Kisisel gelisim icin neler yapiyorsunuz?

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
957
35
Ben uni mezunu calisan bir insanim ama bilgisiz hissediyorum kendimi.
Herkes benden daha cok sey biliyor gibi
Konuscak konu bulamiyorum
Guzel ve akici konusamiyorum
Hobim yok
Kitap hic okumuyorum
Belki de Disardan dolu gibi görünen ama gercekte hicbir sey bilmeyen biri olarak hissediyorum kendimi. Bugun d r gezdim. Cocuk klasiklerine bakiyordum. Pinokyonun sadece yalan soyleyince burnunun uzadigini biliyorum. Hikayesini bilmedigimi farkettim. Ya da heidiyi izledim ama neydi konusu derseniz bilmiyorum. Dede vardi peyniri eritiyordu heidi kosup duruyordu. Her seyim o kadar yuzeysel kalmis ki hayatta.
Her girdigim ortamda en sessiz ben kalirim. Yorum yapmam hicbir seye, çünkü yapamam aslinda. Insanlar da soguk biri olduğumu düşünür hep.
27 yasindayim. Ve kendimi gelistirmek istiyorum. Neyi sevdigimi bile bilmeden basliycam yola. Kurs olur sizin kendi hayatinizda uyguladiginiz seyler olur. Tavsiye istiyorum. Benim gibi olan bu yoldan gecen oldu mu

Zamanında blog sayfalarına cok takılırdım yeni kelimeler öğrendim ordan. Blog deyince insanın aklına makyaj saç geliyor ama tarih güncel bilgi bunları yazanlarında sayısı fazla.
Kitap oku haberleri güzel izle tarihe merakın olsun aklına takılanları googleden arastır. Mesela arkadas ortamında genelde hangi konulardan konuşuyorlar

Konu hosuma gitti :) ne tur kitaplar okumaktan hoşlanıyorsun bunu bilmek lazım. Dil öğrenebilirsin. Mesela ben internet yardımıyla ispanyolca öğrenmeye başladım. Tarih okuyup araştırabilirsin. Biraz da meraklı olmak gerek, ben bulduğum herşeyi okurum. Gerekli gereksiz her tür bilgiyi aklıma kazırım. Efsaneleşmiş filmleri izleyebilirsin. Müze gezebilirsin. Belki alakasız örnekler ama verdiğim her örnekte kendine birşeyler katarsın. Mesela ben şu an simyacı kitabını okuyorum. Öneririm. Ama okumaya ne ile başlamalıyım dersen okumadıysan eğer Nutuk ile başla derim :)

Kisisel gelisimden kastin genel kulturunu gelistirmekse,ilgi duydugun alanlarda kitaplar edinebilirsin.Kurslara ozellikle calistigin alaninla ilgili seminerlere katilip sertifikalar edinebilirsin.Imkanin varsa,gezilere katilabilirsin,gezmek okumak kadar genel kulturu artirir.Yeterki kendin icin birseyler yapmak iste,biryerlerden bir sekilde baslar ve olumlu sonuclar alirsin....

Zamanında blog sayfalarına cok takılırdım yeni kelimeler öğrendim ordan. Blog deyince insanın aklına makyaj saç geliyor ama tarih güncel bilgi bunları yazanlarında sayısı fazla.
Kitap oku haberleri güzel izle tarihe merakın olsun aklına takılanları googleden arastır. Mesela arkadas ortamında genelde hangi konulardan konuşuyorlar
Aslinda unide okugum bolum tarih siyaset ekonomi her alanla az bucuk ilgili bi alandi. Ama ben hic istemedigim bi bolum oldugu icin sadece dersleri vermek icin ainavlara giriyordum. Şimdi gercekten cok pismanim. Bosa gecen 5 sene. Gunluk hayattaki basit konusmalarda bile bilgisiz hissediyorum kendimi. Iste ne biliym yemege gidersiniz. Bir otun bir sebzenin faydasindan veya zararindan bahsedersiniz. Ne bileyim gundemden bahsedilir. Ya da su filmi izledin mi diye sorulur bazen. Benim cevabim hayir olur. Bazen utandigim icin izledim fln diye yalan soylerim.

Kişisel gelişim kitaplarını hatmettim.. O kadar çok kişisel gelişim kitabı okudum ki artık çoğunun döndürüp aynı şeyi anlatttığını fark ettiğimde o tür kitapları okumayı bıraktım.. Önceden çok fazla kitap okurdum.. Şimdi klasiklerden okumayı düşünüyorum.. Hobilerim var, büyük şehirlerin ücretsiz kursları oluyor onlara gidebilirsiniz.. Ben bu kadar okumaya rağmen ben de bişey bilmediğimi güncellerden geri kaldığımı da düşünüyorum.. Hayat çok çabuk hızlı ilerliyor..

bana göre kültürünü geliştirmis insanlar ne kadar bilseler öğrenseler de yinede kendilerini yetersiz hissediyorlar.sizde öğrenmeye aç birisiniz.oyle hissettim.

