• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kış günü bebek?

BirKulunuCokSevdim

Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa!
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
1.811
6.064
683
32
Hanimlar kara kara düşünüyorum artık
Kış günü bebeklerinizi dışarıda nereye götürüyorsunuz?
Biz yaz boyu parklara gittik. Oglum 11 aylık.
Biraktim cimlerde emekledi yapraklarin tadina bakti
Oyle aman mikrop kaparcilardan degilim yani
Ve su an ankarada hava baya ayaz
Ev ziyaretlerinden baska disari cikamiyoruz
Ve oglum bos kaldigi anda dis kapiya gidip yumrukluyor
Disari cikalim diye
Ankarada 1 yasindaki bebeyle kis ayinda nerelere gidebiliriz?

Disari cikalim diye
havanın soguk olması bebegı yarım saat parkta bebek arabasıyla gezdırıp hava aldırmaya engel degılkı
ınsanlar beyaz rusyada sibirya da doguruyor parka bahceye goturuyor hatta bebeklerını karda cıplak oynatıyorlar :D
soguk hasta etmez mıkrop hasta eder bırde yanlıs gıyımden kaynaklı hasta olabılırsınız ya asırı ınce gıydırır cıger usutur ya cok kalın gıydırır terletır usutursunuz
beresı boyunlugu eldıvenı olursa kuzunun hıcbırsey olmaz korkmayın
eger lodos varsa degıl bebek sızde dısarı cıkmayın fırtınada dısarı zaten cıkılmaz

kar yagarken ben cok cıkardım kızımı kar ustumuze yagdı oynadık gulduk eglendık bırseycık olmaz saganak yagıs ve fırtına yoksa dısarda cıkarın yarım saat dolasın

Disari cikalim diye
biz de ankaradayiz ev gezmeleri en iyisi oluyo.14 aylik oglum.buyrun kahveye :)

havanın soguk olması bebegı yarım saat parkta bebek arabasıyla gezdırıp hava aldırmaya engel degılkı
ınsanlar beyaz rusyada sibirya da doguruyor parka bahceye goturuyor hatta bebeklerını karda cıplak oynatıyorlar :KK70:
soguk hasta etmez mıkrop hasta eder bırde yanlıs gıyımden kaynaklı hasta olabılırsınız ya asırı ınce gıydırır cıger usutur ya cok kalın gıydırır terletır usutursunuz
beresı boyunlugu eldıvenı olursa kuzunun hıcbırsey olmaz korkmayın
eger lodos varsa degıl bebek sızde dısarı cıkmayın fırtınada dısarı zaten cıkılmaz

kar yagarken ben cok cıkardım kızımı kar ustumuze yagdı oynadık gulduk eglendık bırseycık olmaz saganak yagıs ve fırtına yoksa dısarda cıkarın yarım saat dolasın

Yakinlarda park yok, otobusle gidiyordum en yakin parka. Evden sıkı sıkı giydirip disari cikarsam tiklim tiklim otobuste terliyor tekrar montunu cikar giydir yapmak ekstra zor oluyor. Bebek arabasi pek kullanmiyorum. Kanguruyu seviyor.

Zaten ben de cikarmak istiyorum bir sekilde ama ankara ici nereleri onerirsiniz?
Kurtulus parkina gidiyorum surekli
Otobusle yarim saat falan evimden
En yakin orasi
Mamakta oturuyorum bu arda

Bizde Ankaradayiz 3 aylık bebeğim var hergun ablayı okuldan almaya gidiyoruz bi 20 dakika mız dışarda geçiyor anaokuluna sokmuyorum bebeği malum çocuklar hep hasta mikrop almasın diye millette bana hayretle bakiyor soğukta dışarda bebekle beklediğim için neden içeri girmiyorsunuz, bebek hasta olur diyorlar. Haftasonuda mutlaka alışveriş ve yemek yemeye gidiyoruz daha da hava soğunca neyapicaz bilmiyorum . Arada sizde dolastirabilirsiniz hem hava alır iyi giyindikten sonra birşey olmaz.

Disari cikalim diye
Ya o kadarcık cocuklara bir 20 dk hava almak bile iyi geliyor.

Yakında market, fırın vs varsa 10 dk gidip gelmeniz, markette elinden tutup 2 adım attırmanız bile ona değişiklik olur. Bazen bi balon, bazen bir topla dönmeniz onu mutlu etmeye yeter sanki.

Son düzenleme:
Yakinlarda park yok, otobusle gidiyordum en yakin parka. Evden sıkı sıkı giydirip disari cikarsam tiklim tiklim otobuste terliyor tekrar montunu cikar giydir yapmak ekstra zor oluyor. Bebek arabasi pek kullanmiyorum. Kanguruyu seviyor.

