• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap okuma günleri..

ayel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2010
234
1
0
Diğer
arkadaşlar daha önce de yapılmış fakat uzun sürmemiş sanırım.bir okuma günü yapsak.belli bir kitap listesi içinden o haftanın kitabını seçip sonrasında hep beraber okuduğumuz kitaba dair yorumlarımızı paylaşsak.yada farklı bir fikriniz varsa buna benzer o da olabilir.bunun için iyi bir organizatör gerekli ben organize işlerinde iyi değilimdir.hep beraber birşeyler yapsak.ne dersiniz...

kesinlikle katılıyorum...bence de yeniden bir grup oluşturup her hafta bir kitap belirleyip okuyup yorumlarımızı paylaşmalaıyız...diğer kitap okuma günlerini takip edemyrm..yeni bir tane için başlangıç yaparsak iii olur die düşnyrm...hem dha fazla kitap okumş olrzz hem de yorumlarımızı paylaşrz...

çok iyi bir fikir gerçi ben kendime pek güvenmiyorum işlerim yoğun olduğunda giremem diye
gelişmeleri takip edicem umarım bu işi iyi bir şekilde organize edicek birileri çıkar

evet arkadaşlar yapalım artk bişeylerr kitap okumak kadar faydalı birşey yokk ama hepsi alışkanlıktan geçiyo

ooooo ne kadar guzel bir konu acilmis buraya neden bu kadar ilgisiz kalinmis :50:
haydi boyle birsey yapalim arkadaslar harika fikir.

merhabalar arkadaslar, bu topigi canlandirmaya ne dersiniz.
bir yılda bir Japon 12 tane kitap okurken, Türkiye'de altı kişi bir kitap okuyor şeklinde çıkan istatistikler çok can sıkıcı.. burada gosterecegimiz birlik ve motive ile okudugumuz kitap sayisini arttirabiliriz. haydi beraber okuyalim diyen arkadaslari topige bekliyoruz :64::64::64:
benim fikrim ortak bir kitap belirleyip okumaktansa ( ki temin problemi yasanabilir) kitaba baslama ve bitirme gununu belirleyip herkesi istedigi kitabi secmede ozgur birakabiliriz. herkes kendi okudugu kitapla ilgili carpici noktalari buradan paylasabilir.
bir cok alimin bir kitaba baslamak icin carsamba gunlerini sectiklerini duymustum. Carsambada ne hikmet var orasini bilemiyorum ama kitaba baslama gunu olarak carsambayi secebiliriz, sizce?
her ay yada her hafta en cok kitap okuyan kisiyi buradan belirleyebiliriz.

katilimlar bekleniyor....
carsambaya kadar herkes elindeki kitabi bititip yeni baslayacagi kitabi belirleyebilir buarada.
carsamba sabahi ise yarismaya start verilir. bolll paylasimlar diliyorum herkese.......

Katılmayı çok isterim ama bu aralar işlerim yoğun ve daha da yoğunlaşıcak
Organizasyonu aksatmak istemem o yüzden katılmasam daha iyi
Ama arada bir girer takip ederim yapılanları

bende katılmak isterim bunun için elimdeki kitabı biran önce bitirmem gerekiyor :)

iyi fikir ,, ee hadi başlayalım?? ne şekilde olacağına karar vermek kaldı sanırım geriye..:)

"benim fikrim ortak bir kitap belirleyip okumaktansa ( ki temin problemi yasanabilir) kitaba baslama ve bitirme gununu belirleyip herkesi istedigi kitabi secmede ozgur birakabiliriz. herkes kendi okudugu kitapla ilgili carpici noktalari buradan paylasabilir.
bir cok alimin bir kitaba baslamak icin carsamba gunlerini sectiklerini duymustum. Carsambada ne hikmet var orasini bilemiyorum ama kitaba baslama gunu olarak carsambayi secebiliriz, sizce?
her ay yada her hafta en cok kitap okuyan kisiyi buradan belirleyebiliriz. "
bu fikre katiliyormusunuz arkadaslar? simdiye kadar 4 kisi olduk. bu harikaaa:62: baslamak icin yeterli cogunluk.
orchidea
turab
akalin
narchilek

istediğimiz kitabı okursak; 1- farklı kitaplar hakkında doğrudan okuyucu yorumları almış oluruz
bunun, belki bir sonraki kitap seçimimize faydası olur
2- ama, bitene kadar kitapla igili yorum yaptığımızda, onu okumayan herkes yabancı kalır yazılanlara , yani ara konuşmalar yapılamaz..

