• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlığı yenmenin yollarını bilenler

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
arkadaşlar üç yıllık evliyim her gün eşimle kıskançlık yüzünden tartışıyoruz eşimi her şeyden kıskanıyorum haytımız zehir oluyo gezmeye götürmek istiyo sahile falan yürüyüş yapalım diyo sırf açık bayanlar var diye gitmek istemiyorum denize girmek istiyo bırakmıyorum bunaldığını söylüyo kıskançlığı yenme yollarını bilen herkesi buraya davet ediyorum lütfen bana yol gösterin :32:

eşim de beni kıskanıyor.hemde senin yazdığın sebeplerin aynısından dolayı. zamanla düzelecek şeyler heralde bunlar. Bazen keşke ben eşimi kıskansaydım demiyor değilim. tavsiyem biraz aldırmaz ol ve güvenmesini bil.

peki sürekli eşin hakkında sanrılar düşünüyormusun? Acaba şimdi ne yapıyor? beni Aldatırmı? kadınlarla nasıl konuşuyor? gibi felan

canım benim kıskançlığı yenmenin en güzel yolu özgüvendir aynaya bak aynada gördüğünü beğenmiyorsan kendini değiştirmeye çalış çünkü muhtemelen çevrendekileri daha güzel ve daha cilveli bulduğun için kıskanıyorsun eğer kendini gerçekten güzel ve çekici hissedersen inan eşinde senin çekim alanından çıkamaz sende dışarda gördüklerini hep daha vasat düşünürsün kıskanma dürtün dahada azalır belli bir zaman sonrada aldatırsa aldatsın kendi kaybeder dersin benim bütün arkadaşlarım bunu böyle aştı

evet sürekli eeşim hakkında sanrılar düşünüyorum beynimden bu düşünceler yok olmuyo çok şükür bir şeyini yakalamadım kendimide çok olmasa da bakımlı güzel buluyorum ama illa ki benden çok güzeller var bunların önüne geçemediğim için aklıma kötü şeyler geliyo şu an evde değilim tatile teyzeme geldim hep aklım eşimde ben böyle ne yapacağım sonumuzu hiç iyi görmüyorum :50:

kaç yaşındasın bilmiyorum ama inan bu kıskançlık duygusu yaşla alakalı tamamen yok olmasa da bu duygu epey bi azalır zamanla senin anlattıklarında biraz abartılı olmuş abartıyosun yani biraz unutma bir sürü güzel kadın eşine bakar beğenir ama ona sen sahipsin..o senin:):64:

bu durum bende de var ne yazıkki seni çok iyi anlıyorum eşimle sevgili olana kadar kıskançlıgın k sını bilmezdim bide şimdi görün beni :D
nasıl oldu bilmiyorum ama her an birşey yakalıcakmışım gibi bi durum tek sıkıntım bu zaten aldatılma korkusu insanlara bakıyorum hep aynı sorun basıma gelcek diye korkuyorum herşeyi kaldırırımda bunu kaldıramam gibi geliyor bende birşeyini yakalamadım ama eşim eskidenn çapkın biriymiş herkes öyle söylüyor belkide bundan cok zor bu duurm üstüne yerleştimi de gitmiyor ne üzücüü her konuda bencil olan kendını dusunen bi insanım ama bu konuda olamıyorum bende ve aynen bahsettiğin gibi bende eşimi bırakıp bi yere gidemiyorum bi gün bike yalnız bırakmak istemiyorum ömür boyu bu korkuyla yasanmaz er geç ayrı kalmamız gereken durumlarda olcaktır :((((((

