kist ameliyatı hakkında..

decy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2011
13
0
36
Ankara
Öncelikle herkese merhaba. Biraz garip bir soru sorucam sizlere.ben 16 yaşında laparoskopi ile göbek deliğimden ve 2 küçük milimetrik kesikle kist ameliyatı oldum . Baya büyük bir kistti. Ameliyat sonrası küçük bir kapta tanıştım kist yavrumla. Derimsi birşeydi hatırladıgım kadarıyla. Patalojide de kötu bir sonuc cıkmamıştı. Fakat malesef ki şöyle bi sorunum var. 16 yaşın verdiği cahillikten olsa gerek yumurtalığımın alınıp alınmadığını bilmiyorum. Hatta böyle bir durumun olma ihtimalini bile pko sahibi olup da buradaki birçok başlıkta gezinirken yeni öğrendim. İşin trajikomik yanı anneme sorduğumda o da yeni öğrenip telaşa kapıldı :) Kısaca bunu ancak 23 yaşında öğrenebildim ve şu an baya stres olmuş durumdayım. Belki ameliyat şeklinden anlaşılabilir diye danışmak istedim sizlere. Yumurtalığım da alınmış olabilir mi? Bu pko kontrolu için doktora gittiğimde ultrasondan direkt görunur mu ? Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın lütfen . Hem pko hem hashimoto rahatsızlığım olunca ilerde evlilik zamanı geldiğinde çocuk sahibi olamama açısından zaten tedirginken şimdi daha da gerildim. Şimdiden teşekkürler.

canım ameliyatı yapan dr seni ve aileni bu konuda bilgilendirmesi gerekli idi.ben yeni ameliyat oldum dr bana ve aileme gerekli bilgileri verdi.ultrasonda belli olur veya hasta dosyan vardır senin orada ameliyat notun yazarlar ordadan da öğrenebilirsin.ameliyat olduğun hastaneye gidip dosyanı istetip kadın doğum dr göster o size gerekeni söyler geçmiş olsun

ben laparaskopi ameliyatı olan birisi olarak sana cevap yazayım sadece kist alındığı zaman laparaskopi oluyor yumurtalığın o şekilde alınamaz açık ameliyatla alınabilir. kafanı takma sezeryan gibi olur o iş seninki basit bir kist alınmıştır benimde öyle oldu. hatta doktorum bana dediki 'aksilik olursa açık ameliyatla yumurtalığını alırız.' çok şükür ameliyatımda iyi geçti. sende üzülme kesin diyebilirim böyle kapalı ameliyatta yumurtalık alınmaz. ayrıca ultrasınlada bu belli olur.

gocmenkuslar inan içimi çok rahatlattın . bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim sana

Merhaba Arkadaşlar
bende de çikolata kisti var. biri 6 cm biri 4 cm. doktorum ameliyat diyecek sanırım.
en mantıklısı laparoskopi diye düşünüyorum. 29 yaşındayım ve evli değilim. açık ameliyat olmak pek mantıklı gelmiyor ama tabi ki doğrusunu doktor bilir.
sadece sizin tecrübe ve yorumlarınızı da öğrenmek istiyorum.
fikir verirseniz sevinirim.

Merhaba burjju. Aklında olan ne varsa sor elimden geldiğince cevaplarım. Eğer karar laparoskopi yönünde olursa korkma gayet rahat bi yöntem ameliyat sonrası bakımından. bildiğim kadarıyla da zaten kist konusunda en gelişmiş yöntemlerden biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…