Kısmi Mol Gebeliği

• Konu Sahibi Konu Sahibi buseK
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

buseK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2010
19
2
36
İstanbul
10 haftalık hamileyken rutin Dr. kontrolü sırasında bebeğimizin kalbinin durduğunu ve hemen alınması gerektiğini öğrendik ve bebeğimiz aynı gün alındı.Patolojiye benden alınan parça gönderilmiş ve sonuç inkomplet çıkmış (kısmi mol) bunun bilgisini doktordan aldım sonuç elimde.Çok korktum ve ilk defa duyduğum tedirgin olduğum bu durumun tedavisi var mı die sorduğumuzda hayır yok 2.side aynısı oursa 3.sünden önce bakarız diye cevap verildi ve en az 6 ay gebe kalmamam gerektiği belirtildi tabiki uyucaz ancak kısmi mol nedir,tedavisi yok mu,kimden kaynaklı????? hiçbir şey bilmiyoruz dr.'umuz da hiçbir açıklama yapmıyor zaten arayınca ulaşamıyoruz msj at diyor sabah msj atıyorum ya akşam yada 2 gün sonra dönüyor...Aynı durumları yaşayan var mı??Lütfennn kısmi mol gebeliği hakkında (yüksek riskli gebelik ve bebeğin anne karnında ölümü)ile ilgili en iyi doktorlar kim bilgisi olan var mı var ise ne olur bilgilendirin!!!!!! aynı doktorla devam etmek istemiyoruz.. Yeditepe hast,Memorial,Acıbadem,Kadıköy Şifa' veya yüksek riskli gebeliklerle ilgilenen en iyi Prof. dr. var mı???çok üzgünüz ve bilgi alamıyoruz..2.sinde aynısını yaşamaktan ve tedbirsiz olmaktan çok korkuyorum.Her an ulaşabileceğimiz net açıklama yapan ve mol gebeliğine hakim bir doktor arıyoruz...Arkadaşlar Acil bilgisi olan var mı???:1rolleyes:CADIARZU

Çok geçmiş olsun.Ben de bebeğimi kaybettim acısını bilirim.2.de böyle olursa 3.'den önce bakarız demeleri çıldırtıyo beni.İnsanın canından can gidiyo 2.si 3.sü var mı ya bunun.Onlara göre hava hoş olaya giden bir embriyo olarak bakıyolar.Bizim evladımız gitti diye içimiz yanıyo.Bence ilkinden sonra araştırmak lazım nedenini.Bildiğim kadarıyla bu mol gebelik de ciddi bi durum.Bir süre takip edilmesi gerekiyo.Konuyla ilgili bi doktor mudur bilmiyorum ama kadın doğum konusunda en iyi proflardan olan Atıl Yüksel ve Hayri Ermiş'e bakabilirsiniz.Recep Has'ın da iyi olduğunu duymuştum.Allah yardımcınız olsun inşallah bi daha yaşamazsınız böyle kötü olay.

Tşk ederim..sanada çook geçmiş olsun inş. tekrarını yaşamayız.Tavsiyelerin içinde ayrıca tşk ederim bende bu doktorları duydum en kısa sürede aralarından benim konumla ilgili en iyisine gidicem yüksek riskli bir gebelikmiş umarım tekrarlamaz..

Çok tşk ederim sanada çook geçmiş olsun..inş bi daha bu durumları yaşamayız.Tavsiye ettiğin doktorları bnde duydum bu doktorlara mutlaka danışacağım tekrar tşkler..

Memorial hastanesinde yüksek riskli gebelikle ilgilenen (yan dal veya branşı olan)prof. veya doç. var mı??

busek merhaba öncelikle geçmiş olsun ben de kısmi mol yaşadım ve senin gibi çok tedirginim.acaba doktorlardan öğrendiğin bilgiler nelerdir?yani neden olduğuna dair yada bi daha olmaması için neler yapabiliriz bnun hakkında birşeyler öğrendin mi?benimle paylaşırsan çok sevinirim

merhaba tşk ederim snada çok geçmiş olsun..Öncelikle kısmi mol de herhangi bir ilaç tedavisi yok sadece her hafta Beta-HCG testi yapılıyor(kandaki hamilelik değerleri düşmesi gerekiyormuş)düşmesi ve değerin sıfırlanması gerekiyor.Değer sıfırlandıktan sonra gene 3 hafta üst üste sıfır görmek gerekiyormuş ve sıfır görülürse ayda bire dönlüyormuş ve en az 6 ay hamile kalınmaması gerekiyormuş ama doktorlar genelde 1 yıl diyor 1 yıl daha iyiymiş.Öğrendiğim bu çnkü neden olduğunu hiç bir doktor bilmiyor kısmi mol bebeğin plesantasında oluşan iyi huylu ur'muş.Beklemekten ve kan vermekten başka yapcak bişe yok sanırım.Ben bu dönemde folik asiti bırakmadım hamile kalana kadarda ve hamileliktede kullnacağım vücudu hazırlıyormuş.Mol gebelik neden olur bilinmiyor.Doktora bi çok kez sordum ama tekrar etme riski az diyor..hayırlısı neyse o olsun inş..Sennde ilk gebelik miydi?Bu arada bu durumu yaşayanların yüksek riskli gebelik ile ilgilenen doktorlara gitmesi öneriliyor.Bende yüksek riskli gebelikle ilgilenen doktora randevu aldım gidicem umarm net bilgi alablrm tekrar etmesinden çok korkuyorm tekrar hamile kalmaktan bile korkuyorm.İnş. böle bir durm tekrar yaşanmz..

ewt benim de ilk gebeliğimdi ne kadar da mutluydum...temmuz aynında sonlandırıldı.Allaha şükür değerlerim düştü ama o test sonuçlarını beklerken neler çektim...en son doktoruma kontrole gittim herşey normal dedi.zaten kısmi moller mol gebelik olarak değil de diğer düşüklerle bir adlandırılır genelde dedi.ilk üç ay önemli bu tür gebeliklerde onu korunarak atlatmanın ardından korunmayı bırakabileceğimi de söyledi.benim de çok tereddütlerim var geleceğe dair..ama sanırım bu endişelerim tekrar hamile kaldığımı öğrendiğimde ve kritik olan o ayları atlattıktan sonra erecek yada öyle umuyorum ...daha fazla doktorlara gidip de tekrar sitres olmak da istemiyorum.ama Allah tekrar bi hamilelik yaşamayı nasib ederse o zaman kendi doktorumun yanında bi prof.a da gideyim diyorum.sen yeni şeler öğrendiğinde buraya yazarsan sevinirim en azından bi şekilde güç alırız belki birbirimizden ve diğerlerinden.Allah beterlerin korusun diyorum tekrar geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…