- 9 Mart 2019
- 715
- 656
-
- Konu Sahibi Whitechocolate-2020
Merhabatopiğiniz hayırlı olsun.
bu yollardan geçmiş ve yolculuğu devam eden biri olarak bir kaç öneride bulunmak isterim. rutin oluşturmak kolay olmuyor, maddeler çok güzel. her gün hepsini yapmak ilk başlarda mümkün olmayabiliyor. fire verdiğiniz zamanlarda yapamadıklarınıza değil, yaptıklarınıza bakıp iyi hissedin. yapamadıklarınıza odaklanırsanız kötü hissedebilirsiniz. zamanla bazılarından tamamen vazgeçip yerine başka maddeler de koyabilirsiniz.
rutin önerileri istemişsiniz: spor yapmak, kitap okumak olabilir.
kendinizi kötü hissettiğiniz anlar için : sakin kal, içe dön, mutlu et vs temalı "kişisel an" deneyebilirsiniz.
bugün@MigiMadid selam canım
Birşeyler bulabildin mi , günlük yapılacak ?
Kolay gelsin :) öyle değilbugün
hastaneye gidecegim.
hastane sonrasi belediyede işim var.
sonra işe dönüş.
akşameve gelince
yemek bulaşık...
çamaşirlari makineye atilacak.
çamaşir katlanma yerleştirme.
işlerimi haftasona birakmak istemiyorum
benimki gibi olmuş ve hoşuma gitti. Umarım daha pek çok kadın böyle günlükler tutmaya başlar**Merhaba; hem kişisel gelişimimi sağlamak, hem de gerekli gördüğüm eylemleri, her gün düzenli olarak yapmak istiyorum.
Kendime özgüvenimin olmasını çok istiyorum. 32 yaşındayım bu arada...
**Bugünden itibaren tüm gücümle planlı yaşamaya ve kendime güvenmeye çalışacağım . Aslında kendime inanıyorum ama “ama” sı var. Kendine güveni sağlayamayan ve düzenli yaşamayı başaramayan çoğu insan gibi, ben de bu yaşıma kadar denedim defalarca , sayısız... hep bu sefer olacak diye başladım . Bazen umudumu kaybettim.
**HADİ CANIM, SEN MUTLU, BAŞARILI VE DÜZENLİ BİR İNSANSIN.
OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİ DİLE DÖKMEKTEN KAÇINARAK, GÜZEL YOLUMUZA ÇIKIYORUZ
ÖRNEK aşağıdaki gibidir (fikir sunabilirsiniz)
Tarih: 01/08/2019
Kilo takibi:
Kahvaltı:
Öğle yemeği:
Dişler kaç kere fırçalandı:
Meyve:
Akşam yemeği:
Dua:
Kuran:
Namaz:
Çatlak kremi veya Hindistan cevizi yağı:
Kullandığın kremler:
Banyo yapıldı mı:
Ev temizliği:
Ev toplama:
Herhangi bir ev işi:
Su kaç litre içildi:
Ana öğün dışında neler yendi/içildi?
Bal veya pekmez yendi mi?
Balık veya et yendi mi?
Vitamin kullanıldı mı?
Kumbaraya para atıldı mı?
Kaç para harcandı?
Kafaya takmamak, kendine güvenmek ve mutlu olmaya çalışmak konusundaki düşüncen ne?
Not var mı?
Merhaba teşekkürlerbenimki gibi olmuş ve hoşuma gitti. Umarım daha pek çok kadın böyle günlükler tutmaya başlar
Çok teşekkür ederimKonunuz hayırlı olsun :)
MerhabaHerkese merhaba topiğiniz hayırlı olsun öncelikle:) bende 2 aydır bu konularla ilgileniyorm. Verimli rutin sayfasından çok yararlandım sağolsunlar. Ancak hala rutin oluşturamadım hepsini düzensiz yapıyorum sonra da unutuyorum bu beni çok rahatsız ediyor. Mart sonu hamileliğimi öğrendiğim zamanlar da çalıştığım kurumdan ayrıldım o sırada başka bi yerde işe başlıcakken bu haberi alınca erteledim düzensizlik sorunları da burda ortaya çıktı meğersem ev iş sosyal hayattaki düzensizliklerim psikolojimi bozmaya başlamış yeni farkına varıyorum. Şimdi bu yeni hayatıma düzenli sakin ve olumlu başlayamaya çalışıyorum. Umarım hepimiz başarabilirz:)
Benim düzenim şimdilik şöyle
Sabah:kişisel bakım ve kahvaltı hazırlama toplama
Öğlen: evin herhangi bir odasına odaklanma toplama temizleme atılacakları atma
Yemek yapma market alışverişi
Öğleden sonra: dua ve meditasyon kitap okuma internet
Akşam yemek hazırlama toplama kitap okuma gibi....
Oluşturmak istediğim rutinler
Yürüyüş
Hobi( kitap okumak yeni birşey öğrenmek)
Sağlıklı yemek menüleri
Esmaları düzenli okuma dua öğrenme pozitif düşünme olumlama
Ev hayatını düzenleme herşeyin yerli yende durması
Para biriktirme
Eşimle kaliteli zaman geçirebilme
Evdeki eksik ve atılacakları belirleme
Aylık yemek menüsü oluşturma
Ve bu liste aslında uzayıp gidiyor şimdilik bu kadar herkese kolay gelsin:)
AminAmin sizinde allah bağışlasınsağlıkla kucağımıza alırız inşallah Öncelikli hedefim bebeğe huzurlu düzenli pozitif bir ortam sağlayabilmek
İyi akşamlarHerkese iyi akşamlar, bugün yapılan görevlerimi paylaşıyorum.
Ertelediklerim
- 30 dk yürüyüş
- Duaları okuma
- Banyo kişisel bakım dolabı elden geçirildi,tırnak makası törpüleri dezenfekte ettim
Banyoda süresi dolmuş saç kremi normal kremleri senelerdir duran makyaj fırçasını attım.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ayrıca bikaç gün içinde bayram tatili için valiz hazırlıcam hedefim ihtiyaçlarımı belirleyip küçül bir valiz hazırlayabilmek tatilde ne giysem diye düşünüp enerji harcamak istemiyorum bakalım başarabilecekmiyim
- Kitap okuma
- Evi süpürme silme
- Meditasyon
- Yeterli su içmedim
- Misafir tuvaletini temizleme