Bende 12. Haftalıkken çıktı bu sorun. İlk gebeliğim. Eşimin kan grubu (0+) benim kan grubum (b-) Yaşım 24 ve sağlık açısından hiçbir sıkıntım yoktu. Kan değerlerim vs herşey normaldi.Ailemde de genetik herhangi sorun yoktu.Eşim ve Eşimin ailesinde de keza öyle. Herşey bu denli normal ilerlerken ikili testler için Doktorumuza gittiğimizde Ense kalınlığının yüksek olduğunu su birikmesine bağlı ödem olduğunu söyledi ve Radyolojiye yolladı orda da çıktı. Raporda ''NT: 6 MM. ÖLÇÜLMÜŞ OLUP ARTMIŞTIR. TORAKOABDOMİNAL BÖLGEDE VE FETAL BOYUNDA CİLTALTI YUMUŞAK DOKUDA ÖDEM MEVCUTTUR. HİDROPS FETALİS AÇISINDAN TAKİBİ ÖNERİLİR.'' yazıyordu.Araştırma hastanesine yolladı bizi. Burun kemiği , kalp atışı vs herşey normal fakat bahsettiğim yerdeki ense kalınlığı ve ödem mevcut 6 MM. dedi. Direkt CVS yaptırmamızı önerdi kabul ettik ve yaptırdık. Sonuç bekliyoruz halen. Dün de kontrol amaçlı başka bir Doçent Doktorun yanına gittik ve Ödemin arttığını söyledi. Hiç iç açıcı konuşmadı malesef. '' Ben 11-14 hafta arası bebekte bu ense kalınlığı ve cilt altı ödeminin 6MM ve Yüksek olduğu durumda sağlıklı bebek dünyaya getireni görmedim bana denk gelmedi. CVS sonucu iyi çıksa bile büyük bir kalp veya başka bir rahatsızlığın olma ihtimali çok çok yüksek.Bütün bunlara rağmen sağlıklı bebek dünyaya getiren varmıdır diye soracak olursan evet var ama bu odan yine çok düşük. '' Dedi.. CVS sonucunu öğrenmeye 3 hafta kaldı ve çok çaresiz durumdayım. Dua etmekten başka bir yol yok.. ikinci veya daha sonraki gebeliklerde bu durumu yaşama ihtimalimiz nedir diye sordum. Ona da aldığım yanıt :'' Şu an bu yaşta ve durumda herhangi bir sorun yokken bu olayın yaşanma ihtimali 1000 gebelikte 1 iken, herhangi bir genetik sorununuz olmaması durumunda yine 2.veya 3.4.5. vs gebeliklerde bu oran 1000'de 1 olacaktır.'' dedi. Allahtan ümit kesilmez. Çok araştırdım çok kişiyle konuştum Ense kalınlığı 11-14 hafta arası 6mm ve üzeri olup CVS iyi çıkan fakat ileriki testlerde bebekte bir sorun çıkanı duydum, Aynı şekilde 6.1 MM ense kalınlığı olup sağlıklı bebek dünyaya getirenide duydum.. Takdir Allah'ın diyoruz Dua etmekten başka çaremiz yok..