• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kist ameliyatını yaptırmaktan çok korkuyorum

mirka

hayattan tek dileğim var
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
931
2
96
Diğer
Hanımlar :çok üzgünüm:çikolata kistim varmış.ameliyat şartmış ankara da ameliyat olmayı düşünüyorum.ama çok korkuyorum.çok duydum bu ameliyatı olan ama yinede korkuma engel olamıyorum.doktorumu da kesinleştiremedim.nerde olacağımada karar veremedim.yardımlarınızı bekliyorum.

geçmiş olsun, benim de kistim var ve ben de çok korkuyorum ameliyat olmaktan, üstelik ben de doktorumu kesinleştiremedimmafoldumben
Allah yardımcımız olsun

geçmiş olsun, benim de kistim var ve ben de çok korkuyorum ameliyat olmaktan, üstelik ben de doktorumu kesinleştiremedimmafoldumben
Allah yardımcımız olsun

canım yorumunu yeni gördüm.buraya yazmamın sebebi deneyimi olan arkadaşlardan bilgi almaktı ama olmadı malesef.korkumuzla başbaşa kaldıksenağlama

neyse allahtan iki kişi bari olabildik.ben bir 10 gün sonra ameliyata alınacam.laporoskopi olacakmış.kolay diyorlar ama ameliyatın yüzü soğuk bikere yinede gazetelerde televizyonlarda duyduğumuz hikayelere bakıp endişeleniyorum işte napıyım

ben korkudan olmuyorum:1ninca:
ayrıca doğru dürüst bi doktor da bulamadım
her doktor farklı şey söylüyor
biri dermoid kist diyor biri basit kist diyor
çok sıkıldım artık her doktordan farklı hikaye dinlemekten
bu sene üniversite sınavlarına gireceğim zaten, tek korkum sınava yakın bi zamanda patlaması ve ameliyat olmak zorunda kalmam..
Allah korusunmafoldumben
senin de inşAllah ameliyatın iyi geçer cnm
şey bişey sorucam
doktor bana demişti eğer yaşın büyük olsaydı evli olsaydın doğumda kisti de alırdık demişti
evli görünüyorsun sen öyle bişey düşünemez misin?

1 ay önce izmirde bi doktora gitmiştim kistin içinde bi yapı gördü o tehlikeliymiş işte dermoid kist dedi
son gittiğim doktor da öyle bişey görmedi ve iğne ile içindeki sıvıyı çekebiliriz dedi
off hangine inanayımmafoldumben
yaşım çok genç olduğu için yumurtalıklarıma da zarar gelsin istemiyorumsenağlama

ben korkudan olmuyorum:1ninca:
ayrıca doğru dürüst bi doktor da bulamadım
her doktor farklı şey söylüyor
biri dermoid kist diyor biri basit kist diyor
çok sıkıldım artık her doktordan farklı hikaye dinlemekten
bu sene üniversite sınavlarına gireceğim zaten, tek korkum sınava yakın bi zamanda patlaması ve ameliyat olmak zorunda kalmam..
Allah korusunmafoldumben
senin de inşAllah ameliyatın iyi geçer cnm
şey bişey sorucam
doktor bana demişti eğer yaşın büyük olsaydı evli olsaydın doğumda kisti de alırdık demişti
evli görünüyorsun sen öyle bişey düşünemez misin?

canım ben hamileliği düşünüyorum ama işim gereği 6 ay ertelemek zorundayım yoksa işsiz kalacam.fakat bu arada kistim çok büyüdü ve artık hemen alınması şartmış .zaten bu durumda hamilede kalamazmışım.yumurtalıklara baskı yapıyomuş.ama içimden bir ses hamileliği dene ve bu ameliyatı olma diyor:2:

canım ben hamileliği düşünüyorum ama işim gereği 6 ay ertelemek zorundayım yoksa işsiz kalacam.fakat bu arada kistim çok büyüdü ve artık hemen alınması şartmış .zaten bu durumda hamilede kalamazmışım.yumurtalıklara baskı yapıyomuş.ama içimden bir ses hamileliği dene ve bu ameliyatı olma diyor:2:

canım çok geçmiş olsun öncelikle...bence o kadar büyük bir kistin varken hamilelik denemesen daha iyi olabilir...hamilelik esnasında riskli olabilir bebek için, rahime de baskı yapabilir vs...bi de o sıkıntıyı yaşama...bence önce ameliyatını ol temiz temiz, sonra hamilelik dene...bana sanki daha doğru olur gibi geldi...çünkü o kistte sürekli bir büyüme söz konusu ise bi de hamileyken acilen alınması gibi bi zorunluluk oluştuğunu düşünsene, senin için daha zor olur...ameliyattan da hiç korkma, laparoskopik ameliyatlar gayet rahat ve açık ameliyata oranla çok daha basit ve eziyetsiz oluyor...bi an önce o kistten kurtul ki bebeğine sağlıkla kavuşasın, dimi:) çok çok geçmiş olsun ikinize de...

canım çok geçmiş olsun öncelikle...bence o kadar büyük bir kistin varken hamilelik denemesen daha iyi olabilir...hamilelik esnasında riskli olabilir bebek için, rahime de baskı yapabilir vs...bi de o sıkıntıyı yaşama...bence önce ameliyatını ol temiz temiz, sonra hamilelik dene...bana sanki daha doğru olur gibi geldi...çünkü o kistte sürekli bir büyüme söz konusu ise bi de hamileyken acilen alınması gibi bi zorunluluk oluştuğunu düşünsene, senin için daha zor olur...ameliyattan da hiç korkma, laparoskopik ameliyatlar gayet rahat ve açık ameliyata oranla çok daha basit ve eziyetsiz oluyor...bi an önce o kistten kurtul ki bebeğine sağlıkla kavuşasın, dimi:) çok çok geçmiş olsun ikinize de...

çok teşekkür ederim canım.doktorda yumurtalığın 3.5 benim kistimin ise 5.5 santim olduğunu hamileliğin bu aşamada zor olduğunu fakat daha sonra tekrarlamaması için hamile kalmam gerektiğini söyledi.bense 1-2 yıl daha çocuk düşünmüyordum.

anladım canım hakkında hayırlısı olsun
ama kistine çok büyük demişsin kaç cm? yukarıda yazmışsın 5.5cm miş galiba
benimki 7.5 cm yani seninki o kadar da büyük sayılmaz

Back