Kisti Varken Hamile Kalan Var mııı???

hasret...

elveda istanbul:(
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
365
3
118
Batman
arkadaşlar,uzun süredir moralim çok bozuk.geçen yıl başka bi şikayetle gittiğim doktor sol yumurtalığımda 5 cm büyüklüğünde kist gördü ve laparoskopi dedi..1 yıl sonra gittiğim başka bi dr ise büyüklüğü 5 cm ama bunu ancak açık ameliyatla alabiliriz dedi. bugün gittiğim doktor ise myralon doğum kontrol hapı verdikafamçokkarıştı
ama ben bebiş istiyorumm.. sizce napayımm??ameliyat olmalı mıyımm??:çok üzgünüm:

ben kistlerimden dolayı 2 yılımı kaybettim ve tedavi gördüm yani laparoskobi oldum ve şimdi hamileyim...

tabii sizin durumunuz farklı olabilir kistin ne tür bir kist olduğuda önemli
...

ben kistlerimden dolayı 2 yılımı kaybettim ve tedavi gördüm yani laparoskobi oldum ve şimdi hamileyim...

tabii sizin durumunuz farklı olabilir kistin ne tür bir kist olduğuda önemli
...
cevabn için sağol sodalemon. diğer dr lar yumurtalık kisti demişti ama bugünkü çikolata dedi:bbo: senin kistinin çapı kaçtı da lap. yaptılar??

kızlar benim de nsağ yumurtalığımda basit bir kist varmış normal boyutlarda ama bunun gebe kalmayı etkilemediğini söyle di doktorum ve biz 6 aydır deniyoruz olmuyo dr normal diyo

cevabn için sağol sodalemon. diğer dr lar yumurtalık kisti demişti ama bugünkü çikolata dedi:bbo: senin kistinin çapı kaçtı da lap. yaptılar??

bende geçen sene çikolata kisti yüzünden çok sıkıntılar çektim. gitmediğim doktor kalmadı. kist yaklaşık 4 cm di ve emaliyettan başka çare yok dediler. bende laporoskopi yöntemiyle ameliyat oldum 2 günde ayağa kalktım. ameliyetım çok rahat geçti korkulacak bir şey yok yani . bende çocuk istiyordum ama bu kist yüzünden olmuyordu. amaliyattan 2 ay sonra hamile kaldım. şu an 8 aylık hamileyim. doğumu bekliyorum dört gözle. sende sakın moralini bozma.

ya bende de var küçük sanırım yorumlarda hep cm konuşuluyor benimki mm ve cinsinide bilmiyorum doktoruma sordum söylemedi basit bi kist dedi. Bunların tedavilei doğum kontrol hapımi gerçekten 6 aydır kullanıyorum nerdeyse. yaz aylarında bebek düşünüyoruz gerçi kontrole gidince doktoruma sorcam ama ne kadar önce bıraksam hap kullanmayı hamile kalırım size. deneyimleriz den faydalanmak istedim.

slm arkadaşlar benimde sol tarafımda var dı fakat dr ufak dedii.. suan hamişim allahıma şükürlr olsun....

ben değil ama çok yakın bir arkadaşıma kist teşhisi söylendiğinde korktu ve daha iyi tedavi almak için ankaraya gitti.veeeeeeee doktorun ilk söylediği şey:siz kist için mi geldiniz yoksa hamileliğinizi mi değerlendireceğiz? arkadaşımın kisti 5-6 cm. idi ve şu an 6. ayında gayet iyi gidiyor.
fakat bazı kistlerin de bebekle birlikte büyüdüğünü, doğumda alındığını söylüyorlar. ne kadar doğru bilemem.

benimde sol yumurtalığımda yapışıklık varmış,,ne demek olduğunu anlamadım,,hamile kalmıştım ama bebeğin kalbi durdu...acaba o yapışıklıktanmı olmuştur bilen arkadaslar varmı...benimde laparoskopi yaptırmam lazım acaba...acıkcası cok korkuyorum

selm kızar bende bebiş stiyrumdr gttm 1.5 yıllk evlym bende yumurtlık kisi ardı adet olunca geldedi dr.gittim kistler yok olmuş dedi. a bu hamile kalmam için gonaphene diye bi ilaç bekliyorum şimdi baalım bebişim annese bu ay mı mrb dyecek çok istyorum kızlar.

bende de vardı çikolata kisti 7 cm
hamile kaldım 15 etlık oğlum var
kist hala duruyor
ama gebelik süresince küçüldü
3 cm falandı en son

bende bekarken 5.6cm kist vardı açık ameliyatla aldılar.şimdi iki çocuğum var hem de tedavisiz.hele ikincisinde sağ ve solda çok sayıda varlardı.ya klomenle hemen hamile kalmayı deniyosun ya da daha sağlıklı ve sonuç çok yüksek sadece 6 ay doğum kontrol hapı kullanıyosun,sonrasında hemen hamile kalıyosun

Kim istemiyor ki be tatlım. Ne kadar çok istediğimi anlatamam:çok üzgünüm:

canım bende düşükten sonra sağ yumurtalığımda 3cm civarında basit kist saptandı. dr kendiliğinden gider dedi. 4 ay sonra kontrolde gitmediğini gördük. dr iki ay myralon doğum kontrol hapı verdi. yine geçmedi. küçük ve basit kist olduğu için gebe kalmana engel değil dedi. bu ay dördüncü ayım ama hala bişe yok... bekliyorum yanii..

Kızlar,
Çikolata kistim var, sol tarafta. Çok büyük diil ama var senelerdir.
Bende bu ay hamile kaldım! :teytey:
Denemeye deva medin lütfen!

kist vardı arkadaşımda dondurdu doktoru hamile 1.5 yıldır kalamıyordu başka doktor kıst varken hamıle kalamassın dedı yaktı o ay hamıle kaldın aklınızda olsun

bende de çikolata kisti var 7 cm idi
doktorlar amelliyatla alınması lazım
yoksa gebe kalamazsın dedi
başka bi dr kisti aldırırsan gebe kalma şansınen aza iner dedi
amelliyat sonrası yapışıklık olurmuş o yüzden gebe zor kalırmışım dediler
ben kisti aldırmadım.ve bbek için çalışmalara koyulduk
7 ay sonunda tedavisiz hamile kaldım.şuan 16 aylık oğlum var
kalınabiliyor yanii
şimdi kist cm falan olmuştu en son gebelik kisti küçültmüş
2.doğumda sezeryen olacak ozaman adırmatı düşünüyorum

benim sağ yumurtalıgımda 6 cm buyuklugunde kist var hamile oldugumu ogrendigim zaman onuda ogrendim heralde engel degilmiş gebelige. hatta doktorum bu tarz kistler hamilelik ilerledikce kuculur dedi

tatlım bendede kist var ama doğumdan sonra oldu..5cm ve üstünü ameliyatla alıyorlar..yumurtalıkta olduğu için hamile kalsan bile bebeği alırlar aynı şey benim başımada geldi hamileyim sandım ama dokot kist varken doğum önermiyoruz dedi..doğum kontrol hapı küçültüyor ama o haplarda zararlı..önce doktoruna sor kistin cinsini çünkü bazı kistleri ameliyatla alsalar bile vücut tekrarlıyormuş ki benimki onlardan onun için mutlaka öğren ve hiç korkma şimdiden tedavisini yaptır ki sonradan daha büyük sorunlarla karşılaşma..geçmiş olsun tatlım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…