• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık, aşırı şüphecilik?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gonul1977
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gonul1977

Ziyaretçi
Merhaba benim sorunum nişanlımla ilgili, flört döneminden itibaren sıkıntılarımız vardı, nişan günümüze kadarda devam etti en son nişanımızda nişanlımın abisi bana çirkin bi şekilde beni istemediğini söyledi, ben o ortamda bi karşılık vermedim nişanlımın olaya müdahalesini bekledim, fakat o onlardan yana tavır alıp ailesinide alıp gitti,tabi ben şok oldum inanılmaz üzüldüm bu olaydan sonra ilişkimizi sorgulamaya başladım ister istemez. Benim gönülümün alınmasını beklerken nişanlım aksine bana karşı aşırı şüpheci ve kıskanç tavır sergilemeye başladı, şifremi alıp aylarca maillerimi kontrol etmiş tabi herhangi bişey bulamamış buna rağmen vazgeçmeden 3 ay beklemiş artık ne bulacağını umuyorsa,telf gelen çağrılara bakıyor, en son çare evlenmeden önce bi dr gitmeyi önerdim gittikte ama o buna pek inanmadı mecburi bi şekilde 1/2 defa gittik, nişanlımın paranoid olabileceğinden şüpheleniyorum..Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.

Meltem Hanım! Ben tüm olumsuz olayları anlattım ama tabi yaşadıklarımız bunlardan ibaret değil, ben bu ilişkiyi defalarca bitirdim ama peşimden gelen o oldu, bu sevgi değilse nedir? neden beni bırakmıyor işimi zorlaştırıyor sevmiyorsa? Kafamı karıştıran aileme karşı arkadaşlarıma karşı her zaman saygılı cömert olması çevresinde sevilir kendi halinde çalışkan sorumluluk sahibi biri en azından öyle görünüyor, kaç defa oturup konuştum bu işi yürütemiyoruz bırakalım diye kabul etmeyen hep o oldu, bu sevgi değilse ne yada nasıl bi sevgi? Kusura bakmayın sağlıklı düşünecek durumda değilim ama açıkça konuşabilirsiniz, kendi hatalarımıda bilmek istiyorum belkide en çok bunu istiyorum.

Bakın, zaman zaman aynı şeyi anlatmak zorunda kalıyorum. Ben sitenin karşsında sorularınızı beklemiyorum. Son derece yoğun bir iş hayatım var. Fırsat buldukça, sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama sizin de beklemeyi başarmanız lazım.
Gönül Hanım, sevgi sağlıklı olursa, seven ve sevilen taraf ya da taraflara fayda oluşturur. Sağlıksız sevgi, kişinin kendisine ve karşısındakine çok ciddi zararlar verir. Sevgi içinde güven, saygı ve huzuru barındırmıyorsa, zaten o sevgi ilişkisinde bir problem var demektir.
Siz sizi sevdiği için, size böylesine güvenmeyen birisiyle evlenmek istiyorsanız, bu elbette ki sizin kararınız. Ancak -dediğim gibi- sevgi içinde kuvvetli güven barındırmalı.
Sağlıkla,
Dr. Meltem

Bu arada bi karar verdim başarabilecekmiyim bilemiyorum, ama alışkanlıklardan kopmak çok zor ve acı veriyor, başarabilecekmiyim bilemiyorum..Çok üzgünüm çoook

Mrb Dr Hanım!
Şu an nişanlımdan ayrıldım kendime yeni bir düzen kurmaya çalışıyorum size daha öncede sıkınıtılarımdan bahsetmiştim, aşama aşama atlatıyorum şu an bir konuda size danışmak istiyorum, nişanlımdan ayrıldıktan sonra ailevi problemlerim artmaya başladı çünkü ailem özellikle erkek kardeşim bu duruma çok bozuldu nedenini bilmiyorum ama bana cehpe aldı, çok kaba saba davarnıyor annemde müdahale etmiyor, kendimi çok kötü hissediyorum, bir arkadaşım var uzun süredir tanıdığım onun yanına çıkmayı düşünüyorum sizce bu durumda ayrı eve çıkmam uygun olurmu? Bunun için doğru zamanmı kafam çok karışık?

a.s bak canım ayrılmakla çok iyi yapmışsın çünkü güvenin olmadıgı yerde sevgide olmaz ailene gelince fazla üzülme sen ne kadarda kendini anlatsanda anlamazlar hayatına kaldığın yerden devam et boşver...a.sa.s

MErhaba Gönül Hanım, çok mecbur değilsek, yaşamdaki büyük değişiklikleri kısa bir zaman diliminde arka arkaya yapmamak daha doğrudur. Eğer sizin için durum dayanılmazsa, çıkın elbette. Değilse, bir süre suların durulmasını, sizin daha netleşmenizi bekleyin. Sonra serinkanlılıkla karar verin ve uygulayın.
ıyiliklerle,
Dr. Meltem

Back
X