Kisti olup da ameliyatsız küçülen var mı?

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
7.696
Puanlar
448
arkadaşlar ben bekarım yumurtalığımda 6,5 cm kist tespit edildi. dr ameliyatı uygun görüyo ama ben korkuyorum. Doktorumda sanki kararsız gibi.Başına gelen veya duyan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

arkadaşlar ben bekarım yumurtalığımda 6,5 cm kist tespit edildi. dr ameliyatı uygun görüyo ama ben korkuyorum. Doktorumda sanki kararsız gibi.Başına gelen veya duyan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

cm mi, mm mi? cm ise cok zor kücülmesi.

Ben de 1 cm var atarsın dedi ama bakalım :S

canım bende 7 cm kist vardı 2 ay doğum kontrol ilacı kullan geçer
asla ameliyat olma yumurtalıkların zarar görür

Bende vardı canım. 6 cm idi ve sırt duvarıma yapisikti.

2 ayrı doktora gittim ki ikincisi ailemizin doktoru ve tam bir uzmandi. Acil ameliyat dedi. 2 gün sonra ameliyat oldum.

İlaçla küçülmeler ancak minikken oluyormuş, o kadar büyümüş ki ameliyat şart oldu.

Cok rahatladım bence daha fazla besleme. Gecmis olsun canım.

canım bende 7 cm kist vardı 2 ay doğum kontrol ilacı kullan geçer
asla ameliyat olma yumurtalıkların zarar görür

canım noldu 7cm geçti mi? tedavin nasıldı? benimki de 6,5 cm moralim çok bozuldu bekarım henuz:50:

biraz evvel biryerlere yazmıştım aynısını.bendede ardı 8mm,kendiliğinden kayboldu.merak etme,her bayanda oluyor genelde.geçer 3 5 ay sonra

Bende vardı canım. 6 cm idi ve sırt duvarıma yapisikti.

2 ayrı doktora gittim ki ikincisi ailemizin doktoru ve tam bir uzmandi. Acil ameliyat dedi. 2 gün sonra ameliyat oldum.

İlaçla küçülmeler ancak minikken oluyormuş, o kadar büyümüş ki ameliyat şart oldu.

Cok rahatladım bence daha fazla besleme. Gecmis olsun canım.

ameliyatın nasıl oldu? açık mı kapalı mı? bide sende bekar mıydın canım bi sorun oldu mu. ben çok tırsıyorum ya

yakın arkadaşımda 4 cm kadar bir kist çıkmıştı. adet düzensizliğinden falan şikayetçiydi. kedi hindi, nöbet şekeri ve fındık karışımı kullandı(sabah aç karnına yeniyor) ve en son kontrolünde bayağı küçülmüştü.
benim de adet düzensizliğim başlayınca doktora gitmiştim bende de kist çıktı. kullandım aynı karışımdan ve şikayetlerim bitti ama tekrar kontrole gitmediğim için küçüldü mü geçti mi bir şey diyemeyeceğim.
sonuçta zararsız bir karışım doktor acil ameliyat demediyse bir ay falan deneyip sonuca bakabilirsin.

canım ben çocuk yedavisi için ilaç kullanıyorum ve nerdeyse her 3 ayda bie en az 6 cm kistim oluyo
ama artık o kadar alıştım ki dr demeden kendim ilaç kullanıyrum
bazen 1 bazen 2 ayda mutlaka geçiyo
banada çok kez ameliyat dediler ama Gata da bi prof asla olma dedi yumurtalıklarında bir kısmı alınıyomuş kistle ve zarar görüyomş
o yüzden ameliyat olmadm hiç
ve kendiliğinden geçiyor merak etme ve korkma canmmm

ya zaten doktorda kararsız kaldı bilmiyorum bekarım mı diye. yumurtalıklarına zarar vermeden alırız ama once 15 gun şu ilacı kullan gel diye ilaç verdi. napıcam bilmiyorum hangisi doğru onuda bilmiyorum. morallerim sıfır