sevgili as25; arkadaşım bende 5 yıllık evliyim. senin düşündüklerini senin yaşadıklarını yaşadım diyebilirim kıskançlık konusunda. televizyondaki gazetedeki kadınlardan kıskandığım zamanlar oldu. halada olmuyomu evet oluyo. ama aradaki fark değişti. eskiden hemen senin gibi televizyonun kanalını değiştirmesini isterdim. bağırırdım. bakmasan olmazmı derdim. dikkatini o noktaya daha da çok çekerdim. okuldaki bayan arkadaşlarından kıskandığımda çok oldu. hepte güzel kızlar vardı:) hoş şimdide çok hoş bayanlar var. ama artık eskisi gibi dillendirmiyorum. ilgilenmiyomuş görünüyorum. çünkü ne kadar çok bu olayı dile getirirsen o kadar çok kendilerini birşey zannediyo bu erkekler. çok hoş çok yakışıklı çok karizmatik olduğunu düşünüp dahada çok böbürleniyolar. yani bizimki öyleydi. kendi bakımıma özen gösteriyorum. çalışıyorum zaten. aradığı zaman napıyım erkek arkadtaşlar var oturuyoruz diyorum. inadına oturmasam bile:) geçenler arabada giderken süper mini giymiş bir kız geçti yoldan. anah şuna bak ne kadar kısagiymiş dedi. kadın harbi güzeldi. dikkatini hemen çekti. eskiden olsa tepki verir küserdim. hiç umursamadım. giyecek tabi. burası sahil şehri. ne bekliyodun. ammada yobaz kafalısın dedim. ama içim içimide yemedi değil hani:)
yani sana tavsiyem kendine bir uğraş bul. eşini kafandan silmeye çalış. sen kafana taksanda takmasanda o yapmak isterse zaten yapar. sen psikiojik olarak yıpratırsın kendini. olan yine sana olur. bırak boşver. sağlığına yazık değilmi.
sende yakışıklı bir şarkıcı sanatçı çıktığında dur değiştirme kanalı de. hayranım bu adama tipi çok hoş ya falan yap. nasıl oluyomuş bakalım. ben yapıyorum bazen. başlarım adamına diyo:)
kısaca güzelim onun yaptıklarını sen yap. sen bak yakışıklı adamlara. televizyondakile falan. sen çık sadece kız arkadaşlarınla vakit geçir. yani onun yaptıklarını sende ona yap. bir dene bakalım. benide haberdar et olurmu. unutma ÖNEMLİ OLAN SENSİN. GERİSİ BOŞ

bende de kıskançlık var.. nasıl kurtulacağımı bilmiyorum:50:

paranoyak derecede kıskanctım hanımlar. ilişkinin ilk 5 ayında hayatı ona da kendime de zindan ettim.
o cok dayandı mucadele etti. şimdi her kıskanclık duygusunda kendi kendime " o benı cok seviyor, öyle olmasa su anda benım yanımda olmazdı" diyorum. kendi kendimi telkin ediyorum.
1-2 seans kıskanclık terapisi de aldım. çok iyi hissediyorum kendimi.

en azından mutlulugumun tadını cıkarıyorum...:nazar:

paranoyak derecede kıskanctım hanımlar. ilişkinin ilk 5 ayında hayatı ona da kendime de zindan ettim.
o cok dayandı mucadele etti. şimdi her kıskanclık duygusunda kendi kendime " o benı cok seviyor, öyle olmasa su anda benım yanımda olmazdı" diyorum. kendi kendimi telkin ediyorum.
1-2 seans kıskanclık terapisi de aldım. çok iyi hissediyorum kendimi.

en azından mutlulugumun tadını cıkarıyorum...:nazar:

1-2 seans yetti mi ?ne konusuluyor seanslarda?

1-2 seans yetti mi ?ne konusuluyor seanslarda?

2 seans gittim. belki devam etmekte fayda olabilir.
kıskanclıgı neden hissettiğini konusuyorsun...kıskanclıgın sonucunda basına birşey mi gelecek yada kendine karsı mı güvensizlik var gibi...
bu konusma herkese göre değişir elbette.

bende çok kıskancım eşimi bırakıp biryere gidemiyorum oda gittimi belki yirmi defa arıyorum.kim vardı kiminleydin diye kadın mı vardı yanında diye benim eşim bayan kuaforu bide.kafama çok takıyorum.oda bunaldı bu yüzden çok kavga ediyoruz bana da yardım edin bir türlü kıskançlığı ve şüpheciliği yenemiyorum.:5:

Keşke çok adaletli olsaydı dünya,kimsenin kimseden farkı olmasa herkesin yüreği temiz olsaydı.Zinadan,haramdan korksaydı insanlar.Edep olsaydı hem kadında hem erkekte.Kadın kadınlığını bilseydi erkek erkekliğini.

İzmirde yaşadım uzun yıllar ve bekardım.Bir ara tanga üzerine düşük bel kot giyinip tanganın iplerinin belli olması modaydı orada,zaten herkesin heryeri ortada.İzmirli erkekler bakmaya doymuş gibiydi artık da yabancı birini hemen tanıyordunuz orada.Çok sevmiştim İzmiri...Havasını,denizini,bambaşkaydı benim için.Şimdi evlendim ve eşim oraya tayin isteyelim diyor.Korkuyorum.Bu kendine güvenememek mi,yoksa nefis savaşından mı korkmak bilmiyorum.
Kimin ne giyindiği ne yaptığı beni ilgilendirmez tabi,herşey insanların kendi sorumluklarında.Ama evli bir bayan olarak bu devirde kıskanç olmamak gerçkekten çok zor bir durum bence.Bende ilk evlendiğim zamanlar çok kıskançtım,şimdi 3.yılımıza gireceğiz.Eskiye oranla bayağı hafifledi.Daha doğrusu tepkilerim değişti.Ona niye baktın,bunla niye konuştun,nerdesin,kimlesin gibi durumlar çok çok nadir oluyor artık.