herkes aynı kitabı okursa; 1- yukarıda da söylediğiniz gibi temin sıkıntısı yaşanabilir
2- herkesin tercih ettiği ortak türü tarzı belirlemek zor olabilir.

Benim ÖNERİM: hep beraber belirleyeceğimiz bir kaç kitaptan istediğimizi seçip okuyabiliriz.
böylece 1-temin sıkıntısı ihtimali en aza indirilmiş olur.
2- aynı kitabı okuyan en azından bir kaç kişi olur ve okurken de fikir telakkisinde bulunabilirler.
3- ve ilk grup kitapları bittiğinde içlerinden bir başkasını okumak isteyen olursa değiş tokuş sağlayabiliriz belki..

görüşlerinizi bekliyorum kitap kurtları..:87:

Son düzenleme:

sende hosgeldin narcilek organizasyonumuza :70:
nickini cok begendim. en guzel yaz ve kis meyvelerinin birlesimi

teşekkür ederim canım, hoşbuldum..
kırmızı meyveler güzeldir..:)
ama sanırım yukarıdaki mesajında küçük bi klavye hatası olmuş chilek yazmışsın.. o tiki yazım şeklini pek sevmem aslında..;) doğrudan cilek en güzeli..

Son düzenleme:
istediğimiz kitabı okursak; 1- farklı kitaplar hakkında doğrudan okuyucu yorumları almış oluruz
bunun, belki bir sonraki kitap seçimimize faydası olur
2- ama, bitene kadar kitapla igili yorum yaptığımızda, onu okumayan herkes yabancı kalır yazılanlara , yani ara konuşmalar yapılamaz..

herkes aynı kitabı okursa; 1- yukarıda da söylediğiniz gibi temin sıkıntısı yaşanabilir
2- herkesin tercih ettiği ortak türü tarzı belirlemek zor olabilir.

Benim ÖNERİM: hep beraber belirleyeceğimiz bir kaç kitaptan istediğimizi seçip okuyabiliriz.
böylece 1-temin sıkıntısı ihtimali en aza indirilmiş olur.
2- aynı kitabı okuyan en azından bir kaç kişi olur ve okurken de fikir telakkisinde bulunabilirler.
3- ve ilk grup kitapları bittiğinde içlerinden bir başkasını okumak isteyen olursa değiş tokuş sağlayabiliriz belki..
görüşlerinizi bekliyorum kitap kurtları..:87:
bir kac kitap belirlemek soyledigin sebeplerden dolayi mantikli, diger arkadaslarda fikirlerini soylesinler zamanla kurallarimizi olusturabiliriz.

teşekkür ederim canım, hoşbuldum..
kırmızı meyveler güzeldir..:)
ama sanırım yukarıdaki mesajında küçük bi klavye hatası olmuş chilek yazmışsın.. o tiki yazım şeklini pek sevmem aslında..;) doğrudan cilek en güzeli..
yazdiktan sonra farkettim, gayri ihtiyari olmus. ben ingilizce ogretmeniyim oyle yazivermisim mazur gor.

bir kac kitap belirlemek soyledigin sebeplerden dolayi mantikli, diger arkadaslarda fikirlerini soylesinler zamanla kurallarimizi olusturabiliriz.

yazdiktan sonra farkettim, gayri ihtiyari olmus. ben ingilizce ogretmeniyim oyle yazivermisim mazur gor.

hmm güzel meslek,
tamamdır sorun değil ..:):16:

Back