ya zaten doktorda kararsız kaldı bilmiyorum bekarım mı diye. yumurtalıklarına zarar vermeden alırız ama once 15 gun şu ilacı kullan gel diye ilaç verdi. napıcam bilmiyorum hangisi doğru onuda bilmiyorum. morallerim sıfır

ameliyat kararı vermeden önce bir kaç tane doktora gidip onların da görüşlerini al daha sonra hepsi aynı şeyi söylüyorsa kararını ver bence bende 10 tane var bekarken olmuştu doğum kontrol hapları ile küçüldü doktorlar evlenince hemen çocuk yapmam gerektiğini söylediler ama ben onları dinlemedim şu an ağrım sancım yok ama doğumla birlikte gidiyormuş bence ameliyat en son safha doktorların çoğu para almak için ameliyat diyorlar ama farklı doktorlara muayene olmalısın bence

oyle yapıcam birkaç doktora görünücem ama genede ameliyat olmak istemiyorum. bu yuzden başından geçen arkadaşların fikrini almak istedim. lütfen yorumlarınızı esirgemeyin

yengemin var yumurta kadar en başta küçüktü patlama yapmış ilaçla durdurdular sonra ilaçla küçültmöeye çalıştılar ama olmadı haftaya kapalı ameliyat oluyo açık ameliyatı kesinlikle tavsiye etmiyolrlar

ameliyat kararı vermeden önce bir kaç tane doktora gidip onların da görüşlerini al daha sonra hepsi aynı şeyi söylüyorsa kararını ver bence bende 10 tane var bekarken olmuştu doğum kontrol hapları ile küçüldü doktorlar evlenince hemen çocuk yapmam gerektiğini söylediler ama ben onları dinlemedim şu an ağrım sancım yok ama doğumla birlikte gidiyormuş bence ameliyat en son safha doktorların çoğu para almak için ameliyat diyorlar ama farklı doktorlara muayene olmalısın bence

Kızlar ;
Kistlerin de çeşitleri var. Benimde 7 sene evvel vardım. İki yumurtalığımda 9 tane çıkarıldı ameliyatla. Benimkisi Endometriozist (Çikolata kisti) idi. Kan tahlilinde de belli oluyo. Bu tarz kist geçmiyor. Benim yumurlalığımın birisinin yarısı alındı.
Buna rağmen 1 yıl sonra hamile kaldım.
İki doktora gittim ve ikiside ameliyat demişti.
Bazı kistler kendiliğinde küçülüyo ama dediğim gibi Çikolata kisti geçmiyor ve hamile kalmayı engelliyor. Genelde bebek sahibi olamayan kadınlar kontrollerde çıkıyormuş. Benim bir tanesi patladı ve acillik oldum bu şekilde öğrenmiştim.

nette biraz araştırma yaptım kimi açık ameliyat demiş kimi kapalı. doktora sordum kapalı yapabiliriz dedi. cevaları tatmin etmedi beni. acaba ege üniversitesine mi başvursam

Canım profiline baktım. İzmirde yaşıyormuşsun. Bende İzmirdeyim. İstersen benim doktoru önerebilirim. Çünkü yukarıda yazdığım gibi ameliyattan sonra bebek sorunu hiç yaşamadım.

canım tabi ki memnun olurum. inş hastanede çalışıyordur? özelle başa çıkamam malesef

Bekarsanız ve çocuk için aceleniz yoksa (konunun tamamını okumadım yaşınızı bilmiyorum) ameliyat için acele etmeyin. Laproskopikte olsa kist ameliyatları yumurta kalitesini düşürür. Bir kaç ay doğum kontrol hapı kullanın ve her ay reglden birkaç gün sonra kontrole gidin.

Doktorlar alalım derler, sıkıntı olmaz derler ama nelerle karşılaşıyoruz. Daha hiçbirşey denemeden sadece 15 günle karar vermeyin.

Back