Kısır mıyız.

ellerine , yüreğine sağlık

Hassasiyetten ziyade, kisir tiptaki infertil kelimesini karsilamadigi icin. Kisir deyince benim aklima asla cocugu olamayacak insanlar geliyor. Mesela herhangi bir sebepten yumurtaliklari alinmis, dogustan yumurtaliklarin olmadigi vs vs durumlar gibi. Infertil ise cocuk sahibi olmakta gucluk ceken kimseler olarak dusunuyorum ben. Ornegin pkos u olup da 3-5 yildir gebe kalamayan, ancak tedaviyle cok hizli yanit verip de gebe kalan insan kisir degil benim gozumde. Kısır yanlis bir kullanim yani.

cok ilginc geldi bu yazdıklarınız cunku tibbi olarak boyle kategorilestirildigini bilmiyordum.
kendimle ilgili birkac soru sordugumda sohbet ederken tipci arkadaslar "fertil" olarak anlatmaya baslayıp bazı ön ekler getirerek aşamalı olarak farklılıkları acıklamıslardı.
internet doktorlugu yapacak degilim tabi ki ama simdi arastırdım aynen onlarınki gibi yazmıslar, ayrıca saglık bakanlıgına baglı sitelerde de kısırlık ile aynı anlamda kullanılmıs.
sizin yazdıklarınızla kafam karıstı...
neyse. demek ki hekimlerce kabul edilen hali buymus. ogrenmis olduk.

[QUOTE="athenenoctua, post: 38763628, member: 523060Kısır dedigi ilginc geldi bu yazdıklarınız cunku tibbi olarak boyle kategorilestirildigini bilmiyordum.
kendimle ilgili birkac soru sordugumda sohbet ederken tipci arkadaslar "fertil" olarak anlatmaya baslayıp bazı ön ekler getirerek aşamalı olarak farklılıkları acıklamıslardı.
internet doktorlugu yapacak degilim tabi ki ama simdi arastırdım aynen onlarınki gibi yazmıslar, ayrıca saglık bakanlıgına baglı sitelerde de kısırlık ile aynı anlamda kullanılmıs.
sizin yazdıklarınızla kafam karıstı...
neyse. demek ki hekimlerce kabul edilen hali buymus. ogrenmis olduk.[/QUOTE]

Genel bir kabul olmayabilir, fikrimi soyledim ben. Kisir denilen bir insanin omrunun sonuna kadar cocugu olmayacagi ne malum, tup bebek sonrasi normal yolla gebe kalan bir suru insan var, hani bu insanlar kisirdi. Halk arasinda infertili baska turlu anlatamadigimiz icin kisirlik ibaresi kullaniliyor mecburen, ama dedigim gibi ben kisirin cok " kisir" bir kelime oldugunu dusunuyorum. Yeteri kadar anlatmiyor durumu. Zaten biz kullanmiyoruz da.

kırmızı cümle doğru da
yeri burası değil, yani bu konu değil
bu konu başka bir amaçla açılmış ve arkadaşlarımız da yeri gelince hassasiyetlerini dile getirmiş
sadece saygı gösterip kullanmayıversek
ne kaybederiz?
yani bu kadarcık hoşgörü gösteremez miyiz?

illa "hayır bunlar aynı kelimelerdir"
"demek ki keramet kelimede değil tavırdadır" (ki bu cümledeki "demek ki" çok yersiz geldi bana)
gibi "doğru" yu (doğru herkese göre değişir de örneklemek için yazdım) mu öğretmeye çalışmalıyız?

bende ınsanların kendını ısbat etmeye calısmasını cok gereksiz buluyorum ne yanı ksırmıyım demiş diye konuyu bu kadar uzatmışsını keske herkes problem yaratmak yerine çözüm bulsaydınız cok yazık...

konu sahibi benımde olmuyor adına kısırmı dersınız ınfertılemı ben takılmam :) benımkı sebepsiz infertile bir doktora gorun arkadaşım

Kisir deme kel deme kor deme
Insanlar engelleriyle barissalar sorun kalmayacak.
Ingilizcede boyle sacmaliklar yok.
Kisir dememek icin kisirin ingilizcesini kullanmak da tuhaf.
Boyle boyle tum hastalik adlarini ingilizceye cevirelim bari insanlar alinmasin.
Ayrica rahatsizligini yuzune vurarak sen kisirsin demek tabii ki ayiptir.
Ama ben kisir miyim diye sormakta bir sakinca goremiyorum.

