Öncelikle herkese merhaba. Biraz garip bir soru sorucam sizlere.ben 16 yaşında laparoskopi ile göbek deliğimden ve 2 küçük milimetrik kesikle kist ameliyatı oldum . Baya büyük bir kistti. Ameliyat sonrası küçük bir kapta tanıştım kist yavrumla. Derimsi birşeydi hatırladıgım kadarıyla. Patalojide de kötu bir sonuc cıkmamıştı. Fakat malesef ki şöyle bi sorunum var. 16 yaşın verdiği cahillikten olsa gerek yumurtalığımın alınıp alınmadığını bilmiyorum. Hatta böyle bir durumun olma ihtimalini bile pko sahibi olup da buradaki birçok başlıkta gezinirken yeni öğrendim. İşin trajikomik yanı anneme sorduğumda o da yeni öğrenip telaşa kapıldı :) Kısaca bunu ancak 23 yaşında öğrenebildim ve şu an baya stres olmuş durumdayım. Belki ameliyat şeklinden anlaşılabilir diye danışmak istedim sizlere. Yumurtalığım da alınmış olabilir mi? Bu pko kontrolu için doktora gittiğimde ultrasondan direkt görunur mu ? Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın lütfen . Hem pko hem hashimoto rahatsızlığım olunca ilerde evlilik zamanı geldiğinde çocuk sahibi olamama açısından zaten tedirginken şimdi daha da gerildim. Şimdiden teşekkürler.