- 30 Kasım 2007
- 400
- 10
- Konu Sahibi kahvefincanxix
slm. çocukluktan itibaren bu sıkıntıyla tanıştım. ne zaman dr gitsem alerjidir deyip damla merhem verdiler, kısa süreli işe yarıyor ama tekrar başlıyordu.
canıma tak edince gözle ilgili bütün sağlık kitaplarını araştırdım ve kirpik diplerimin normal insanlardan daha fazla yağ salgıladığını bununda bakteri üretimine yol açtığını öğrendim. sengözlerimebaksanab
veee şöyle önlemler aldım..
1. yağlı göz makyaj malzemelerini kullanmayı asgariye indirdim
2. fazla sabunlanmanın kiprikleri kuruttuğunu bunu dengelemek için cildin daha fazla yağ salgıladığını fark ettim. 2-3 günde bir sabunla yıkadım ama yeşil sabun tabii
3. diğer günler sadece suyla kirpik diplerine masaj yaparak yıkadım
4.makyajımı sildikten sonra mutlaka suyla yıkadım, kurulanırken havluyla mutlaka dipleri de hafifce kuruladım a.s.
canıma tak edince gözle ilgili bütün sağlık kitaplarını araştırdım ve kirpik diplerimin normal insanlardan daha fazla yağ salgıladığını bununda bakteri üretimine yol açtığını öğrendim. sengözlerimebaksanab
veee şöyle önlemler aldım..
1. yağlı göz makyaj malzemelerini kullanmayı asgariye indirdim
2. fazla sabunlanmanın kiprikleri kuruttuğunu bunu dengelemek için cildin daha fazla yağ salgıladığını fark ettim. 2-3 günde bir sabunla yıkadım ama yeşil sabun tabii
3. diğer günler sadece suyla kirpik diplerine masaj yaparak yıkadım
4.makyajımı sildikten sonra mutlaka suyla yıkadım, kurulanırken havluyla mutlaka dipleri de hafifce kuruladım a.s.