B
berkeley
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi berkeley
biraz garib ama biraz da bizim gelenk ve adetlerimiz diyelim bizim köyden veya yöremizdenevlenince ilk iş eşinle konuşmak yok kayın babayla sesli konuşmak yok,çoçuk olursa kuçağına almak yok yüksek sesle konuşmak yok büyüklerin yanında yemek yemek yok :1no2:başın açıksa kapatacaksın pantolonsa etek giyeceksin laelaelaelaelaeyani bizim köyden gelin demek işkence demekti benim zamanımda yırmi yıl oncesi ve ben dedimki eşimin ailesine siz görün biz yaptık bizden sonra gelenler yapmaz ve öyle oldu şimdi bu adetlerimiz yavaş yavaş bitti ama ben hala eşimin abisiyle yüksek sesle konuşmam yemek yemem zavalı kayın babam hiç sesimizi duymadın ve biz hiç onun yanında yemek yemedik klava:gelin derken biz sanki mahkummuz o eve gelin degil sanki bi sesiz bi robot gitmiş olduk Kötü Kazenşimdiki gelinler bu geleneği yapmıyorlar oleyyyyyy:teytey::teytey: kırşehirin küçük bi köyüydü benim köyüm:enbuyukkk:
sana kayılıyorum kısss sanmam ya çokta öyle olduğunu .. Genelde bu tür adetler doğuda daha yaygın..senin gittiğin yer cok ters bi yermiş o yok bu yok kırşehir insanı sıcak kanlıdır..