Gerci kültürün tanimi da tarsilir da. Cok genişbir kavram. Bazen diyorum ki acaba sen mi kendini cok küçük görüyorsun. Belki herkes kadar konusabilirsin sadece konusmadigin icin bununla ilgili tecruben olmadigi icin boyle hissediyorsun. Ama konusacak konu da bulamiyorum ki kimi zaman. Sorunumu anlayamıyorum ya bilgisizim ya da mukemmeliyetci. En kotusu her ikisi birden bile olabilir

Konu hosuma gitti :) ne tur kitaplar okumaktan hoşlanıyorsun bunu bilmek lazım. Dil öğrenebilirsin. Mesela ben internet yardımıyla ispanyolca öğrenmeye başladım. Tarih okuyup araştırabilirsin. Biraz da meraklı olmak gerek, ben bulduğum herşeyi okurum. Gerekli gereksiz her tür bilgiyi aklıma kazırım. Efsaneleşmiş filmleri izleyebilirsin. Müze gezebilirsin. Belki alakasız örnekler ama verdiğim her örnekte kendine birşeyler katarsın. Mesela ben şu an simyacı kitabını okuyorum. Öneririm. Ama okumaya ne ile başlamalıyım dersen okumadıysan eğer Nutuk ile başla derim :)
Neyi sevdigimi de bilmiyorum cidden. Hobim yok. Verdigin ornekler cok guzel gercekten. Donusume basladim gecen. 30 s okudum zaten kisa da araya bir dunya sey girdi kitap yarim kaldim. Bugun yeni kitaplar aldim kendime. Aliyorum okuyan yok. Aliskanlik kazanmamak cok kotu.
Dil ogrenmeyi seviyorum. Beni calisma alanim dinamik sosyal bir alan. Bense daha cok dil ogrenmek bir spor ogrenmek piyano calmak gibi sylerde yetenekliyim. Yorum gucum yok bunu farkettim ezberci sistemin kolesi olmusum haberim yok:)

Acaba bu ortamlardaki sessizliğiniz yapısal olabilir mi?
Genel kültürüm iyidir, kitap okurum, film izlerim, guncel olaylari takip ederim falan ama yine de muhabbet esnasinda konusacak birsey fazla bulamam.
Yapım mı bu acaba düşünmeye başladım.
Ben de bu durumdan rahatsızım.
Konuyu takip edeceğim.

Acaba bu ortamlardaki sessizliğiniz yapısal olabilir mi?
Genel kültürüm iyidir, kitap okurum, film izlerim, guncel olaylari takip ederim falan ama yine de muhabbet esnasinda konusacak birsey fazla bulamam.
Yapım mı bu acaba düşünmeye başladım.
Ben de bu durumdan rahatsızım.
Konuyu takip edeceğim.

Bende de aynı durum var ama sebep sanırım yazarak kendimi daha iyi ifade ettiğimi düsünmem.Konuşmayı sevmiyoruz belkide.Çeşitli sitelere yazarak fikir beyan edebilirsiniz.

Ayrıca ezberci sistem insanın zeka seviyesini cidden düşürüyor.Bundan kurtulmak için bol bol okuyup düşünmek,öğrendiklerini kendi cümlelerinle anlatmak zaman içinde gelişmeyi sağlıyor.İnternette çok kaliteli videolar var.Onları izlemek,arada belgeseller,klasik kitaplar okumak ve filmler izlemek bile yavaş yavaş kültür binasını oluşturan tuğlalar oluyor.

Insanlar bir konu hakkinda ciddi anlamda bilgi sahibi oldugu icin konusmuyor cogu zaman :) Keske hepimiz oyle olsak ama dogru yanlis konusuyoruz iste.. Yani arkadaslarinla muhabbet edebilmek icin cok sey bilmene gerek yok. Siyasetten cok anlamama ragmen arkadaslarimla siyaset de konusurum, Sağlık alaninda muthis bir bilgim olmasa dahi bildiklerimi anlatirim ne bileyim :) mukemmel olmaniza gerek yok bunu soylemeye calisiyorum. Okumakla baslayin, ozellikle guncel yasami takip edin. Yeni insanlarla tanisin, spora gidin mesela, dil öğrenin :) en azindan farkindasiniz.. Cogu insanin bilgisi yok ama lafi cok malesef.

