Kist çeşidi vajinal ultrasonda anlaşılır mı?

biradamavisi

Duygusallanıyorum, ne hoş.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
599
309
303
İstanbul
Arkadaşlar merhaba bundan aylar önce ultrasonda iki yumurtalığımda da 2,5 cmlik kist görmüştü doktor. Adet öncesinde gitmiştim. Bunlar adetle atılır falan demişti istersen test yaptır zararlı mı görelim dedi ama özel hastaneydi o zaman para vermek istemedim. Çünkü 4 sene öncesi yine kistim vardı iyi huylu yumurtalık kistiydi. Benim sormak istediğim ultrasonda görünen kistleri doktor çikolata mı yoksa yumurtalık folikül kisti olduğunu direkt anlayabilir mi ve bu tekrarlayan kistler çikolata kisti olabilir mi ? Ama araştırdığımda çikolata kisti erimez diyorlar benim erimişti önceki. Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Sanırım anlaşılıyor geçenlerde benim de sağ overde kalın duvarlı kist çıkmıştı 3,5 cm. Batın us yaptırırken çıktı kadın Doğuma yönlendirildim. Doktor alttan ultrasonla baktı ama tipini söylemedi endişe edeceğimiz birşey değil dedi bana. Ben de sormadım nedir ne değildir diye.

Aşağı yukarı anlaşılıyor çikolata kisti net görünüyor zaten ayrıca normal de belirtileri oluyor sizde farkedersiniz

Bende öyle düşünüyorum. Görüntüsü çikolatayı andırdığı için o isim verilmiş.Ultrasonda da bu görüntünün olması gerekir sanırım.

Aşağı yukarı anlaşılıyor çikolata kisti net görünüyor zaten ayrıca normal de belirtileri oluyor sizde farkedersiniz
Yani benim adet sancılarım kendimi bildim bileli var. Ama bayılacak kadar değil mesela. Çikolata kisti olanlarda daha mı çok oluyor onu çözemedim kimisi çok ağrım olmuyor demiş kimisi hastanelik oluyormuş. Başka ne gibi bariz belirtileri var?

Bende öyle düşünüyorum. Görüntüsü çikolatayı andırdığı için o isim verilmiş.Ultrasonda da bu görüntünün olması gerekir sanırım.

Çikolata kisti de demedi ama bana.Ben adet olmuyorum artık zaten.Belki de o yüzden çıkmıştır o kist de.

Çikolata kisti de demedi ama bana.Ben adet olmuyorum artık zaten.Belki de o yüzden çıkmıştır o kist de.
Benim adetle atılır bu kist dedi ama tahlil yapalım dedi bazı özel hastaneler direkt tahlile yönlendiriyor önemli değil diyince ve açıkçası tahlillerin çok pahalı olduğu bir hastane olduğunu bildiğim için yaptırmadım. Daha önce yaptırdığımda bir şey çıkmamıştı çünkü.

Siz öyle diyince aklıma geldi birkaç yıl önce (sanırım yine aynı kist) 5,5 cm’lik bir kistim vardı doktorum ilaç yazmıştı o da Doğum kontrol hapıymış. Ben Doğum kontrol hapı hiç kullanmadım spiral var bende normalde. Neyse onu kullandım sonra teyit için başka doktora gittim o da kızdı bu tarz rahatsızlıklara Doğum kontrol hapı vermek doktor Hastalığı diye. Doktoru sinirli buldum eski doktoruma devam ettim ilacı da biraz kullanmıştım zaten 3 cm filandı herhalde. Sonra bir daha da gitmedim . Ama sizin iki taraflıymış doktora gittiniz mi onu anlamadım ?

Zaten doktor gördü çift taraflı kisti. Dediğim gibi ilaç yazmadı adetle atılır dedi. 2 ay sonra gel demişti de işten fırsat bulup gidemedim. Benim önceki kistim 4 yıl önce falan doğum kontrol hapıyla eridi. Çikolata kisti erimez diye biliyorm. Ameliyatla alınıyormuş çünkü.

Rengi koyu olduğu için ultrasonda net görünür çikolata kisti denmesi burdan ayrıca adet dönemi dışında da aralarda kahverengi akıntılar gelir

Kahverengi akıntı olur adet dönemi dışında ama bazılarında ki çok nadir olmuyormus

Rengi koyu olduğu için ultrasonda net görünür çikolata kisti denmesi burdan ayrıca adet dönemi dışında da aralarda kahverengi akıntılar gelir
Doktorlar da bazen çok ilgisiz oluyor net şeyler söylemiyor sonra biz de böyle araştırıyoruz irdeliyoruz.

Benim çikolata kistim var bekarken öğrencim normal ultrasonla

Çikolata kisti ultrason da belli olmuyormuş bugün gittiğim doktora danıştım sadece açık ameliyat ta belli olur dedi doktor hanım bana benimde hiç bir sorunum yokmuş ama adetlerim çok ağrılı oluyor dayanamıyorum dedim Dr. hanıma normal dedi muayenehane de herseye temiz çıktı adetlıyken hormonlarınıza bakalım dedi ama çikolata kisti genelde karın içi veya bağırsaklara yerleşebiliyormuş. Rabbim herkesin yardımcısı olsun bebek isteyenlere de nasip etsin inşallah

Bence araştırma hastanesine gidin derim devlet hastanesinde ki doktorum bana orda bakılmanın daha iyi olacağını söyledi bebek sahibi olmak istediğim için allahım herkesin çabalarını boşa çıkarmaz inşallah

Belki de doktorum ultrasonda yapısına bakarak önemli değil dedi bana bilemiyorum. Benim aklıma çikolata kisti gelmemişti ama kalın duvarlı filan diyince biraz endişelenmiştim. Tekrardan gelmemi de istemedi hani takip edelim de demedi benimki ağrı filan da yapmıyor bazen sadece sızlama ve dolgunluk gibi birşey hissediyorum o kadar. Siz bebek mi düşünüyorsunuz olur inşallah çaresi olmayan birşey değil sonuçta .

Henüz değil bir süre sonra inşallah sağ olun. Önceden araştırmak istedim

Evet istiyoruz rabbim hayırlı kılar inşallah isteğimizi
Doktorlar da bazen çok ilgisiz oluyor net şeyler söylemiyor sonra biz de böyle araştırıyoruz irdeliyoruz.
Evet benim ilk gittiğim doktor sadece adet döngüme baktı hiç bir muayene yapmadı daha sonra ona gitmedim ilgisiz doktorlar malesef varlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…