Sizin hosgoru uyarinizin yeri burasi da kelimeler degil zihniyet onemli demenin mi yeri uygun degil?
Sonucta iki yorum da konusahibinin derdine bir cozum onerisi degil.

Ayrica karsimdaki insanin tercih ettigi sekilde kullanabilecegimi yazmis olmama ragmen bana hangi hosgorusuzlukten bahsediyorsunuz?

Kendi basima gelse evet takinacagim tavir bellidir, kelimede hata yoksa takilmam, savasacagim sey baskadir, yan anlamlarindan da siyirmaya calisirim. Hayatimin her alaninda da boyle davrandim.

Siz hosgoruyu ogretedurun...
Ustunu ortmenin veya yeni kelimeler bulmanin temel sorunu cozecegine inanmiyorum.
"Bilmemkimin gelini infertilmis, aaa! Vah vah! " sacmaliklari bitmedigi surece tek uzuntumuz tibbi nedenler olmayacak.
Oyle bir duruma hosgoru gosteremem, benim de dogrum bu.

Ancak yaziyi duzeltemedigim icin o sekilde kaldi, sonucta hekimlerce kisirlik baska bir anlama geliyorsa o kelimeyi kullanmak yanlis olur.

Yine de konu sahibinin endisesine bagli olarak bunu bir belirsizlik icin kullanmasini normal karsiliyorum. Yuklenmenin de hos olmadigni dusunuyorum.

Burada "kısırlık" ve "infertil kavramını tartışmanın ne manası var..
Çocugu kendiliğinden dogal yolla olmayan tedavi gören çok büyük bir kitle var burada Kadınlar Klubunun kuruluş amaçlarından biridir hatta tüp bebek bölümü..ve o kitle diyroki ben "kısır" kelimesinden rahatsız oluyorum alınıyorum onun yerine "infertil"kelimesinin kullanılmasını istiyorum..saygı duyacaksın yada onlarla aynı yerlerde bulunmayacksın..
Benimde köpeğim var çok severim kızım gibidir bana göre "köpek " demek hakaret değildir "it " demek hakarettir sözlükte ve wikipedia da bu böyledir köpek bir hayvan ismidir ama toplumda kime köpek diyorsunuz kimseye neden insanlar bunu hakaret alıyor ..
Burada tek bir kişi kısır kelimesinden rahatsız oluyorsa kusura bakma arkadaşım bilmiyordum hakkını helal et denir konu kapanır..
Ağdalandıkça ağdalanıyor konu lütfen arkadaşlar beyni kalbi ve vicdanı olmayan insanlara cevap vermeyin artık hiçbiryerde konuşamamış değer görememiş bu şahsiyetler kendilerini bir şey sanıp yazı yazıyorlar ..
Ben infertilite (kelime anlamı doğal yolla çocuğu olmayan tedavi ihitiyacı olan kimse)tedavisi gördüm iki tane aslan gibi oğlum var ama evet size göre kısırım (kelime anlamı ne yaparsan çocuğu olmuyor demek)hadi buyrun buradan yakın siz kınanızı !!!

kısır ne ya?
hiç hoş bir tabir değil yahu. aşağılar gibi.
2 senedir korunmuyorsanız zaten bir sorun olması yüksek bir ihtimal
inferlitenin Türkçe karşılığı kısırlıktır neden aşağılama olsun ki bu kelimelere fazla takılmayın bence.

Benim bir konum var 'kizimin kafasi yamuk' dedigim icin "herkes anne olmamali"gibi kiytirik bir cumle kurulmuştu.
Ayni konuda 'kafatasi anomalisi' demiştim.
Sonucta plagiosefalinin adi budur. 'Kafatasi anomalisi'
Kiziniz anormal degil, böyle soylemeyin denmisti.
Eger engelli insanlarin ebeveynleri en başta bunu kabul ederse, bununla yasamayi ogrenirse, zannedersem baska insanlar da ocu gibi bakmayacak.
Ama yine de eger cocuk sahibi olamayan insanlar kisir kelimesini hos bulmuyorsa kullanmamak en doğrusu.

