- 10 Kasım 2020
- 7.924
- 66.093
- 498
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tam da böyle düşünüyorum ve bu düşünceye sahip yalnız ben olmadığıma sevindim. Biz mi çok hassasiz insanlar mı çok genel anlamıyorum.
Annelik fedakarlık değil mi ? Aşık olabilir elbette veya hayatını başkası ile birleştirmek isteyebilir en doğal hakkı ama önceliği çocuğuna vermeli diye düşünüyorum. Eski eşi ile çocuk konusunda ortak bir karar alarak hareket etmeliler. Neticede ayrılan hemen hemen her insan yeniden bir yuva kurmak istiyor. İkisinin de hayatına yeni birileri girecektir. Hani önce çocuğu ile kendi iliskisini resmilestirse sonra kendi özel hayatina devam etse düşüncesindeyim.
Bosanana kadar ayrı sıkıntı boşandıktan sonra ayrı sıkıntı. Bence vakti zamanında alınan bu kararı yeniden gözden geçirerek düzenlemeleri gerekiyor. Hem cocukda büyüdü haklar nasıl bilmiyorum ama istediğinde kalabilir kimi istiyorsa dile getirebilir.
İnanamıyorum, o kadar aynıyız ki haksızlık bana veya başkasına yapılsın anında parlarim ve bundan dolayı hep zarar gordumAynen..yalnız olmadığıma ben de sevindim bu arada Bir de aslında ben kendimin niye böyle olduğumu anladım biraz. Ben geçmişte çok büyük haksızlıklara uğratıldım o yüzden en ufak bir haksızlığa tahammülüm yok. Hele ki aileden geliyorsa o haksızlık asla tahammül edemiyorum mesela o çocuğun yaşadığı bana haksızlık gibi geliyor bir annenin evladndan vazgeçmesi bana haksızlık gibi geliyor. O yüzden böyle tepki veriyorum kendimde bunu gözlemledim bir süredir aslında dizginlemeye calısıyorum kendimi haksızlık konusunda daha hoşgörülü ve toleranslı olmam gerek galiba...Sen de böyle misin???
Ahhah ciddi misin acaba biz kardeş miyiz ben de canım hep zarar gördüm bu huyumdan dolayı ama dedim ya kendimi dizginlemeye calısıyorum artıkİnanamıyorum, o kadar aynıyız ki haksızlık bana veya başkasına yapılsın anında parlarim ve bundan dolayı hep zarar gordum
Niye bu kadar çirkin ve önyargılı konuşuyorsunuz gerçekten anlayamıyorum. Altı üstü ikilemde kaldığım bir soru sormusum. Kimseyi yargilamiyorum kendi icimde bir ikilem.Sana ne ki ablacım bekçisi misin? Boşandığı adama da ayrıca anası kız bulmuştur bile, erkeklere de ahlak bekçiliği yapıyor musun?
Ben de bir kadın olarak her düşüncemizi çekin kadınların üzerinden ellerinize bağlanmasından artık gına geldi.Kocaman bir size ne yazmak istiyorum.
Size ne ?
Çekin ellerinizi kadınların üstünden yeter ya. Evlenirler eşleri boğar , boşanırlar toplum , yok çocuktu yok şuydu, o kadın anneyse diğeri de baba düşmana bırakmıyor çocuğunu. Usandım şu herkesin mükemmel anne rolü yapmasından da herkesten beklemesinden de. YETER ! Bir salın da kadınlar da hayatlarını yaşasın, öyle arabesk kafalar ki sanırsınız çocuğu sokakta bıraktı.
11 yaş.Çocuk derken kaç yaşında bir bireyden bahsediyoruz? Belli bir yaşı geçmişse gayet de olabilir, çocuk babayla da kalabilir. Baba da evlenirse ne olacak büyükanne büyükbabaya mı gönderilecek bu çocuk?
