlayıp ilişkilerini düzelttiler diye cümleye devam etmesi. Her zaman aynı sonucu verecekmiş gibi net konuştuğu anlara uyuz oldum. Sanırım hayatımda böyle düşüncelerime kesin hüküm verenleri sevmediğim gibi yazarın bu huyunu da sevmedim.

Kısacası bana hitap etmedi.

Selam kızlar
Tatar çölünü okudum. Okuyacak arkadaşlar var diye pek yorum yapmayayım :KK200:

Hafta sonu annemde kaldığı için devam edemediğim , albert camus yabancı ' ya tekrar baştan başladım sf 40

Sokak kedisi bob bitmek üzere. Hafta donu yanımda değildi bitiremedim:işsiz:

Herkese merhabalaarrr :KK49::KK49:
Güzel dileklerini belirten, aklından geçiren, mesafeler olsa da aramızda yanımda hissettiğim herkese bin teşekkürler :KK36::KK36:
Sindrellalık bitti ve gerçek hayata geri döndüm, bugün iş yerindeyim malesef yine :işsiz: Oysa ki tatil ne güzeldi, Antalya hepsinden de güzeldi, şöyle 1 hafta 10 gün daha kalıp dinleneydik iyiydi :olamaz:
Eeee artık prenseslik bittiğine göre, hayatımıza geri dönelim. Tabiki balayında kitap okuyamadım, oysa çok hayallerim vardı, elimdekini bitirip üstüne iki kitap daha bitirecektim ama elimdeki bile bitmedi :KK53:
İskender Pala - Aşka Dair okuyordum ama sanırım bir süre erteleyeceğim onu. İki tane çok merak ettiğim kitap var elimde şuan, onları okuyacağım. @_asmunikal_ ciğime de yolladığım "Karanlıkta Bir Ninni Struma" ve "Anne Frank'in Hatıra Defteri"
Önceliği Hakan Akdoğan'ın "Karanlıkta Bir Ninni Struma" kitabına veriyorum. Bugün içerisinde başlayabilirim inşallah.
Bir de birikmiş işlerimi toparlayabilirsem bugün okumak için PDF de seçeceğim. Eğlenceli, hızlı ilerleyen bişeyler olsun istiyorum bakalım, karar verince yazarım buraya da :kahve:
Herkese mutlu ve keyifli haftalar :KK49:

Güzel dileklerini belirten, aklından geçiren, mesafeler olsa da aramızda yanımda hissettiğim herkese bin teşekkürler :KK36::KK36:
Sindrellalık bitti ve gerçek hayata geri döndüm, bugün iş yerindeyim malesef yine :işsiz: Oysa ki tatil ne güzeldi, Antalya hepsinden de güzeldi, şöyle 1 hafta 10 gün daha kalıp dinleneydik iyiydi :olamaz:
Eeee artık prenseslik bittiğine göre, hayatımıza geri dönelim. Tabiki balayında kitap okuyamadım, oysa çok hayallerim vardı, elimdekini bitirip üstüne iki kitap daha bitirecektim ama elimdeki bile bitmedi :KK53:
İskender Pala - Aşka Dair okuyordum ama sanırım bir süre erteleyeceğim onu. İki tane çok merak ettiğim kitap var elimde şuan, onları okuyacağım. @_asmunikal_ ciğime de yolladığım "Karanlıkta Bir Ninni Struma" ve "Anne Frank'in Hatıra Defteri"
Önceliği Hakan Akdoğan'ın "Karanlıkta Bir Ninni Struma" kitabına veriyorum. Bugün içerisinde başlayabilirim inşallah.
Bir de birikmiş işlerimi toparlayabilirsem bugün okumak için PDF de seçeceğim. Eğlenceli, hızlı ilerleyen bişeyler olsun istiyorum bakalım, karar verince yazarım buraya da :kahve:

Canımmm hoşgeldin:KK200:

Kafamda bir tuhaflık 55 teyim.Gayet güzel başladı ama bu hafta bitirebileceğimi sanmıyorum.Ortak kitaba 20 sinde başlayamayacağım sanırım.

hoşgeldin yeni gelin :rolleyes:
çok güzel olmuşsun, gelinliğine helese bayıldım, çok asil
evliler kervanımıza hoşgeldin :KK200:

ben balayında John Verdon- Şeytanı Uyandırma okumuştum
bol katilli, cinayetli
ne kadar da balayına uyan romantik bir kitaptı :KK53:

hoşgeldin yeni gelin :rolleyes:
çok güzel olmuşsun, gelinliğine helese bayıldım, çok asil
evliler kervanımıza hoşgeldin :KK200:

ben balayında John Verdon- Şeytanı Uyandırma okumuştum
bol katilli, cinayetli
ne kadar da balayına uyan romantik bir kitaptı :KK53:

Oyy canım benimm, valla beğendiyseniz ne mutlu bana. Ben çok keyifle diktirdim ve giydim, güzel yorumlar duydukça daha çok hoşuma gidiyor :KK37:
Benim hatam yanıma kitap alırken sadece kendime almamdı, eşime de alsaydım iyiydi de işte onu unutmuşum :olamaz: E ona kitap almamış olunca da kendim de pek okuyamadım tabi :KK22:
Bide otelde ilk 2 gün durduk biz, diğer günler araba kiralayıp hep gezdik. Kahvaltı edip çıktık ta akşam yemeğinin sonuna ancak döndük otele. Öyle olunca elime kitap almaya pek fırsat da olmadı.
Telaşım, koşturmam, stresim bitti ya artık sakince hayatıma geri dönebilirim :kahve: Çok planlarım var, yarım kalan puzzle'ım, kitaplarım. Evi bi yerleştireyim tamamen, hele eşimin vardiyalı olduğu zamanlarla ilgili çok planım var çok :-)

bu arada _meLinDa_ _meLinDa_ kızıl saçlarına bayılıyorum, keşke cesaretim olsa da ben de yaptırsam ama olmuyor işte. Koyultacam ben de biraz rengimi. Belki uçlarını açtırırırım sonra,ancak bu kadar ani dönüşler yapabiliyorum ben :KK45:

Reşat Nuri Güntekin__Acımak bitti.

Acıma duygusu bu kadar kısa ve etkili ancak böylesi güzel anlatılabilirdi. Ba-yıl-dım!
İlk elime aldığımda Zehra öğretmenin bu kadar acımasız, soğuk ve kararlı duruşunun altında ne sebep var diye merak ederek başladım, daha sonra babasına olan öfkesinin nedenlerini merak ederek okumaya devam ettim, en sonuna doğru da babasının kelimelerinden dökülen hayat hikayesiyle Zehra'nın yaşamının nasıl bir madalyona benzediğini anladım. Önemli olan madalyonun gerçek yüzünün hangisi olduğunu görüp ona inanmakmış, kitap ilerleyip düşünceler tersyüz olunca gerçekler gün yüzüne çıktı.

Kitapta eski kelimelerin günümüz karşılığı verilmiş, hoş verilmese bile kelimeler o kadar güzel dizilmiş ki siz anlamını cümle sonuna varmadan çıkartabiliyorsunuz. Yazarın, Çalıkuşu'ndan sonra okuduğum ikinci kitabıydı, diğerlerini de zamanla okumayı düşünüyorum.

Back
X