Tam da demek istedigim boyle birseydi aslinda.
Kisilerin tercihlerine saygi duyarim,
Ancak kisi kendi hayatiyla ilgili konusuyorsa sukunetle dinler, teorik bir yanlis oldugunu dusunuyorsam mumkun oldugunca kirmadan soylemeye calisirim.
Kendi hayatimda ise dogal oldugunu kabul ederek yasarim.

Hele senin konunda anneye olmamaliya vardirmak nasil hadsiz ve zalimcedir oyle?!
Belki yamuk demen terimsel olarak aciklamiyordur ama dusene tekme atarcasina konusmak nasil bir vicdansizliktir... : (

Bu arada cok gecmis olsun...
Umarim simdi daha iyidir.
Ayrica kizin onun icin endiselen ve barışık olmanin ne demek oldugunu bilen ve her kosulda destek ve savunacagi net olan guclu azimli bi annesi oldugu icin cok sansli. ; )

öncelikle geçmiş olsun
bence iki tabir farklı şeyler
sonuçta kafası yamuk derken kötü ya da aşağılayıcı bir söz değil.
anomali de öyle. ona bakarsanız basit bir kepçe kulak da doğuştan kulak anomalisidir.
ama kısır tabiri öyle değil işte.
insanları üzmek ve kendi beyinlerince aşağılamak için söyleyen tipler var "kısır" kelimesini.

Kisir denemek ya insanin icini aciyor benim esimde cocuk sahibi olamiyor ama ben konduramam kimseye rabbim vermiyor diyelim,,.demek ki bi sorun vardir bunca zamandir olmadigina gore rabbim ne zaman isterseniz o zaman versin

konuyu uzatmak istemiyorum
sadece şunu yazayım

sanırım tüm sayfaları okumamışsınız
ben konu sahibine yönelik yazmadım yazdıklarımı
bazı mesajlarda arkadaşların "kısır" kelimesine karşı hassasiyetiyle dalga geçtiler, hem de çirkin bir şekilde
o arkadaşlara yönelik yazdım
kimseye hoşgörü dersi vermek değil niyetim, sadece bu isteğe bu konuda saygı gösterelim, konuyu dağıtmayalım, konu sahibinin sorunu ile ilgilenelim demekti
ama sanırım siz o yazılanları görmediğiniz için bana cevap yazma ihtiyacı duydunuz
o yüzden dedim hoşgörülü olamaz mıyız diye
o yüzden dedim yeri burası değil diye
daha da uzatmayacağım, çünkü konuyu çok dağıtmış olduk, "dağıtmamak" için yazdığım halde.

Son düzenleme:
Way ben nere gideeemmm, bonibon bana çok kızmışş

Bi insana bu kadar hakaret ederken araya peygamberi katmayaymış iyiymiş

Çarpılırsın alimallah bonibon biraz dikkat et yaw

arkadaşlar uzun bir ara sonra tekrar sizinle paylaşmak istedim.Kadın dogum doktoruna gıttım;rahım fılmı, smear falan cektırdım.Herhangı bır kıst falan yok, ıltıhap var.Hatta doktor "hiçbirşey çıkmamış herşey iyi" dedi.Ben de "internetten arastırdım ama ıltıhap değil mi şunun anlamı" diyince "evet ama o herkeste cıkıyor sikayetin var mı" diyerek ılac verdı; fıtıl gıbı bırsey... vajınanın ıcıne koyuyorsunuz.Henuz baslamadım onu kullanmaya, adetım bıtsın kullanıcam.Bende pek bırsey cıkmadı anlayacagınız.
Eşimle bugun spermıyogram testı ıcın memorıal'a gıttık.Yarın sonucu alıcaz.Dua edın benım ıcın.Allah'a emanet olun

Yumurtlama günlerinizi takip edip ona göre iliskiye giriyorsaniz, yada hergün veya 2 güne bir iliskiye giriyorsaniz, evet biraz uzun zaman olmus. Ama hic yumurtlamanizi takip etmiyorsaniz, iliskiden hemen sonra küvete girip yatiyorsaniz, olmasi ihtimalini azaltmis oluyorsunuz. Bizim de 13. ayda oldu ki biz istiyorduk, maalesef bebegimizi kaybettik 10 haftalikken, simdi tekrar basladik denemelere, siz bir de bilincli deneyin bakalim o zaman daha bir belli olur. Iyi sanslar, insallah güzel haberlerinizi duyariz :)

Ay ağzina sağlık yazmıyoö yazmıyom diyorum ama kendini tutamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…