• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirpi ipten yaptığım tül...

elinize sağlık güzel olmuş perdeniz
ben mutfağıma yaptım
oturduğum odayada düşünüyorum
güle güle kullanın

Bende yapmak istiyorum ama nasıl yapacam becerebilir miyim bilmiyorum:s ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz bana rica etsem?

ayrıca ellerinize sağlık cok cok güzel olmuş

elinize sağlık güzel olmuş perdeniz
ben mutfağıma yaptım
oturduğum odayada düşünüyorum
güle güle kullanın

Bende yapmak istiyorum ama nasıl yapacam becerebilir miyim bilmiyorum:s ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz bana rica etsem?

ayrıca ellerinize sağlık cok cok güzel olmuş

gerçekten çok güzel olmuş emeğinize elinize sağlık iyi günlerde kullanın...

ayy çok güsel bayıldımm elinize sağlıkkhihoyyyt

kızlar hepinize çokk teşekkür ederimŞeniz

yemyeshill canım anlatmıştım yapılışını ayrıntılı olarak camının büyüklüğüne göre ip alıyorsun benim cam 3.50 idi 1 kg kirpi ip ve 3 yumakta ince makrome ip gitti.
makrome iple tığla üst tarafını 12 kare başlıyorsun ve 6 sıra örüyorsun sonrada 2 sıra kirpi iple örüyorsun böyle böyle camının eni kadar yapıyorsun.
sonra kirpi ipleri tülün boyunu ne kadar istiyorsan o o ölçünün iki katı artı bi 10 cm fazla kesiyorsun. mesela diyelim ki 1.50 yapıcaksın 3 m 10 cm kesip ipleri hazırlıyorsun.
ördüğün şeritin ilk karesine kestiğin ipi iki kat olarak birleşik yerinden geçirip arasından tekrar geçirerek ipini düğüm yapıyorsun.şimdi o karede 2 ip oldu.tekini alıp bir kare atlıyorsun ve 3. kareye tığ yardımıyla sabitliyorsun.böyle yaparak tüm kirpiyi şerite sıralıyorsun.
ördüğün şeritin diğer tarafına kornişe geçirebilmek için düğme takıyorsun kornişe geçirdikten sonra tülün boyunu tek tek ayarlayıp boncuklarını geçirip yakarak boncukları da takuyırsun .
bu kaaaaaa hihoyyyt

inşallah anlatrabilmişimdir canım kolay gelsinŞeniz

ben de bugün başladım ama üst tarafını şişle örüyorum daha kolayıma geldi ve daha çabuk biter gibi görünüyor

ben de bugün başladım ama üst tarafını şişle örüyorum daha kolayıma geldi ve daha çabuk biter gibi görünüyor

iyi düşünmüşsün canım kolay gelsin bitince eklersen sevinirimmmmmkaydirigubbakcemile5

Süper olmu$..Güle güle kullanin..

teşekkürler vildan bende oğluna bayıldım maşallah subhanallah yaaaa:nazar::nazar:Şeniz

bayıldım,, bu nasıl güzel bir el emeği ya, içim çoştu :) bende istiyorum.. el işinden hiç anlamam ama.. hemen yapmalıyım.. ayy inş.. beceririm.. üst kısmını anneme ördürürüm artıkın, ellerinize kollarınıza sağlık mükemmmel olmuş...:nazar:a.s. ayy hemen hemen yapmalıyım süperrrrr

ay demet maşallah caım.
çok güel olmuş
güle güle kullan
yıkama işini bnde merak etmiştim.bir arkadaş sormuş onu cevaplamışsın okudum :)
güle güle iyi günlerde kullaan canım

demetcim döktürmüşsün ellerine sağlık hamarat bayanın hali başka:):1hug:

ayy diloşummm çok teşekkür ederim tatlişkomŞeniz

kızz ne hamaratı-tatlicadiarzu- kafama taktımmı yaparım ama:lepi::sm_cool:

bayıldım,, bu nasıl güzel bir el emeği ya, içim çoştu :) bende istiyorum.. el işinden hiç anlamam ama.. hemen yapmalıyım.. ayy inş.. beceririm.. üst kısmını anneme ördürürüm artıkın, ellerinize kollarınıza sağlık mükemmmel olmuş...:nazar:a.s. ayy hemen hemen yapmalıyım süperrrrr

minik kuş beğenmene çok sevindim canımmŞeniz
kesinlikle yaparsın beceremeyecek bişey yokkkkaydirigubbakcemile5
bitince ekle görelim tatlımkaydirigubbakcemile4

ay demet maşallah caım.
çok güel olmuş
güle güle kullan
yıkama işini bnde merak etmiştim.bir arkadaş sormuş onu cevaplamışsın okudum :)
güle güle iyi günlerde kullaan canım

teşekkür ederim swetimmmŞeniz

bu nasıl bir yetenek, zevk ve hamaratlık örneği , bravooo, tebrik ediyorum arkadaşım güle güle en güzel günlerinde kullanırsın inşallah a.s.

banada hedaye yapanmı:utangac:

cok guzel cok begendim ama
bisey soracagim bu perdenin temizligini nasil yapiyosun kirlenince

temizliği kolay canım

bi iki yerinden bağlıyorsun dolaşmasın diye istersen küvette koslalı suda 10 dk bekletip durulayıp suyu sarkınca yerine asıyorsun.kimisi de bağlayıp yastık kılıfının içinde makinada yıkıyormuş tercih seninalkisalkisalkis

bu nasıl bir yetenek, zevk ve hamaratlık örneği , bravooo, tebrik ediyorum arkadaşım güle güle en güzel günlerinde kullanırsın inşallah a.s.

banada hedaye yapanmı:utangac:

ayy bunlar ne güzel sözler :utangac:
çok teşekkür ederimŞeniz

yaparım tabi neden yapmıyayım:lepi:

canın sağolsun:teytey:

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
inanılmaz güze olmuş ellerinize sağlık....a.s.
yanlız ben eltinizin perdesini çok merak ettim daha sık dmiştiniz ya duruşu nasıl oldu
1 - 2 kare fotosunu çekip ekleyebilirmisiniz.

birde birşey daha soracağım ben paspas yapmıştım ama onun sakal arasındaki ip baya bi kalındı.. sizin perdede kullandığınız ince görünüyor... doğrumu ? perde için farklı sakallı iplar var mı ?
umarım sorularımla sıkmamışımdırdelikafadulden

:nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
inanılmaz güze olmuş ellerinize sağlık....a.s.
yanlız ben eltinizin perdesini çok merak ettim daha sık dmiştiniz ya duruşu nasıl oldu
1 - 2 kare fotosunu çekip ekleyebilirmisiniz.

birde birşey daha soracağım ben paspas yapmıştım ama onun sakal arasındaki ip baya bi kalındı.. sizin perdede kullandığınız ince görünüyor... doğrumu ? perde için farklı sakallı iplar var mı ?
umarım sorularımla sıkmamışımdırdelikafadulden

çok teşekkür ederim canımm:utangac:

eltime gittiğimde çekerim onun tülünüde senin içinkaydirigubbakcemile5

hayır tül için değilde paspas için özel o kalın kirpi ipler.

tül için olanları daha uzun kirpileri aralarında sim karışık ve normal incelikte canım:içelim:

her istediğini sorabilirsin sıkılacak olsam eklemezdim buraya tatlım her durumda yardımcı olmaya çalışırım kolay gelsinŞeniz

Back
X