• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kışın hamile kalmayın

HAYALKIZ

ece cerenin annesi:)
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
767
127
628
39
Kışın hamile kalmayın

Uzmanlar kirli havanın hamileliğin ilk 3 ayında bebeklerin çeşitli organlarında kalıcı hastalık ve sakatlıklara neden olabileceği yönünde uyarıyorlar.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu, hamilelikte ilk 3 ayın bebek için çok büyük önem taşıdığını belirterek, bu dönemde bebeğin dışardan gelecek etkilere karşı daha büyük risk altında olduğunu ifade etti.

Kirli su ve hava ile ilaç gibi benzeri unsurların bebeğe, gebeliğin ilk 3 ayında organları yeni oluştuğu için büyük zararlar verebileceğini anlatan Çolakoğlu, anne adaylarının ileride yaşanabilecek sağlık problemlerini önlemek için dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Havayı kirleten sanayi kuruluşlarının yakınlarında oturan hamilelerin oluşan kirlilik nedeniyle önemli ölçüde tehdit altında olduklarını vurgulayan Çolakoğlu, şöyle konuştu:

''Kirli hava ve suda bulunan toksit içeren maddeler anne karnındaki bebekler üzerinde çok zararlıdır. Bu maddeler bebeğin beyin, kalp gibi iç organlarının gelişimini etkileyerek ciddi hastalıklara neden olur. Çocuk ilerde kalp hastalıklarına yakalanabilir, beyin fonksiyonlarında sıkıntı yaşar ve kafa büyümesi, zeka geriliği gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Gene bu aylarda benzer etkilere maruz kalan bebekler de lösemi hastalığına daha kolay yakalanabilir.''

Ekonomik nedenlerle büyük kentlerde fuel-oil'den kömürlü kalorifer kazanlarına geçişlerde büyük artış olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, sitelerde katı yakıtla ısınmaya geçilmesinin de bebekler için büyük risk oluşturduğuna işaret etti.

Özellikle hamileliğinin ilk 3 ayını kış mevsiminde yaşayan annelerin bebeklerinin bu durumdan daha fazla etkileneceklerini dile getiren Çolakoğlu, ''Böyle bir durumdan endişe eden annelerin bu dönemde sık aralıklarla doktor kontrolüne gitmesinde fayda var'' dedi.

Hava kirliliğinin yoğun olduğu büyük kentlerde, hamilelere riskli olarak nitelendirilen bu dönemde mümkün olduğu kadar az dışarı çıkmasını öneren Çolakoğlu, bu durumda çalışan annelerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Büyük şehirlerde kirlilik oranlarının çeşitli noktalardaki ölçümlerin ortalaması alınarak bulunduğunu anlatan Çolakoğlu, kirliliğin az ve çok olduğu bölgelerin ortalamasının düşük olmasının riski ortadan kaldırmayacağını savundu.

Yetkililer her ne kadar kabul etmeseler de, yoğun olarak kömürle ısınılan bölgelerde yaşayan herkesin bu risk altında olduğunu belirten Çolakoğlu, çözümün doğalgazın yaygınlaştırılmasından geçtiğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı gibi, hava kirliliği değerlerini gösteren cihazların kentin işlek semtlerinde herkesin görebileceği yerlere konulmasını isteyen Çolakoğlu, bu konuda şeffaf bir anlayışın herkesi önlem almaya iteceğini sözlerine ekledi.

Başlığı görünce yazayım dedimm.Kışın hamile kalmayalım hımm:roflol::roflol:Zaten hamile kalamıyoz bide kışında kalmazsak işimiz iş:roflol::roflol:

Bende geçen gazete okudum. En doğru zamanlar sonbahar ve ilk baharın ilk aylarıymış. Sağlıksız hormonlu besinlerin en çok piyasaya sürüldüğü zamanlar bunu dışıda kalan dönemler olduğu için ilk üç ayı o zamanlara denk getirmemek gerekmiş. Baya hastalıklar vardı şunlar bunlar olur diye.

bal duygularıma tercüman olmuşsun şekerimmmm bende aynını yazmak için girdimki sen yazmışsın hehehhh

ay zaten 2 senedir gece gündüz çalışıyoruz çocuk yapalım derken ya tutarsa misalli anacım benim kasımda tutu napcaz kendi kendinizi korumayı bilecez kötü havalarda mecbur kalmadıkça dışar çıkmıycez mevsim dışı sebze tüketmiycez bol bol bakliyat yiyicez zaten o zamana kadarda bahar geliyor canınız ne çekerse yiyin anacım yeterki gelsin bebişler

ay ben yeni bir fikir buldum paylaşıyım sizinle şimdi başımın etini yiyen ve moral bozmak için hani yokmu bebek daha diyen kişilere bunu dicem
(AYYYYYYYYYYY BİZ KIŞIN BEBEK YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ ARAŞTIRMACILAR ARAŞTIRMMIŞLAR YAPMAYIN KIşIN BEBEK DİYOLAR BİZDE KIŞIN YAPMICAZ )
diycem en azından 5,6 ay kurtulurum sözlerdennnn:jeyyar:hihoyyyt

Başlığı görünce yazayım dedimm.Kışın hamile kalmayalım hımm:roflol::roflol:Zaten hamile kalamıyoz bide kışında kalmazsak işimiz iş:roflol::roflol:

kesinlikle katiliyorum cok haklisin bizler gunun haftanin ayin hesabini yapiyoruz koskoca kisi es gecersek vay halimize

ay ben yeni bir fikir buldum paylaşıyım sizinle şimdi başımın etini yiyen ve moral bozmak için hani yokmu bebek daha diyen kişilere bunu dicem
(AYYYYYYYYYYY BİZ KIŞIN BEBEK YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ ARAŞTIRMACILAR ARAŞTIRMMIŞLAR YAPMAYIN KIşIN BEBEK DİYOLAR BİZDE KIŞIN YAPMICAZ )
diycem en azından 5,6 ay kurtulurum sözlerdennnn:jeyyar:hihoyyyt

kesinlikle katiliyorum cok haklisin bizler gunun haftanin ayin hesabini yapiyoruz koskoca kisi es gecersek vay halimize

:roflol::roflol::roflol:Gece gece delürdük

işiniz yok gecenin bi körü uzmanların lafına yazı yazıyonuz bakmayın siz uzmanların lafına gidinde bebe yapın(helede sen balllllllllllllllllllllllllll kocanı uyuttun buraya geldin demi delüüüüüüüüüüüüüüüüüü)

işiniz yok gecenin bi körü uzmanların lafına yazı yazıyonuz bakmayın siz uzmanların lafına gidinde bebe yapın(helede sen balllllllllllllllllllllllllll kocanı uyuttun buraya geldin demi delüüüüüüüüüüüüüüüüüü)

:roflol:OOO runhaşımm delümm gelmişş eskilerden ehuehu ..Ulann ne bebe yapmasıı ben şuandaa adetliyimmm nasıl olsun:roflol::roflol::roflol::roflol:

Back