Ama haramın,zinanın bu kadar ulu orta olduğu bir dünyada kıskanç olmamam imkansız.İster özgüvenin yok desinler,ister paranoyak.Evliliğin sorumluluğunu bu kadar çok sahiplenmiş ve yüklenmiş iken başkasının bacak boyunu ayarlayamaması yada göğüslerini açıp sere serpe dolanması,kadınların evli bekar ayrımı yapmaması yüzünden bu düşüncelere kapılıyoruz.
Erkeklerinde işi çok zor,nefis savaşı veriyorlar resmen.Tv'de hangi kanalı açsan çıplak bir kadın,sokakta öyle,iş ortamında evliliğini umursamayıp sırnaşanlar...Allah eşlerimizi şeytana uydurmasın.

Şu an başımda çok bir sorun olarak görüyorum.Kıskanç olan ben değil,nişanlım.Hatta az önce babam nişanlımı arayıp bağırıp çağırdı bu ne böyle diye.Sürekli bir baskı,kısıtlama,kıskançlık.Bunalttı beni.En sonda dayımın oğlunun bizde kalmasına sorun çıkardı,ağzına geleni saydı.Bende artık dayanamadım.1 değil 2 değil çünkü.

Hadi bir bayan bunu kabullenip yardım almayı düşünebiliyor ama erkek kabullenmiyor.Bir türlü kabullenemedi,benim sorunum yok,psikoloğa ihtiyacım yok diye diye beni daha da çileden çıkarıyor.

Keşke bir yolunu bulup psikoloğa götürebilsem...

Çok canım sıkılıyor
:43:

evet sürekli eeşim hakkında sanrılar düşünüyorum beynimden bu düşünceler yok olmuyo çok şükür bir şeyini yakalamadım kendimide çok olmasa da bakımlı güzel buluyorum ama illa ki benden çok güzeller var bunların önüne geçemediğim için aklıma kötü şeyler geliyo şu an evde değilim tatile teyzeme geldim hep aklım eşimde ben böyle ne yapacağım sonumuzu hiç iyi görmüyorum :50:

uzulerek soyluyorum ki aynisiyim:) guzellik yonunde bi takintim yok her gorenin iki kez baktigi gayet bakimli birisiyim ama bir turlu bu huyumu atamiyorum..bu aliskanlik bana ilk sevgilimden miras kaldi malesef:( bende ondan ayri 12 gun gecirmistim ama ikimizede zehir ettim dakika basi ariyordum birde yurt disini aradigim icin 3000tl ye yakin fatura gelmisti o zaman tovbe eder gibi oldum ama yok yani olmadi...daha bugun aradim yemek yiyecekmis benle cok sicak konusmadi hemen basladim garson kizla mi fingirdiyorsun demeye...bu gidis gidis degil keske bende akil olsada sana versem:)

uzulerek soyluyorum ki aynisiyim:) guzellik yonunde bi takintim yok her gorenin iki kez baktigi gayet bakimli birisiyim ama bir turlu bu huyumu atamiyorum..bu aliskanlik bana ilk sevgilimden miras kaldi malesef:( bende ondan ayri 12 gun gecirmistim ama ikimizede zehir ettim dakika basi ariyordum birde yurt disini aradigim icin 3000tl ye yakin fatura gelmisti o zaman tovbe eder gibi oldum ama yok yani olmadi...daha bugun aradim yemek yiyecekmis benle cok sicak konusmadi hemen basladim garson kizla mi fingirdiyorsun demeye...bu gidis gidis degil keske bende akil olsada sana versem:)

ne olacak bizim bu halimiz bende hiç bilmiyorum :5:

canım ya ben senn kıskançlık konusu üzerine yazdığın bu yorumları okurken sıkıldım sen bu kadar kıskançlık yaparken sıkılmıyor musun :33:

Tam üzerine karşıma çıktı yine bu konu :))

Psikolog randevusu almıştım bugün kendime.Baktım nişanlımda izin almış,içeri girer gibi yaptım,önden o girdi,geri çıkıp kapattım kapıyı :))
Az önce de onun için psikiyatri randevusu aldım bakalım sonunda.Hadi hayırlısı olsun bakalım bizim için :))

ben hastayım ben bırakın kadınları herkesten kıskanıyorum kuzenleri kız kardeşi annesi daha doğrusu kıskanmak değilde onu kimseyle paylaşamamak. kendimi mahvettim tedavi olmam gerek şuu seanslara nerde gidiyonuz bana da yardımcı olsanız keşke :50:

Back