Merhabalar, ben geçen cuma kistik higroma sebebiyle 13 haftalık bebeğimi düşürdüm. Daha doğrusu çarşamba günü hiç birşey yokken normal rutin kontrolümüze gittiğimizde bu teşhis konuldu, 2 si profesör toplam 4 doktora göründüm. Hepsi aynı şeyi söylediler. Kistik higroma, çilek başlılık, bağırsak dışarda, omurga bozukluğu skloroz, kalpte delik... Daha bilmediğimiz neler neler. Hiç tahmin etmediğimiz başımıza geldi ve herşey 3 günde olup bitti. İlk bebeğimdi bu benim. Doktorlar hiç ümit vermedi, direk bu bebeğin anne karnında öleceğini ve daha fazla büyümeden alınması gerektiğini söylediler. Nasıl bir acıdır yaşayanlar ve Allah bilir. Allah düşmanımın başına vermesin. Yani bebeğim kendi düşseydi belki bu kadar üzülmezdim ama onun düşürülmesine karar vermek... Allahım o kadar zor ki, karar vermek bile değil aslında, zorunda kalmak bizimkisi, hiçbir geri dönüş yok, çare yok. Sıvı alındı bebeğimden, düşük olmadan önce. O iğnenin acısı değil, bebeğimin öleceği benim canımı yaktı, sürekli ağladım. Sonra düşük için ilaç koydular, o ilacı koyarken okadar ciğerim parçalandı ki, nasıl bağırdım, hüngür güngür ağladım. Odaya aldılar, sancımın ve kanamamın gelmesini bekledik. Tam 6 saat sonra kanamalarım ve sancım arttı, 2 saat bu ağır sancıyı çektikten sonra dayanamadım ayaklandım lavaboya gittim, tuvaletim gelmişti, tam yaparken bebeğim düştü, gördüm onu, rahmimden sarkıyordu, göbek kordonu nedeniyle hala bana bağlıydı, rabbim nasıl bağlamış bebeğimi bana sıkıca. Allahım nasıl gitti ellerimden, görmez olaydım ama gördüm işte, küçücüktü bebeğim. Sonra anesteziyle aldılar yavrumu tamamen. İnanın o sancıları çekiyordum ama normal doğum sancısı olsa gülerek çekerdim, bunda ağlayarak çektim. Arkadaşlarım, bunu okuyan bana dua edebilir mi, çok sıkıntıdayım, rabbimin imtihanı biliyorum ama inşallah kötü birşey yapmamış olayım, rabbim bana ferahlık versin. Bu acılar geçer ama rabbimin karşısında hesabı nasıl vereceğim diye ağlıyorum artık. Biliyorum bilerek yapmadık, ümit yoktu, sağlığım için yaptık ama her anne kendinden önce yavrusunu düşünür. Rabbim bu duruma düşenlerin yardımcısı olsun, bana da dua edin nolur kardeşlerim. Allah bir daha yaşatmasın bu acıyı kimseye, sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlarımız olsun. Uzun yazdım hakkınızı helal edin, Allah a emanet olun.