kitap alırken neye dikkate diyorsunuz?

dilekkivrak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
115
120
42
kitap alırken neye dikkate diyorsunuz? tavsiye üzerine mi alıyorsunu, internetten yorumlara mı bakıyorsunuz?
ya da kitabın kapağına, önsözüne vey ason sözüne mi bakıyorsunuz?
sosyal medyadaki kitap reklamları ne üzerinizde ne kadar etkili
merak ettim de

Hem hepsi hem hiçbiri
Bazen kitapçıda gezerken dikkatimi çeken bir kapak oluyor bazen de arka kapak yazıları...
Tavsiyesine gerçekten güvendiğim okurların önerilerine kulak veririm, sosyal medya reklamları pek alma isteği uyandırmıyor bende açıkçası, popüler kitaplar aksine itiyor beni
Asıl önemli olan yazar aslında benim için, beğendiğim yazarın tüm kitaplarını okumaya çalışıyorum...
Siz nasıl seçersiniz? dilekkivrak

lolis canım benim zamana göre değişiyor. bu ara araştırdığım bir konu var o konuda ne bulursam alıyorum. yazarına yayınevine vs dikkat etmiyorum.
arkadaş tavsiyeleri beni de etkiliyor. en son aldıklarımdan bir kısmını tanıdık tavsiyesiyle aldım.
aslında şu da var şu anki gibi illa bir konuya odaklanmadıysam kitap alırken yüreğimin sesini dinlerim. beni o kitabı almaya itenin ne olduğunu anlamadan almak isterim.
aslında konuyu biraz da o yüzden açtım. kitaplarda beni neyin çektiğini bazen ben de anlayamıyorum.

Arkadaş tavsiyesi bana pek makul gelmiyor çünkü herkesin kendi tarzı var:)
Eger sevdiğim bir yazarsa sadece buna bakar alırdım eskiden. Şimdiyse her yazarın kitabı aynı derecede güzel olmuyor fark ettiğim için yazar ve konuya bakarak alırım. Elbette türü önemli. Edebi dilde eserler mesela Türk klasik eserleri sırf o güzelim Türkçe için bile okumaya değer gelir.
Yazarı konusu ve türü kisacasi önemlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…