Şöyle ki; fazla ince düşünüyorum bu benim kisiligimle ilgili. İnce mi dusunmeliyim (çocuğunu görmeyi göze alabilen bir anne) yoksa genel (o bir anne ve en iyisini hem kendi hem de çocuğu için o bilir) mi dusunmeliyim anlamında atmıştım başlığı.Bir de konu başlığınızı anlayamadım.
Kişisel mi genel mi düşünmeliyim ne demek. Kişisel olarak kadın size ne yaptıki konuyu kişiselleştireceksiniz? Konu sizlik değil
Hiç bilmiyorum. Adamin belki evlenmeye hiç niyeti yok o yüzden böyle bir madde ile bağlamış kizcagizi. Detayından bilgim yok.e adamda evlenirse ne olacak?
çocuk esirgemeye mi verecekler çocuğu böyle saçma bir protokol duymadım.
biri evlenirse diğerinin ömür boyu evlenmeyeceği konusunda da anlaşmışlar mı?
Kisacasi olan çocuğa oluyorGörümcem ikinci evliliğini yaptı. Eski eşi de başkasıyla evli. Yeni eşlerin ikisi de çocukları istemiyor. Ama çocuklu insanlarla evlenmişler tabi orası ayrı bir mevzu. İlk evlilikten olan 2 çocuğa da kayınvalidem bakıyor. Bana göre hiç doğru değil. Çocukların biri ortaokula biri liseye gidiyor ama akademik başarıları yerlerde. Anne baba boşansa da çocuktan boşanma olmaz.
Bunu deyip elalemin mahremini kk'da tartışmaya açmak...birazcık ahlak bekçiliği yapsak bu kadar ulu orta çoluk çocuk genç yaşlı herkesin en mahrem yerleri ortaya sacilmazdı...
Gerçekten sanane? Kınadığını yaşamadan ölmezmiş insan bence kınama sana bır arkadaş abla kardeş olarak söylüyorum. Yalnızlık çok güzel ama vellı bı yerden sonra insan o kadar bunalıyor ki anlatamam. Çocugu var diye de hayatı olmasın mı? Bır yoluna koyarlar evladından tabıkk vazgeçmez.İyi geceler hanımlar, gece gece aklıma geldi benim bir arkadaşım var boşanmış. Bir tane evladı var ve çocuk anlaşmalı olarak iki ebeveynde kalıyor. Buraya kadar sorun yok. Arkadasimın uzun süredir bir erkek arkadaşı var ve ciddi düşünüyorlar. Ancak, evlenirse çocuğunu göremeyecek buna rağmen hayatına birini alması ve evliliği düşünmesi normal mi?
(Boşanma protokol vb çok anlamıyorum ama eski eşi ile anlaşmışlar kim evlenirse çocuk diğer ebeveny ile olacak. Yabancı birisi ile buyumeyecek çocuk)
Ben bu durumu önce yadırgadım, sonra yalnızlık zor yeniden sevmek sevilmek herkesin hakkı diye düşündüm ancak bir anne olarak aklım almıyor çocuğumu görememe, aynı evde kalamama fikrini. Arkadaşımın bile bile bu seçimi yapması canımı sıktı . İnsan çocuğundan vazgeçer mi? Böyle düşünüyorum sonra da dönüp kendime sanane sen annesinden daha mı iyi bileceksin diye kendime kızıyorum. Siz olsanız nasıl bir duyguya kapilirdiniz?
Bu kadar ahlak bekçiliği yapılan bir toplumda hala bir ton ahlaksızlık varsa demek ki işe yaramıyor..ahlak bekçiliği de zaten sadece kadınlar uzerinden yapılıyor. Bu cumleniz çok talihsiz olmuş.Diğer yandan toplum olarak birazcık ahlak bekçiliği yapsak bu kadar ulu orta çoluk çocuk genç yaşlı herkesin en mahrem yerleri ortaya sacilmazdı...