Zaten ben de cikarmak istiyorum bir sekilde ama ankara ici nereleri onerirsiniz?
Kurtulus parkina gidiyorum surekli
Otobusle yarim saat falan evimden
En yakin orasi
Mamakta oturuyorum bu arda
ooo bu kotuymus toplu tasıma baslı basına mıkrop yuvası ve cok kısa surede bır kapalı alan bır acık alana cıkılırsa ıste hava carpar buna hasta olur
ankarada batıkentde saygınlar sıtesı cıvarı ,eryaman ve cankaya dısında bıldıgım pek yer yok hanı su parka gıdebılırsınız dıyecegım
sızın yerınızde olsam guzelce gıydırır kanguruya koyar evın cevresınde yururdum madem yurume mesafesınde park yok ancak boyle hava alabılır
kısın maalesef evde bıraz daha fazla vakıt gecırmek zorunda kalacaksınız

Disari cikalim diye
Meraba canim ayni sikintilari bende yasiyorum fakat kizimla aksama kadar evde kartonlarla ayina gore oyunkar yapiyorum hem dikkatini geciyor hem egleniyor hem becerisi güçleniyor (: bn kayserideyim sihirli kosk diye bir yer var oyun parki kucuk bebekler icin kisin oraya giderim belki (:

Disari cikalim diye
Merhaba bende ankaradayim 4 yaşında oğlum var
Evet gerçekten kış günü Ankara çok soğuk oluyor haliyle ister istemez eve tikiliyoruz
Biz yarım gün anaokuluna gidiyoruz ben batikentte oturuyorum
Burda çok güzel parklar var size uzak gerçi ama
Bide burda oyun evi var kış için iyi bi alternatif
Çok bunaldigi zaman oraya gidiyoruz
O oyun oynuyo bende bı kahve içip soluklaniyorum :)

Yaşadığım yerde hava -15’lerde oluyor bazen . Her çocuk yuvası yine de çocukları haftada bir kaç kez dışarı çıkartıyor . Park çamur ise sadece yürüyüş yapıyorlar .. bebeğim 7 aylık az önce iyice giydirip 1 saatlik yürüyüşten döndük . Sıkı giyindikten sonra hasta olacağını düşünmüyorum . 😉

Daha 2 ayi yeni doldurduk ki erkende dogdular.Evde tecritteyiz bu kış biz.Ben en son 15 gun once kontrol icin disariys cikmisim.Gecenlerde yine kontrol icin ciktik gunisigi gozumu aldi,insanlar ustume ustume geldi😁

Bizde oglumla bütün yaz parklarda geçirdiğimiz icin simdi biraz zorlanıyoruz ..ama bende sıkıca giydirip yuruyerek markete götürüyorum hava almış ve kafası dağılmış oluyor..yine üstünü iyice giydirip büyük balkonum var çıkarıp 15 dakka falan top oynuyoruz böle böle gecicek insalah kış günleri..

Daha 2 ayi yeni doldurduk ki erkende dogdular.Evde tecritteyiz bu kış biz.Ben en son 15 gun once kontrol icin disariys cikmisim.Gecenlerde yine kontrol icin ciktik gunisigi gozumu aldi,insanlar ustume ustume geldi😁
ay çoğul hem de :rolleyes:Allah kolaylıklar versin, sağlıkla büyütün inşallah :KK200:

Oğlum 16 aylık,doğduğundan beri her gün cıkıyoruz yağmurda yağsa ,fırtına da olsa. Bugün de kızımı okuldan almak için de çıkacağız akşam üzeri.
Sabah markete gittik beraber,hasta olmasaydı parka da götürürdüm ama biraz hasta ondan sadece markete gittik.
Parkta oynamak için uygun olmayabilir hava,Ankara İstanbula nazaran soğuktur ama markete,fırına vs de gitseniz,biraz yürüse hava alsa olur yani.
Uygun giydirmek şartıyla tabi.
Ben genelde ince ama kat kat giydiriyorum,hava durumu,gideceğimiz yere göre. Mesela kapalı bir alansa bir kat çıkarıp inceltiyorum üstünü. Açık hava ise,arabada kiyafet bulunduruyorum genelde,yelek,sweat hatta bir tane yedek alt, üşüyecek gibiyse üzerine giydiriyorum. Amac terletmemek aslında burda.
Sizde rahat giydirip cıkarabileceğiniz şeyler tercih edin,hava durumuna göre eksiltir yada coğaltırsıniz üzerindeki parçaları.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Back