Ben akademik olarak kültür üzerine eğitim aldım desem, eksik olur ama yanlış olmaz. İlber ortaylı'yı bile beğenmem ( bir kitabında yanlış bilgi buldum, yaşar kemal'de bile yanlış beyan vardır. Yanılmıyorsam ince memed'de) araştırmaya vaktim olursa, foto ile eklerim. Uzerlerinden bir hayli zaman geçti.
Bu konudaki şahsi kanaatim. kült filmler izlrmek, klasik eserler okumak, dünya müziği dinlemek. Bunu yaşam tarzı edinmek. Pek arkadaşım yoktur. Edinmek istemiyorum. Derdiniz.arkadaşsa popüler diziler ve magazin gündemi yeter sanki.

"Bundle" uygulamasını indirip ordan ilgi duyduğun konuları seç ordan seçmeler halinde konulr haberler çıkıyo önüne onları okursun her gün genel kültür. "Ekşi şeyler" sitesini takip edebilirsin farklı kanallar ve bilgiler var.

Bende de aynı durum var ama sebep sanırım yazarak kendimi daha iyi ifade ettiğimi düsünmem.Konuşmayı sevmiyoruz belkide.Çeşitli sitelere yazarak fikir beyan edebilirsiniz.

Ayrıca ezberci sistem insanın zeka seviyesini cidden düşürüyor.Bundan kurtulmak için bol bol okuyup düşünmek,öğrendiklerini kendi cümlelerinle anlatmak zaman içinde gelişmeyi sağlıyor.İnternette çok kaliteli videolar var.Onları izlemek,arada belgeseller,klasik kitaplar okumak ve filmler izlemek bile yavaş yavaş kültür binasını oluşturan tuğlalar oluyor.
Ben de yazarak kendimi daha iyi ifade ediyorum dediginiz gibi.
Hele fazla samimi olmayan bi ortamdaysam hepten sessizlesiyorum. Bildigimi de konusmak istemiyorum. Aslinda işin bi ucu da özgüvene dokunuyor.
Tavsiye edebileceginiz kitap, film, belgesel ve video ismi varsa memnun olurum aslinda :)
Ozellikle okumayı ve film izlemeyi çok seviyorum :)

Hobim yok
Kitap hic okumuyorum
Belki de Disardan dolu gibi görünen ama gercekte hicbir sey bilmeyen biri olarak hissediyorum kendimi. Bugun d r gezdim. Cocuk klasiklerine bakiyordum. Pinokyonun sadece yalan soyleyince burnunun uzadigini biliyorum. Hikayesini bilmedigimi farkettim. Ya da heidiyi izledim ama neydi konusu derseniz bilmiyorum. Dede vardi peyniri eritiyordu heidi kosup duruyordu. Her seyim o kadar yuzeysel kalmis ki hayatta.
Her girdigim ortamda en sessiz ben kalirim. Yorum yapmam hicbir seye, çünkü yapamam aslinda. Insanlar da soguk biri olduğumu düşünür hep.
27 yasindayim. Ve kendimi gelistirmek istiyorum. Neyi sevdigimi bile bilmeden basliycam yola. Kurs olur sizin kendi hayatinizda uyguladiginiz seyler olur. Tavsiye istiyorum. Benim gibi olan bu yoldan gecen oldu mu
Gezerek gormek ve yerinde keşfetmek dışında verebileceğim tek akıl kitap oku...
Ne bulursan oku.
Eğer ben okumayı sevmiyorum dersen sacma sapan romanlarla basla. Farketmeden klasiklerin icinde bulursun kendini.
Dil ogrenmek harika bir şey. Cizgi film seyrederek başka. Sözlük okumaya bayılırım ben mesela.
Okumanın yasi yok. Dünyası geniş. .

Ben de yazarak kendimi daha iyi ifade ediyorum dediginiz gibi.
Hele fazla samimi olmayan bi ortamdaysam hepten sessizlesiyorum. Bildigimi de konusmak istemiyorum. Aslinda işin bi ucu da özgüvene dokunuyor.
Tavsiye edebileceginiz kitap, film, belgesel ve video ismi varsa memnun olurum aslinda :)
Ozellikle okumayı ve film izlemeyi çok seviyorum :)

Bu aralar Video Eğitim diye bir kanal takip ediyorum Youtube'de.Sunay Akın'ı izliyorum.Beyhan Budak ara ara izlediklerim arasında.

Belgesel o anki ruh halime göre izliyorum.Bazen penguenler(bayılıyorum onlara)geçenlerde Dubai ile ilgili,dün de uyuşturucuyla ilgili bir belgesel seyrettim.Hepsi de ayrı ayrı şeyler katıyor insana.

Kitap olarak ben daha çok psikoloji,klasik ve tasavvuf,kişisel gelişim odaklı okuyorum.Siz ne tür okuyorsunuz?

Hobim yok
Kitap hic okumuyorum
Netflix te inanılmaz güzel belgeseller var. Bence onları izleyerek başlayabilirsin, gerçekten çok şey öğreneceksiniz ve çok konu olacak konuşmaya.

X